بسیاری از سلاحهایی که گروههای افراطی در سوریه و عراق از آن استفاده میکنند بهآسانی به دست آنها رسیده است اما داعش حامیان خارجی نیز دارد که برخی از آنها دوستان آمریکا هستند.
"دیود اکس" خبرنگار جنگی مستقل که از راز و رمز سلاح داعش اطلاعات زیادی دارد اخیراً در گفتگویی با رادیو کارولینای شمالی گفت: منابع تأمین کننده سلاح داعش زیاد است. داعش همانند گروههای مسلح در سوریه از حمایت قوی ترکیه، قطر و عربستان سعودی برخوردار است.
وی میافزاید: علت این حمایت به منافع مشترک مربوط میشود. علاوه بر کسانی که مایل به همکاری با داعش هستند برخی افراد پرنفوذ در برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس نیز تأمین کننده سلاح داعش و حامی آن هستند. ترکیه میخواهد که رئیس جمهوری سوریه در مسند قدرت نباشد و دلیل حمایت آن نیز همین است.
هرچند که بهطور رسمی ترکیه، قطر و عربستان سعودی هرگونه حمایت از داعش به هر شکلی را تکذیب میکنند و دم از قوانینی میزنند که ارسال کمک برای تروریستها را محدود میکند اما واقعیت این است که در عرصه عمل این قوانین به اجرا در نمیآیند.
دیوید اکس در ادامه بیان میکند: پول کشورهای خلیج فارس نقش زیادی در تأمین سلاح داعش از بازارهای سیاه دارد. بر اساس گزارشهای موجود که از رصد تحرکات هوایی به دست آمده است، هواپیماهای حامل سلاح از کشورهای خلیج فارس به ترکیه میروند یا در برخی موارد بهسوی کشورهای دیگری مانند کرواسی برای بارگیری سلاح و پرواز به ترکیه میروند.
کرواسی در زمینه تسلیحات سبک بازار پررونقی دارد و ارتباط زیادی با بازار سیاه و انتقال سلاح به ترکیه و انتقال زمینی آن به سوریه دارد. داعش سلاح زیادی نمیخواهد زیرا گروهی هستند که سلاح سبک را بر سلاح سنگین ترجیح میدهند زیرا بهراحتی پنهان میشود و قابل جابهجایی است.
وی گزارش داد: داعش طی هفتههای گذشته بسیاری از ادوات و تجهیزات سنگین خود مانند تانک امیک و نفربرهای ام113 و خودروهای زرهی سنگین ام.آر.ای.پی. و نیز برخی تجهیزات دیگر را که قیمت آنها به میلیونها دلار میرسد نابود کرده است، آنها میدانند که توان راه اندازی و تعمیر و نگهداری این تسلیحات را ندارند.
اکس درباره تسلیحات داعش ادامه داد: داعشیها احتمالاً موشکهای دوشپرتابی به دست آوردهاند که این موضوع نگرانی برخی پایتختهای دنیا را به وجود آورده است. راههایی برای از بین بردن این نوع سلاح وجود دارد اما بهطور مثال کشوری مانند آمریکا در حملات هوایی با وجود این تسلیحات محاسبات خود را بر هم خورده میبیند.
این سامانههای دفاع هوایی دوشپرتاب بسیار خطرناک هستند و هیچ طرفی دوست ندارد که خلبانهای خود را از دست بدهد و اینکه داعش خلبانان را به اسارت درآورد موضوعی هراسآور برای رهبران آمریکاست.
وی همچنین به خطراتی که این موشکهای دوشپرتاب برای هواپیماهای مسافربری دارند نیز اشاره کرده است و امکان رسیدن این نوع سلاحها به دست تروریستهای بین المللی را نیز بعید ندانسته است.