هنوز برخی نسبت به وقف بدبین هستند/راهاندازی انجمن «یاوران وقف در حوزه رسانهها» در همدان
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان در این همایش به بررسی نقش متقابل وقف و رسانه پرداخت و بیان کرد: نشست امروز ارتباط بین رسانه، اصحاب قلم و بحث موقوفات است.
حجت الاسلام محمد کاروند افزود: اگر مقوله وقف را از رسانه جدا کنیم امکان نهادینه کردن وقف دیگر امکان پذیر نخواهد بود.
وی با اشاره به رسالت اداره اوقاف بیان کرد: وقف در زمان پیامبر اکرم (ص) تثبیت شد و کمتر صحابه ای بود که صاحب وقف نباشد و حضرت امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) نیز موقوفاتی داشتند.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان اضافه کرد:اداره وقف در زمان ساسانیان به نام دیوان موقوفات شکل گرفت و وظیفه اش رسیدگی به امورات موقوفات بود و این روند ادامه داشت تا زمان پهلوی دوم که امورات شکل دیگری به خود گرفت و بسیاری از موقوفات از بین رفت.
وی بیان داشت: هنوز عده ای از مردم وقف را باور ندارند که دلیل این بدبینی به فروش موقوفات در دوره پهلوی بازمیگردد.
کاروند ابراز داشت: سیستم اداره اوقاف نمی تواند یک سیستم اداری باشد و نمی توان توقعی که از دیگر ادارات هست، از اوقاف نیز داشت چرامه در اوقاف تکالیفی که شرعا بر عهده کارکنان آن است بسیار سنگین است.
وی با تأکید بر ضرورت پیوند وقف و رسانه تصریح کرد: هر میزان اداره اوقاف موفق بوده و درآمدزایی و تحقق برنامههای فرهنگی داشته مدیون اصحاب رسانه است.
مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان افزود: از اول انقلاب تا سال 89، 6 هزار موقوفه اتفاق افتاده و از سال 90 تاکنون 9 هزار وقف جدید و قابل تامل به لطف رسانه ها اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: ظرفیتی که در بقاع متبرکه بوده 230 بقعه بوده اما از سال 89 تاکنون 2 هزار و 400 بقعه داریم که قطب فرهنگی به شمار می روند.
کاروند با بیان اینکه در احیای موقوفات و اجرای نیتهای واقف مشکل داریم، ادامه داد: در بحث موقوفات دو موضوع اجرای امینانه وقف و انعکاس اجرای نیت های وقف به اشاعه وقف لطمه زده است.
وی در پایان از اصحاب رسانه و روزنامهها و خبرگزاریها تشکر کرد و از تشکیل انجمنی با نام «یاوران وقف در حوزه رسانهها» در استان خبر داد.
در پایان این مراسم از فعالان رسانهای همدان در امور وقف تجلیل شد و به قید قرعه جمعی توفیق تشرف به مشهد مقدس را یافتند.
انتهای پیام/