به گزارش بسیج، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با آدینه تهران با بیان این نکته که اگر کل نقدینگی حدود 350 هزار میلیاردی جدید ایجاد شده به سمت تولید و به سمت بنگاههایی که با ظرفیت پایین کار می کنند سوق پیدا می کرد، بسیاری از مشکلات برطرف می شد؛ خاطرنشان کرد: اگر این منابع وجود داشت، این ظرفیتهای خالی می توانست بلافاصله به کار گرفته شود و اشتغال در کشور ما افزایش پیدا کند و محصول این کارخانجات به بازار بیاید و مصرف شود. وی در ادامه افزود: عرضه بیشتر این محصولات تقاضای بازار را پاسخ می داد و قیمت محصولات را هم تعدیل می کرد. بنابراین در اینجا دولت ضعف جدی داشت. ساختار اداری دولت خود به مثابه مانع عمل می کند، زیرا در حال حاضر در ادارات مربوط به بخش تولید، ما شاهد یک نوع عدم سهولت و روانی کار هستیم.
عضو مجمع تشخیض مصلحت نظام تصریح کرد: اگر دولت این موانع را بر می داشت در دو سال اخیر به رونق واقعی می رسیدیم. در حال حاضر که تحریمها در حال برداشته شدن است، اگر این مشکلات برطرف نشود ما با مشکلات بیشتری رو به رو خواهیم بود. فضای کسب و کار بهبود پیدا نمی کند و تولید ملی ارتقا نمی یابد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بخشی از کاهش تورم ناشی از رکود است و رکودی که حاکم است، خود نقش ضد تورمی دارد و یا عامل مهار تورم است. زیرا معاملات در بازار کاهش پیدا کرده و در خیلی از موارد متوقف است. در این صورت گردش نقدینگی کاهش پیدا می کند. وقتی گردش نقدینگی کاهش پیدا کند تورم هم به تناسب کاهش پیدا می کند. وی افزود: یکی از عوامل افزایش نقدینگی سرعت گردش پول است. وقتی سرعت گردش پول پایین آمده تورم هم مهار می شود. بنابراین اگر با رونق رو به رو بودیم حتما تورم بالاتر از این بود. اما دولت به تازگی بسته خروج از رکود را مطرح کرده است که اقدام دولت در ارائه یک بسته خروج از رکود اقدام مثبت، اما ناقصی است. اصل اینکه در شرایط رکودی باید تقاضا را تحریک کرد و به دنبال تحریک تقاضا، تولید هم رشد میکند، رویکرد درستی است.
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: اما در شرایطی که هنوز با تحریم روبرو هستیم و منابع ارزی همچنان بلوکه و درآمدهای نفتی کاهش یافته است، دولت و بانک مرکزی سیاست انبساط پولی را اجرا میکنند، که هر دو اینها با مشکلاتی هم روبرو هستند. در حال حاضر تحریک تقاضا در بخش صنایع خودرو با وام 25 میلیونی پررنگ است و انگار مشکل اقتصاد کشور در خودرو متمرکز شده است اگر دولت میخواهد با تحریک تقاضا تولید و اشتغال را افزایش دهد، باید به صنایع کوچک و متوسط توجه کند. این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تاکید کرد: کشورمان طی دو سال گذشته دچار رکود تورمی شد که قابل پیشبینی بود، اما در حال حاضر دولت به دنبال کنترل تورم است. دولت درباره رکود خیلی کم کاری کرد، زیرا در شرایط تحریم اقتصادی ما می توانستیم خیلی از ظرفیتهای داخلی را بدون دردسر فعال کنیم و از رکود خارج کنیم.