مدیر حوزههای علمیه کشور به گلایه پیامبر اسلام(ص) در رابطه با قرآن کریم اشاره کرد و اظهار داشت: خود قرآن، گلایه سختی را از زبان پیامبر اکرم(ص) اینگونه بیان می کند که امت من، قرآن را مهجور قرار دادهاند و آن گونه که شایسته است به قرآن نمیپردازند.
وی با اشاره به حدیث ثقلین ادامه داد: حضرت محمد(ص) نسبت به پیوستگی قرآن و عترت بسیار تأکید دارند و حدیث ثقلین بیانگر این موضوع مهم است؛ قرآن کریم به عنوان برترین کتاب آسمانی و اهل بیت(ع) پیامبر اکرم(ص)، هیچگاه از هم جدا نمیشوند.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: پیامبر اسلام(ص) قرآن را پناه بخش و نجات دهنده مسلمانان می دانند و میفرمایند، هر جا دچار شبهه میشوید، به قرآن کریم مراجعه کنید؛ هر مسلمانی باید در خانه خود، قرآن کریم داشته باشد و فرقی بین افراد باسواد و بیسواد وجود ندارد.
وی قرآن کریم را عامل جلوگیری از نفوذ شیطان در خانه دانست و اظهار داشت: حضرت امام محمد باقر(ع) میفرمایند، من خوشحال میشوم که در خانه شما قرآن وجود داشته باشد و خداوند به خاطر برکت آن، شیطان را از آن خانه دور میکند.
مدیر حوزههای علمیه کشور با تأکید بر تکریم این کتاب آسمانی ابراز کرد: مسلمانان بر تکریم قرآن کریم کوشا باشند و توجه داشته باشند که به فرموده پیامبر اکرم(ص)، کسی که قرآن را تکریم میکند، خداوند متعال را تکریم کرده و هرکس به قرآن بی احترامی کند، به خدا بی احترامی کرده است.
آیت الله حسینی بوشهری به استحباب نگاه کردن به قرآن اشاره کرد و افزود: افرادی که سواد خواندن ندارند، مستحب است که قرآن را باز کنند و به آن نگاه کنند؛ پیامبر اسلام(ص) درباره نگاه کردن به قرآن میفرمایند، نگاه به قرآن کریم، بدون خواندن نیز ثواب دارد.
وی درباره آثار معنوی شنیدن آیات قرآن کریم گفت: در احادیث و روایات، به شنیدن آیات قرآن کریم، تشویق شده است؛ اگر فردی حرفی از کتاب الهی را بشنود، خداوند متعال برای او یک حسنه می نویسد و گناهی از او کم و درجهای بر درجات او میافزاید.
مدیر حوزههای علمیه کشور توصیه کرد: بهتر است قبل از این که فرزندانمان برای تحصیل علم به مدرسه بروند، قرآن کریم را در مهدهای قرآن آموزش ببینند؛ قرائت قرآن، کفاره گناهانشان میشود؛ ویژگی شیعیان این است که بعد از نماز صبح به قرائت قرآن کریم میپردازند.
آیت الله حسینی بوشهری به حفظ آیات قرآن کریم تأکید کرد و اظهار داشت: حفظ آیات قرآن کریم در اسلام بسیار سفارش شده است؛ در کشور سودان، بسیاری از مسلمانان که حتی دیپلم هم ندارند، حافظ قرآن هستند؛ باید فرهنگ حفظ قرآن درکشور توسعه پیدا کند.
وی به تشریح راهکارهای فرهنگ سازی قرآن کریم در کشور پرداخت و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب، پرچمدار علوم قرآنی است؛ در کشور مالزی رسم است که در مراسم عروسی، بین خانوادهها قرآن پخش میشود و بعد از خواندن آیاتی از آن، به عروس و داماد هدیه داده میشود؛ این در حالی است که برخی مراسمات عروسی در ایران با گناه برگزار میشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: مساجد و حسینیهها باید مرکزی برای ترویج و برگزاری مباحث و علوم قرآنی شود؛ در کشور چین، امام جماعت از صبح تا شب در مسجد است و قرآن و احکام را تدریس می کند؛ مساجد کشور باید حال و هوای قرآنی پیدا کند؛ بخشی از مسجد را برای آموزش قرآن تخصیص دهند؛ خانواده های قرآنی در سطح شهر تشکیل شود؛ از قهرمانان و نفرات برتر قرآنی ستقبال به عمل آید و زمینه، برای ورود جوانان به فضای قرآنی فراهم شود.