خبرگزاری اصلاحطلب ایلنا در گزارشی با عنوان ردصلاحیت شدهها از سوی هیاتهای نظارت چه کسانی هستند؟ نوشت که آمار تایید صلاحیت اصلاح طلبان در کل کشور تنها یک درصد بوده است.
این خبرگزاری در مطلبی دیگر اقدام به نشر سخنان حسین مرعشی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان پرداخت و نوشت: جمعا در کشور ۳۰۰۰ اصلاحطلب ثبتنام کردهاند که تنها ۳۰ نفر تایید شدهاند، بر این اساس تنها ۱ درصد اصلاحطلبان تایید شدهاند. این عضو حزب کارگزاران اقدام هیاتهای نظارت بر خلاف منویات مقام معظم رهبری خواند و افزود: این عملکرد بر خلاف سیاستهای کلی نظام نیز هست.
صبح امروز نیز رسانههای اصلاحطلب روند بررسی تائید صلاحیت داوطلبان را «شوک بزرگ» خواندند. روزنامه آرمان امروز (ارگان مطبوعاتی خاندان هاشمی رفسنجانی) در این باره نوشت: در روزی که همگان خرسند از آغاز برجام و اثبات بیش از پیش حقانیت ایران بودند آنچه به عنوان نتیجه بررسی صلاحیتها اعلام شد، شوک بزرگی به همگان وارد کرد چرا که همه گروههای سیاسی انتظار داشتند افراد بیشتری مورد تایید قرار گیرند.
این روزنامه در گفتگویی با جلال جلالیزاده نماینده اصلاح طلب اسبق مجلس خواستار ورود روحانی به بحث تائید صلاحیتها شد:«قطعا در چنین مواقعی ورود رئیسجمهور به عنوان مجری قانون اساسی ضروری است، چراکه بعدها در تاریخ و حتی در اذهان عمومی این مساله ثبت خواهد شد و اگر اخبار درست و کافی به رئیسجمهور برسد. او باید ورود پیدا کند،زیرا در این میان حقوق برخی با توجه به احراز صلاحیتشان قابل احصا است. قطعا مسئولان و دلسوزان موافق هستند تا تجدید نظری در ارتباط با رد و به ویژه عدم احراز صلاحیتها صورت گیرد.»
روزنامه اصلاحطلب شرق نیز در گزارشی با عنوان «شوک رد صلاحیت» از رد صلاحیت داوطلبان با عنوان «رد صلاحیتهای گسترده» نام برد و نوشت: رد صلاحیتهایی که دامنگیر تعداد درخورتوجهی از نمایندگان فعلی مجلس هم شده است. دامنه رد صلاحیتها آنقدر گسترده است که تابش میگوید نمیتوان ربطی منطقی بین آنها پیدا کرد. از جانباز و ایثارگر و فرزند شهید اصولگرا تا کاندیداهای اصلاحطلب از یک سو و نامزدهای منتسب به جبهه پایداری از سوی دیگر، رد صلاحیت شدهاند و سختتر از همهچیز برای نمایندگان رد صلاحیت شده، استناد هیأتهای نظارت به بند ١ از ماده ٢٨ قانون انتخابات مجلس است؛ براساس این بند، انتخابشوندگان باید «اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران» داشته باشند.
روزنامه اصلاحطلب اعتماد نیز که مدیرمسئول آن از سوی شورای نگهبان قانون اساسی رد صلاحیت شده در گزارشی با عنوان «رد صلاحیت گسترده اصلاحطلبان » نوشت: دیروز خبر ردصلاحیت چهرههای شاخص اصلاحطلبان یکی پس از دیگری منتشر شد. چهرههای با سابقهای که در کارنامه خود نمایندگی مجلس، وزارت و معاونتهای مهم در وزارتخانهها را دارا هستند.
در حالی این رسانهها هجمه علیه شورای نگهبان را در دستور کار خود قرار دادند که پیش از این آنها در تلاش بودند تا با رایزنی با شورای نگهبان٬ حجم بیشتری از اصلاحطلبان تائید صلاحیت شوند اما شورای نگهبان فارغ از نگاههای سیاسی و جناحی٬ به صورت دقیق به روند بررسی صلاحیت داوطلبین اقدام کرد. با این حال این رسانهها از فردای روز تائید صلاحیتهای داوطلبین هجمه علیه شورای نگهبان را آغاز کردهاند و قطعا این روند با نزدیک شدن به ایام انتخابات بیش از پیش فزونی خواهد یافت.