خبرهای داغ:
بسيج گزارش مي دهد/

ضرورت ايجاد نهاد هاي بين المللي مقابله با فساد

خبرگزاري بسيج: امروز مقوله فساد اداري از مهمترين مشكلات هر جامعه بوده و از همين رو توجه به جلوگيري از آن مي توان در بهبود وضعيت مردم موثر واقع شود و اعتماد به حاكميت و حكومت را افزايش دهد. با توجه به اين امر امروز نشستي ميان معاون سازمان بازرسي كشور و هيئت وزارت نظارت چين در اصفهان برگزار شد.
کد خبر: ۸۵۹۷۳۰۵
|
۳۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴

امروز مقوله فساد اداري از مهمترين مشكلات هر جامعه بوده و از همين رو توجه به جلوگيري از آن مي توان در بهبود وضعيت مردم موثر واقع شود و اعتماد به حاكميت و حكومت را افزايش دهد. با توجه به اين امر امروز نشستي ميان معاون سازمان بازرسي كشور و هيئت وزارت نظارت چين در اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري بسيج در اصفهان، ايراهيم شاهرخيان در اين نشست گفت: امروزه مبحث مبارزه با فساد منحصر به یک کشور نیست و ماهیت منطقه ای و بین المللی دارد و بر این اساس کشورهای مختلف می توانند با یکدیگر در زمینه مبارزه با مصادیق فساد از جمله پولشویی همکاری داشته باشند.

وی افزود: بر همین اساس سازمان های بین المللی مبارزه با فساد تشکیل و کنوانسیون های بین المللی در این زمینه ایجاد شده است و ایران نیز از سال ها پیش به این سازمان های جهانی ورود کرده و عضو سازمان های آسیایی نیز هست.

معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: با توجه به تعامل گسترده اقتصادی و تجاری کشور ایران با چین و با توجه به موفقیت این کشور برای مبارزه با فساد که در سطح رنکینگ جهانی موقعیت مناسبی دارد، معاون وزیر نظارت چین به اتفاق مدیران زیر مجموعه برای تبادل تجربیات، استفاده از ظرفیت های آموزشی و تکنیک های بازرسی و اشتراک گذاری این تجربیات در ایران حضور پیدا کردند.

وی ادامه داد: امیدواریم با بهره گیری از توان و تجربیات کشورهایی دوست و همسایه در امر مبارزه با فساد قاطع تر و موفقیت آمیزتر حرکت کنیم.

شاهرخیان در پاسخ به سوالی در ارتباط با موازی کاری برخی دستگاه ها و وضع قوانین در این ارتباط بیان داشت: در امر مبارزه با فساد با توجه به ساختار جمهوری اسلامی ایران که داری سه قوه مستقل است که هرکدام داری سازمانهای خاص مبارزه با فساد و نظارتی است نیازمند ساختاری برای هماهنگی و جلوگیری از موازی کاری آنها هستیم.

وی اضافه کرد: بر مبنای قانون برنامه پنجم، ماده ۲۲۱ شورای دستگاه های نظارتی ایجاد شده است که وظیفه دارد تا با ایجاد هم افزایی، جلوگیری از موازی کاری و استفاده از ظرفیت همه دستگاه های نظارتی در امر جلوگیری از فساد اقدامات لازم را انجام دهد.

معاون برنامه ریزی و امور مجلس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه دبیری این شورا در سازمان بازرسی کل کشور قرار دارد، تصریح کرد: در امر مبارزه با فساد باید به پیشگیری توجه ویژه ای داشته باشیم که این امر نیازمند اصلاح ساختارهای اداری است چراکه در بسیاری از ادارات ساختارها اکنون سنتی و به نوعی فسادانگیز است.

دولت الکترونیک به شکل واقعی در کشور نهادینه نشده است

وی با بیان اینکه در این راستا باید به سمت شفافیت و ایجاد ساختارهای الکترونیکی گام برداریم که در مبارزه با فساد موثر است، گفت: دولت الکترونیک به شکل واقعی عملیاتی نشده است و آنچه اکنون شاهد آن هستیم تنها به اتوماسیون اداری محدود شده است . اما در دنیا دولت الکترونیک شامل ارائه خدمات به منظور جلوگیری از ارتباط ارباب رجوع و کارکنان ادارات است.

شاهرخیان اضافه کرد: بدین ترتیب هرچه این ارتباط ها در بسترهای شفاف الکترونیک پایه ریزی شود در مبارزه با فساد موفق تر هستیم چراکه برخورد با مصادیق در کوتاه مدت شاید نتیجه دهد اما اگر سیستم اشتباه اصلاح نشود ثمر چندانی ندارد بلکه باید به شکل ساختاری و نهادینه نسبت به اصلاح سیستم اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه برخی قوانین کنونی فساد آورند، گفت: این قوانین موجب می‌شوند افرادی بتواند از خلأهای قانونی استفاده کنند که باید به شکل ریشه ای این مشکل را رفع کنیم.

فساد اهداف استراتژیک هر کشوری را مورد تهاجم قرار می‌دهد

لیو جی آن چائو با بیان اینکه چین و ایران دو کشوری هستند که از تاریخ و تمدن بسیار کهنی بهره‌مند هستند، افزود: در حیطه خدمت به مردم ما از تجربیات یکدیگر برای مبارزه با فساد و پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی در کشورهای تاریخی مانند چین و ایران استفاده می‌کنیم.

معاون سازمان پیشگیری از فساد چین در پاسخ به این سوال که تا چه میزان از تشکیل دستگاه‌های بین‌المللی در این زمینه استقبال می‌کنید، تاکید کرد: در عرصه بین‌المللی مبارزه با فساد از موضوعات بسیار مهم است چراکه فساد می‌تواند اهداف استراتژیک هر کشوری را مورد تهاجم قرار دهد.

وی ادامه داد: بر این اساس همکاری کشورهای منطقه‌ای مانند کشورهای دوستِ چین و ایران باعث می‌شود که کشورهای دیگر نیز در این زمینه همکاری خود را گسترش دهند و از اختلاس‌ها پیشگیری کنیم.

امضای قراردادهای مشترک برای بازگرداندن اموال سرقتی

چائو ابراز داشت: همچنین این همکاری در ممانعت از فعالیت مفسدانی که ارز مملکتی را به دیگر کشورهای منتقل و به نوعی از تابعیت کشورها سوء استفاده می‌کنند بسیار موثر است.

وی اضافه کرد: بنابراین در زمینه بین‌المللی یکی از اهداف اصلی ما امضای قراردادها و بیانیه‌های مشترک است تا بتوانیم اموالی که از دیگر کشورها به سرقت رفته است را به کشور مبدا برگردانیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار