وی ادامه داد: معصوم فرموده «إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ: آيَةٌ مُحْكَمَةٌ، أَوْ فَرِيضَةٌ عَادِلَةٌ، أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَةٌ، وَ مَا خَلَاهُنَّ فَهُوَ فَضْلٌ» علمیکه در ساختار وجودی هر انسانی موثر و سازنده است، سه علم است، آیهای محکم و استوار، فریضهای عادل، سنت و روشی قائم و پایدار، و سایر علوم، فضیلت محسوب میشوند و اطلاق علم به اینها مراتب توحید علم است، در این زمینه هر قدر فعالیت کنید، هم رشد ظاهری شماست و هم شما را به کمال می رساند.
استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه اصفهان در ادامه به بیان ابعاد توحید پرداخت و افزود: توحید ذات، صفات، افعال و عبادی همه آیه محکمه هستند که مقدمه آن ولایت الهیه است و ولایت هم ابعاد تشریعی و تکوینی دارد.
آیت الله ناصری، همچنین ابراز داشت: آیه محکمه در صورتی محکم است که از مراتب توحید ولایت باشد و ولایت ما را به توحید می رساند و اعمال واجبات، مستحبات، مکروهات و مباهات اند.
وی تاکید کرد: سنت قائمه، اخلاقیات است که به واسطه اخلاقیات به سنت قاِئمة می رسیم و از سنت قائمه به آیه محکمه می رسیم که آیه محکمه توحید لا اله الا الله ولا حول ولا قوه الا بالله است و دین باید وارد قلب انسان شود، نه لقلقه زبان باشد.
استاد اخلاق و عرفان حوزه علمیه اصفهان، با تاکید بر اینکه اگر می خواهید دین وارد قلب شود باید به سنت قائمه که اخلاقیات است توجه نمایید اضافه کرد: صفات رذیله جایگاهی را در قلب اشغال می کنند که باعث حجب ظلمانی و اشغال جایگاه ولایت الهیه است.
وی با استناد به فرمایش امام صادق(ع) «مَنْ لَمْ يُصْلِحْ نَفْسَهُ لَمْ يُصْلِحْ غَيْرَهُ» کسی که خودش را اصلاح نکرده باشد، چگونه دیگران را اصلاح می کند اظهار داشت: از کوزه همان تراود که در اوست، نجات غریق باید نجات غریق باشد، تا غریق را نجات دهد.
آیت الله ناصری، گفت: امروز برگشتی ندارد، همه اعمال روزت پرونده شده است، هم نوار گرفته و هم شهود دارد، لذا سزاوار است قبل از خواب وضو بگیرید، تا صبح مشغول عبادت محسوب شوید، یا تیمم کنید و 3سوره توحید را بخوانید که ثواب یک ختم قرآن را دارد.
وی تاکید کرد: تقید به نماز اول وقت داشته باشید، آیه اول آیه الکرسی و حداقل نیم جز از قرآن را بخوانید، ججابتان را رعایت کنید و کاری کنید که به درد اجتماع بخورید و در یک کلام تقوا و تقوا و تقوا داشته باشید، عصای شما برای این فراز و نشیب های جامعه تقواست تا به اوج سعادت برسید.