خبرهای داغ:
مدیر کل صادرات گمرک:

صادرات غیرنفتی، نفتی نشده/جداسازی صادرات پتروشیمی‌ و میعانات از صادرات غیرنفتی غلط است

مدیر کل صادرات گمرک با بیان اینکه صادرات غیرنفتی ، نفتی نشده گفت: محصولات پتروشیمی، میعانات گازی، پروپیلن و یا سایر محصولات دیگر، ارزش افزوده نفت است و درست نیست که این کالاها را از طبقه بندی صادرات غیرنفتی حذف کنیم.
کد خبر: ۸۶۳۰۱۱۲
|
۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن علیدوستی در خصوص انتقاد به نوع آمار صادرات غیرنفتی و اعتقاد بر اینکه بخش اعظمی از آن منشاء نفتی دارد، اظهار داشت: منابع نفتی، یکی از منابع مهم کشور است و به هر میزان بتوانیم روی این منابع کار کنیم تا نفت خام صادر نشود و کالا با ارزش افزوده صادر شود، به عنوان صادرات غیرنفتی و با ارزش افزوده تلقی می شود.

وی افزود: زمانی که پتروشیمی، میعانات گازی، پروپیلن و یا سایر محصولات دیگر صادر می‌کنیم، این کالاها ارزش افزوده نفت است و نفت خام مستقیما صادر نشده؛ بنابراین آماری که به عنوان صادرات غیرنفتی اعلام می‌شود، یک فرآوری قابل توجهی روی نفت خام و منابع گازی انجام گرفته که حاصل آن محصولات پتروشیمی و یا میعانات گازی است که صادر می‌کنیم.

مدیرکل صادرات گمرک گفت:کالاهای استحصالی از  نفت خام و گازی که استخراج می شود، ارزش افزوده قابل توجه دارد که یکی از مزایا و مزیت نسبتی کشور محسوب می‌شود.

علیدوستی ادامه داد: هر میزان صنایع شیمیایی کشور گسترده‌تر باشد، نشان دهنده این است که توانایی  اقتصادی کشور تقویت شده، و اینکه گفته شود، صادرات غیرنفتی، هم نفتی است، به آن معنا نیست و آن را تایید نمی‌کنم.

وی در خصوص اینکه چرا صادرات غیر نفتی برای شفاف سازی به دو بخش نفتی و غیر نفتی تقسیم نمی‌شود؟، بیان کرد: در گروه بندی کالایی، کالاها در گمرک براساس کتاب تعرفه، طبقه بندی می شود و این کتاب یک کتاب بین المللی است.

مدیرکل صادرات گمرک تاکید کرد: در کتاب جهانی گروه بندی کالایی، کدهایی وجود دارد که تمام کالاهای موجود در جهان را طبقه بندی و کدگذاری کرده، که ممکن است در کالایی یک درصدی موراد پتروشیمی، نفتی و شیمیایی وجود داشته باشد، اما طبقه‌بندی در این کتاب تابع قواعد و ضوابط خاصی است.

علیدوستی با بیان اینکه کالاها به صورتی که درصدی مواد نفتی و یا پتروشیمی در آن باشد یا نباشد، طبقه بندی نمی‌شود، اظهار داشت: طبقه بندی به این صورت مناسب نیست.

به گفته وی، مثلا در یکی کالایی مانند خودرو، بسیاری از قطعات و اجزای آن از محصولات پتروشیمی به دست آمده و منشاء نهایتاً نفتی دارد و طبقه بندی مناسبی نیست که این کالا را که درصدی مواد اولیه با منشاء نفتی وجود دارد، جدا کنیم و نفتی بنامیم و اگر در بقیه کالاها اینگونه نبود، در طبقه دیگری قرار دهیم ، این طبقه بندی علمی و کارشناسی نیست.

مدیرکل صادرات گمرک تصریح کرد: البته محصولات کشاورزی، صنعتی، معدنی و... جداگانه طبقه بندی می‌شود که در کالاهای صنعتی هم درصد زیادی مواد پتروشیمی وجود دارد، بنابراین اگر بخواهیم آن را جدا و تصحیح کنیم، شاید هم کارشناسی شده نباشد.

وی با اشاره به سیاست‎های ابلاغی اقتصادی مقاومتی از سوی رهبر انقلاب، گفت: در این سیاست‌ها به صادرات پتروشیمی تاکید ویژه‌ای شده، البته این سیاست‌ها کلی است، ولی با این حال حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات و ایجاد ارزش افزوده در پتروشیمی تاکید شده و یکی از اقلام مهم صادراتی کشوراست.

به اعتقاد علیدوستی، وقتی در بخشی مثل نفت مزیت نسبی داریم، باید برای محصولات پتروشیمی و صنایع وابسته اقدام بیشتری انجام دهیم که طبیعی است بخش عمده صادرات کشور همین محصولات پتروشیمی و یا میعانات گازی خواهد بود.

مدیرکل صادرات گمرک در خصوص صادرات محصولات کشاورزی، بیان کرد: محدودیتی برای صادرات کشاورزی نداریم و براساس سیاست‌های کلی نظام در این بخش اقدام می‌شود. صادرات کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است، اما اگر بخواهیم محصولات کشاورزی را با منابع محدود آبی صادر کنیم، باید، هزینه و فایده آن دیده شود.

وی در پایان گفت: اکنون آمار صادرات و واردات و ترانزیت به صورت آنلاین و به روز در سایت گمرک قرارداده می شود و با انتخاب یک روز تا امروز و نهایت تا آخر ساعت دیروز آمارها در سایت گمرک قابل مشاهد است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار