هشدارهای سوریه در مورد تروریسم چه زمانی قابل درک است؟
آیا لازم بود حملات تروریستی در پاریس و بیروت به وقوع بپیوندد تا برخی مسئولان صحت هشدارهای سوریه در مورد خطرات حمایت برخی کشورها و نیروهای سیاسی از گروههای تروریستی در سوریه و عراق و نیز سایر مناطق را درک کنند؟
آیا لازم بود فرانسوی ها و لبنانی ها و سایرین تلخی تروریست را مانند ملت سوریه که پنج سال است با این پدیده دست به گریبان است، بچشند؟
در پی حملات تروریستی در پاریس بسیاری از مسئولان فرانسوی اظهاراتی داشتند مبنی بر اینکه حملات تروریستی در پاریس، ارزش های تاریخی و تمدنی فرانسه و نیز آزادی مردم این کشور را هدف قرار دادند.
ما به اظهارات آنان این جمله را نیز اضافه کنیم: این دولت فرانسه به رهبری فرانسوا اولاند رئیس جمهور این کشور بود که ثبات وامنیت فرانسه را به بازی گرفت، زیرا در طول پنج سال گذشته از گروههای تروریستی در سوریه حمایت کرده و آنان را برای مردم فرانسه به عنوان کسانی که به دنبال آزادی و دموکراسی و نیز زندگی بهتر هستند، به تصویر کشید.
دولت و رئیس جمهور فرانسه مسئول حملات تروریستی پاریس هستند
مسئولیت حملات تررویستی در پاریس کاملا متوجه دولت و رئیس جمهور فرانسه است و مجازات خون هایی که در پاریس و پیش از آن در بیروت، سوریه و عراق و نیز سایر نقاط دنیا ریخته شد، ایجاب می کند که حامیان گروههای تروریستی مجازات شوند و دیگر اجازه ندارد که آنان با طرح مسائلی نظیر سخن گفتن از ارزش های انسانی در صدد توجیه مجرمان واقعی برآیند.
اینکه صحبت در این خصوص را از فرهنگ فرانسه و فضای تسامح و آزادی آن آغاز کرد و مجرمان و جنایت کارانی را که در پاریس، لندن، آمریکا، آنکارا، ریاض و دوحه اقامت داشته و در تلاش برای رواج وگسترش تروریسم و افراط گرایی در خاورمیانه و سراسر جهان هستند، فراموش کنیم، کافی نیست.
نباید کسانی را که با شتاب به سمت اجرای زیاده خواهی های خود برآمده و در صدد ریختن خون انسان های بیگناه هستند، فراموش کرد و نباید از خاطر برد که چه کسانی تروریست ها را آزادیخواه و حامی دموکراسی جلوه داده و امکانات لازم برای ایجاد بی ثباتی در منطقه را برای آنان فراهم کردند و علاوه بر این محیط خوبی را برای کاشتن بذر خطرناک ترین نوع افراط گرایی و تروریسم را برایشان مهیا ساختند.
اولین کسانی که باید در ارتباط با جنایت های پاریس، بیروت، شهرهای مختلف سوریه و عراق و سایر مناطق دنیا به پای میز محاکمه کشانده شوند، همان کسانی هستند که از تروریسم در منطقه حمایت کردند و سران و رهبران کشورهای عرب خلیج فارس و رئیس جمهور فرانسه و آمریکا و دولت ترکیه و انگلیس در صدر آنان قرار دارند.
فرانسوی ها به دنبال محاکمه رهبران خود باشند
اگر ملت فرانسه چنین درخواستی ندارند پس صحبت آنان در مورد آزادی و دموکراسی فقط حرفی بی فایده و توجیه جنایت های حامیان تروریسم و کسانی است که بر این پدیده سرمایه گذاری کردند.
انتقاد فرانسوی ها از اولاند
بسیاری از فرانسوی ها به این موضوع انتقاد کردند که رئیس جمهوری که در یکی از باشگاههای ورزشی حضور داشت، پس از اطلاع از حملات تروریستی بدون توجه به نجات هزاران شهروند فرانسوی موجود در این محل فقط به چگونگی فرار هر چه سریع تر و نجات جان خود توجه داشت.
بی ارزش بودن اظهارات رئیس جمهور فرانسه
همین واکنش، اظهارات او در مورد اقدامات امنیتی را آن هم پس از آنکه تعداد بسیار زیادی در این حادثه قربانی شدند، بی ارزش می کند.
اظهارات رضایت بخش زیادی از باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و راهکارها و اقدامات او در منطقه برای مبارزه با تروریسم به گوشمان رسیده است در حالی که واقعیت کاملا برعکس آن است، زیرا بالگردهای آمریکایی در یک نوار ویدئویی که صدا و تصویر آن ضبط شده است در حال حمایت از کاروان داعش که بین عراق و سوریه در رفت و آمد هستند، نشان داده می شوند.
افکار تروریستی در خاندان آل سعود خانه کرده است
مبارزه با تروریسم نه پس از حملات تروریستی و نه پیش از آن به ثمر نمی نشیند بلکه باید کانون افکار تروریستی را در درون خاندان آل سعود و محیط های ایجاد این افکار جنایت بار را هدف قرار داد و این چیزی است که بسیاری از کشورهای غربی و در راس آن آمریکا و فرانسه و نیز انگلیس آن را انجام نمی دهند.
جلوگیری از انفجارهای تروریستی با اظهاراتی که هیچ پشتوانه عملی ندارد، امکان پذیر نیست و این موجب می شود تروریست ها حملات جدیدی را به اجرا در بیاورند و اینجاست که اهمیت مجازات تمام کسانی که از گروههای تروریستی برای تحقق اهداف سیاسی خود به ضرر امنیت و ثبات ملت خود و به طور کلی جهان بهره برداری کردند، روشن میشود.