خبرهای داغ:
گزارش/

«داعش» چگونه به جاکارتا رسید؟

حملات تروریستی روز پنجشنبه‌ در پایتخت اندونزی، غیر از این‌که ده‌ها کشته و زخمی روی دست جاکارتا گذاشت، موجی از وحشت را نیز میان ساکنین کرانه‌های باختری پاسفیک برانگیخت.
کد خبر: ۸۶۲۲۰۸۳
|
۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، داعش به شرق دور رسید! حملات تروریستی روز پنجشنبه‌ در پایتخت اندونزی، غیر از این‌که ده‌ها کشته و زخمی روی دست جاکارتا گذاشت، موجی از وحشت را نیز میان ساکنین کرانه‌های باختری پاسفیک برانگیخت. بدی ماجرا این بود که بسیاری از قربانیان این حمله‌ی تروریستی، گردشگران خارجی بودند و این برای کشوری که بیش از ده درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از صنعت توریسم تأمین می‌کند، یعنی فاجعه! اما چه شد؟ تروریست‌ها از کجا آمده بودند؟ واکنش‌ مردم چگونه بود و حملات هفته گذشته چه تأثیری بر درآمد این کشور از محل گردشگری خواهد گذاشت؟

 

 

لحظه ترور... یک تروریست اسلحه‌اش را به سمت مردم نشانه رفته است

 

چه شد؟

«آنها از عملیات تروریستی ماه نوامبر پاریس تقلید کردند» این‌ها را ژنرال آنتون چارلیان سخنگوی پلیس این کشور گفت. به اعتقاد او حملات متعدد و بمب‌گزاری‌های پیاپی در نقاط مختلف جاکارتا، همان اتفاقی است که در پاریس رخ داد و منجر به قتل عام بیش از صد نفر شد. با این همه تحرکات تروریستی روز پنجشنبه در جاکارتا به خیر گذشت و دست‌کم به اندازه‌ی پاریس فاجعه بار نبود. اگرچه داعشی‌ها از تلفات ده‌ها نفری در قلب اندونزی می‌گفتند، با این همه پلیس تنها کشته شدن نُه نفر را تأیید کرد. پنج تَن از مهاجمین، دو هم‌دست آنها، یک گردشگر کانادایی و یک شهروند اندونزیایی، تمام دستاورد تکفیری‌ها از خون‌بازی در پایتخت پُر جمعیت‌ترین کشور مسلمان بود.

 

نخستین حمله‌ی انتحاری در نزدیکی های یک رستوران رخ داد و باعث ترس و فرار مشتریان شد، بیرون رستوران دو مرد مسلح روی مردم بی‌گناه آتش گشودند که موجب کشته شدن یک گردشگر کانادایی و زخمی شدن یک نفر شد. تقریباً به طور همزمان دو حمله‌ی انتحاری دیگر در نزدیکی‌های دفتر پلیس ترافیک انجام شد که موجبات کشته شدن یک اندونزیایی را فراهم آورد. چند دقیقه بعد درگیری‌ها بین نیروهای پلیس و دو نفر دیگر از تروریست‌ها آغاز شد و در نهایت با کشته شدن هر دوی آنها غائله فیصله یافت. سخنگوی پلیس ضمن اعلام احراز هویت تمام تروریست‌ها، وابستگی آنان را به گروهک تروریستی داعش تأیید کرد.

 

تروریست‌ها از شرق آسیا چه می‌خواهند؟/ داعش‌بازی!   

حملات روز پنجشنبه‌ی جاکارتا احتمالاً بزرگترین حادثه‌ی تروریستی در این کشور بعد از سال 2009 بود، در آن سال گروهک «جماعت اسلامی» که خود را وابسته به القاعده معرفی می‌کرد، با بمب‌گزاری در یک هتل در منطقه‌ی توریستی «بالی» هفت نفر را به کام مرگ فرستاده بود. آنها پیشتر نیز و در سال 2002 با منفجر کردن یک باشگاه شبانه در همان منطقه بیش از 200 نفر از گردشگران خارجی را ترور کرده بودند. آن روزها آدم‌کُش‌های القاعده‌چی، دعوی تشکیل یک خلافت اسلامی را در شرق آسیا داشتند که شامل  کشورهای اندونزی، فیلیپین، تایلند، سنگاپور و مالزی می‌شد. تخیلاتی که به نظر می‌رسد در اوهام پیکارجویان داعشی هم وجود دارد.

 

رفت و آمد آدم‌کش‌ها به سوریه و یارگیری داعش از میان اتباع ممالک کشورهای مختلف جهان به حد نگران کننده‌ای رسیده است. هر ساله تروریست‌های بیشتری با پشتیبانی دلارهای نفتی و البته زیر سایه‌ی سکوت معنادار کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم، به سوریه رفته و در آنجا آموزش می‌بینند. این تروریست‌ها هر کدامشان در بازگشت به کشورشان، مثل یک بمب ساعتی متحرک عمل می‌کنند، که هر آن پتانسیل انجام یک عملیات تروریستی را دارند. قلب مغرب‌زمین، یا شرق دور؛ تروریست، تروریست است! آنارشی فزاینده‌ای که با رهبری ایالات متحده و پشتیبانی لجستیک بنی‌سعود و اردوغان به خاک سوریه تزریق شد، حالا سرریز شده و دامن حامیان آن‌ها را گرفته است.   

 

یک ضدحمله!

تحرکات داعش بر اشاعه‌ی وحشت استوار است. آنها پایه‌های خلافت خودخوانده‌شان را بر ترساندن مردم و نمایش یک چهره‌ی خوفناک از شریعت استوار کردند. حملات اخیر آنان در شرق آسیا، بیشتر از آنکه یک عملیات حساب شده و یا ناشی از یک برنامه‌ی تاکتیکی باشد، به نظر یک حمله‌ی کور در راستای افزایش اسلام‌هراسی و دلهره افکنی در میان مردم ارزیابی می‌شود. آنها امیدوارند بتوانند با اشاعه‌ی ترس، قلب‌های ضعیف بیشتری را در گوشه-گوشه‌ی جهان با خود همراه کنند. با این همه چشم بادامی‌ها خیلی خوب دست آنها را خواندند و از نخستین ساعات ترور، با راه انداختن هشتگ‌هایی در فضای مجازی به داعشی‌ها با صدای بلند گفتند: «از آنها نمی‌ترسند!» #KamiTidakTakut، به معنای "ما نمی‌ترسیم" و #JakartaBerani به معنی "جاکارتای شجاع" هزاران بار در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد تا معلوم شود تیر داعشی‌ها این بار نیز به سنگ خورده است.

 

 

بررسی آمار افکارسنجی مراکز معتبر نشان می‌دهد، تحرکات ارهابی داعشی‌ها تا کنون نه تنها نتوانسته محبوبیت چندانی را در منطقه برایشان دست و پا کند، بلکه بلعکس موجبات افزایش خشم و انزجار مردمی را فراهم آورده است. نتایج یک پژوهش که در بهار 2015 بر روی جامعه‌ی آماری در کشورهای منطقه نشان می‌دهد محبوبیت داعش در کشوری مثل اندونزی تنها چهار درصد است. البته این آمار مربوط به یک سال پیش است؛ ناظرین سیاسی معتقدند اقدامات وحشیانه‌ی اخیر داعشی‌ها در جاکارتا از همان محبوبیت اندک‌شان در این کشور نیز خواهد کاست. هم‌چنین این آمار در کشوری مثل ایران صفر درصد است! داده نمایی زیر به خوبی آمار مقبولیت داعش در کشورهای مسلمان منطقه را تصویر کرده است:

 

 

حملات اخیر چه تأثیری روی توریسم اندونزی خواهد گذاشت؟

 اتفاقات تلخ روز پنجشنبه بار دیگر، خاطرات تلخ ترس و وحشت بعد از حملات سال 2009 را تداعی کرد. اندونزی به خوبی توانسته بود با تضمین امنیت گردشگران، به صنعت توریسم کشورش جان دوباره‌ای دهد. فقط در سال 2014 میلادی 10 میلیون گردشگر خارجی از مقاصد دیدنی این کشور بازدید کرده بودند، سود حاصل از ورود این تعداد توریست، نزدیک به ده درصد درآمد ناخالص داخلی (GDP) این کشور را تأمین می‌کرد. آنها در نظر داشتند این آمار را تا سال 2019 به پانزده میلیون گردگشر و 15 درصد از سهم کل GDP افزایش دهند. با این همه وقایع روز پنجشنبه حسابی توی کاسه-کوزه‌هاشان زد. پلیس اندونزی مجبور شد برای تأمین امنیت منطقه توریستی «بالی»، بیش از 9000 نیروی امنیتی را در خیابان‌ مستقر کند. پادگانی کردن فضا بی‌تردید تأثیرات جبران ناپذیری را بر اقتصاد متکی بر توریسم این کشور خواهد گذاشت.

 

یک معبد معروف آبی در شهر «بالی»

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار