عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ادامه داد: یکی دیگر از ایرادات این قراردادها اصرار وزارت نفت بر این موضوع است که صرفا شرکتهای خصوصی در تعامل با شرکتهای خارجی قرار بگیرند و این مسئله غیرقانونی و غیرمنطقی است.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: ابهامات و ایرادات فراوانی در این قراردادها موجود است که اگر برای حل آنها تدبیری اندیشیده نشود، خسارات جبران ناپذیری به کشور و صنعت نفت وارد خواهد شد.
معینی تصریح کرد: متاسفانه آنهایی که عامل فسادهایی چون کرسنت بودند حال در قالبی جدید وارد این قراردادهای نفتی شدهاند. گویا نفس بستن قرارداد، از برجام گرفته تا این قراردادهای جدید نفتی برای دولت اهمیت دارد نه محتوای آن، که این نکته مسلما خلاف تدبیر است.
عضو کمیسیون اقتصادی دفتر تحکیم وحدت ادامه داد: قراردادهای جدید نفتی شبیه به قراردادهای نفتی کشور عراق است، چرا که در کشور عراق ریسک امنیتی بالایی وجود دارد در حالی که در ایران این ریسک وجود ندارد.
وی گفت: اگر برجام آنگونه که دولتیها میگویند باشد دیگر نیازی به اعطای اینگونه امتیازها به شرکتهای خارجی برای ورود به صنعت نفت کشور نیست و با رفع تحریمها آنها باید از خدایشان هم باشد که در طرحهای صنعت نفت کشور حضور یابند.
معینی با اشاره به نقش نهادهای نظارتی در رابطه با قراردادهای جدید نفتی، اضافه کرد: لازم است نمایندگان مجلس از تمامی ابزارهای قانونی در اختیار خود استفاده کرده و تا رفع ایرادات، اشکالات و شفاف شدن ابهامات مذکور، از بسته شدن هرگونه قرارداد جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه زنگنه باید نسبت به عملکرد وزارت نفت و کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی در مجلس پاسخگو باشد، گفت: با توجه به طولانی بودن مدت این قراردادها، تاثیرگذاری آن بر مقدّرات کشور بسیار فراتر از بودجه یکساله و برنامه توسعه پنجساله بوده و مقتضی است پیگیری این مسئله در اولویت کاری نمایندگان قرار بگیرد.
معینی در خاتمه اظهار داشت: نمایندگان مجلس در نظر داشته باشند اگر در مقابل فساد کرسنت موضع و عملکرد خوبی انجام میگرفت هیچگاه اتفاقاتی این چنین نمیفتاد ولی هنوز هم دیر نشده است.