خبرهای داغ:
در جلسه نمایندگان مجلس و مدیران اتحادیه قرآنی مطرح شد

انتقاد از کم‌توجهی وزیر ارشاد به برنامه‌های قرآنی

در جلسه هم‌اندیشی نمایندگان مجلس و مدیران اتحادیه قرآنی ضمن انتقاد از کمبود بودجه و تخصیص نامناسب آن به کم‌توجهی وزیر ارشاد به جلسات کمیسیون تبلیغ و ترویج و همچنین برنامه‌های قرآنی اشاره شد.
کد خبر: ۸۶۳۱۱۹۷
|
۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، هم‌اندیشی مدیران مؤسسات قرآنی با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن کمیسیون تلفیق مجلس با حضور حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، لاله افتخاری و مجتبی رحماندوست نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران مؤسسات قرآنی کشور، برگزار شد.

مهم‌ترین مشکل جامعه قرآنی

در ابتدای این جلسه حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با اشاره به برگزاری نظرسنجی از مؤسسات قرآنی، اظهار داشت: مشکلات فراوانی گریبانگیر مؤسسات قرآنی کشور است که مهم‌ترین آن بیمه فعالان قرآنی است.

وی با بیان اینکه سال 1392 ریزشی در تعداد بیمه‌شدگان داشتیم، افزود: از 7 هزار نفر بیمه‌شده در صندوق حمایت از هنرمندان،‌ هم‌اکنون حدود 3 هزار نفر عضو این صندوق هستند و از خدمات بیمه استفاده می‌کنند، این در حالی است که هم‌اکنون 5 هزار نفر دیگر نیز در صف انتظار عضویت در بیمه فعالان قرآنی هستند.

اعتبارات قرآنی در زمان مناسبی تحقق نمی‌یابد

محمدی با اشاره به اینکه مشکل اساسی کمبود اعتبارات جامعه قرآنی است، خاطرنشان کرد: ما بودجه سال 1393 را در آخرین روزهای سال دریافت کردیم، بر همین اساس تمام برنامه‌ریزی‌ها برای این اعتبارات به هم ریخت. امسال نیز مسئولان قول داده‌اند که اوایل سال بودجه مصوب قرآنی سال 1394 محقق شود، اما هم‌اکنون با گذشت 10 ماه از سال، هنوز یک ریال از این بودجه تخصیص نیافته است.

کمبود بودجه معاونت قرآن ارشاد

مدیر عامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور با بیان اینکه وزارت ارشاد در مجموعه هزار میلیارد تومان اعتبار داشت، افزود: از این مبلغ تنها 16 میلیارد به معاونت قرآن و عترت ارشاد اختصاص یافت که بیش‌تر این اعتبار به هزینه‌های ستادی تعلق گرفت و باقی هم به نمایشگاه قرآن اختصاص پیدا کرد و در مجموع مبلغ قابل‌توجهی برای برنامه‌های قرآنی باقی نماند.

وی از مسئولان خواست که در مسائل قانونی ورود پیدا کنند و گفت: ما از مجلس انتظار داریم که با ورود به مسائل قانونی مشکلات قرآنی را به‌ویژه کاستی‌های مؤسسات قرآنی را برطرف سازند.

در ادامه نیز فریدونی از شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه یکی از مسائل مربوط به نابسامانی بودجه مربوط به منشور شورای توسعه فرهنگ قرآنی است، گفت: نحوه تخصیص بودجه در سال 1391 از طریق صندوق مشارکت‌های شورای توسعه باید صورت می‌گرفت، اما تاکنون این امر محقق نشده است.

مجلس برای اجرایی شدن مصوبه تشکیل صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرانی ورود کند

وی با بیان اینکه مجلس باید برای تشکیل و اجرایی شدن صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی، مصوبه‌ای داشته باشد، افزود: امیدواریم این امر با جدیت از طرف مقامات عالی مجلس پیگیری شود تا شاهد تخصیص مناسب بودجه به تمام نهادهای قرآنی باشیم.

در ادامه حجت‌الاسلام علوی مسئول کانون علم و دین با اشاره به اینکه جز با اخلاص و صداقت نمی‌توان به حبل‌المتین نزدیک شد، گفت: متأسفانه هم‌اکنون مؤسسات غیرقرآنی بیش‌تر از مؤسسات قرآنی مورد توجه قرار دارند، در حالی‌که مقام معظم رهبری همواره به اهمیت مؤسسات قرآنی و فعالیت در این عرصه تأکید داشتند.

وی با انتقاد از برخی سیاست‌گذاری‌های مسئولان، افزود: در برخی از نمایشگاه‌ها اجازه نمی‌دهند قرآن به فروش برسد، اما در همان نمایشگاه‌ها کتاب‌های ضد نظام و ضد تفکر امام(ره) به وفور عرضه می‌شود که این سیاست‌های نادرست است و باید اصلاح شود.

لزوم تشکیل ساختار قرآنی در مجلس/ بی توجهی وزیر ارشاد به قرانیان

سپس بیستونی مدیر مؤسسه تفسیر جوان با بیان اینکه ما نیازمند جایگاه ساختاری در مجلس هستیم، گفت: ما برای قرآن ساختاری در مجلس نداریم، البته فراکسیون قرآن و عترت اقدامات قابل توجهی داشته است، اما برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و فعالیت در عرصه‌های مختلف قرآنی نیازمند ساختاری بزرگ‌تر هستیم.

وی از بی‌توجهی شخص وزیر ارشاد به مسائل قرآنی انتقاد کرد و افزود: وزیر ارشاد ده‌ها جلسه با هنرمندان و سینماگران داشته است، اما دریغ از اینکه حتی 5 دقیقه برای فعالان قرآنی فرصتی در نظر بگیرد. مؤسسات قرآنی مشکلات زیادی دارند، اما متأسفانه مسئولان، به‌ویژه وزارت ارشاد نه تنها حمایتی از آنها نمی‌کند، بلکه به حرف‌های آنها نیز گوش نمی‌دهد.

برگزاری آزمون و نمایشگاه قرآن به بخش خصوص واگذار شود

بیستونی با بیان اینکه مؤسسات قرآنی به‌خوبی اقدام به فعالیت‌های قرآنی می‌کنند، گفت: برخی از این مؤسسات از بسیاری از وزرای فعلی قدرتمندتر عمل می‌کنند، هنوز برگزاری نمایشگاه‌ها و فعالیت‌های ملی و بین‌المللی در دست دولت است، اما برای برگزاری بهتر باید این برنامه‌ها به بخش خصوصی واگذار شود.

سپس وزیری مسئول کانون آموزش قرآن مسئله بیمه را یکی از مهم‌ترین مشکلات جامعه قرآنی عنوان کرد و گفت: اگر بیمه فعالیت‌های قرآنی به درستی پیگیری نشود، بسیاری از افرادی که در راه رضای خدا نیز اقدام به تربیت فعالان قرآنی می‌کنند، کار را رها کرده و ممکن است برنامه‌های قرآنی به حاشیه کشیده شود.

سطح‌بندی مؤسسات برای تخصیص بودجه

سپس حسینی مدیر مؤسسه ریحانه‌الولایت با اشاره به لزوم سطح‌بندی مؤسسات قرآنی، خاطرنشان کرد: به نظر من برای تخصیص بودجه باید مؤسسات قرآنی را سطح‌بندی کرده و بر اساس توانمندی‌ها بودجه دریافت کنند.

وی با بیان اینکه باید به فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در مناطق پرجمعیت با وقت آزاد مانند پادگان‌ها، توجه بیش‌تری شود، گفت: اگر فعالیت‌های قرآنی را در تمامی اماکن گسترش دهیم، به‌طور حتم نتیجه مطلوب‌تری از برنامه‌های دینی حاصل می‌شود.

ارائه گزارشی از مشکلات جامعه قرآنی

سپس حجت‌الاسلام حسن ابوترابی فرد نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه حاضر شد و در ادامه لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از مشکلات جامعه قرآنی پرداخت.

افتخاری با بیان اینکه در سال 1394 برای نخستین بار به بیمه فعالان قرآنی ردیف بودجه تعلق گرفت، خاطرنشان کرد: برای این منظور 10 میلیارد تومان اعتبار تصویب شد، البته عناوین دیگری همچون حمایت از مداحان نیز بخشی از این اعتبارات را شامل می‌شد، اما با این وجود تنها یک میلیارد از آن تحقق یافته است.

وی به عدم تحقق بودجه قرآنی سال جاری اشاره کرد و افزود: بخشی از بودجه قرآنی سال 1394 اختصاص یافته، اما تاکنون حتی یک ریال هم به دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی نرسیده است.

افتخاری در ادامه با بیان اینکه بیمه فعالان قرآنی مورد حمایت مسئولان قرار ندارد، گفت: 5 هزار نفر در صف نوبت برای بیمه فعالان قرآنی هستند، علاوه‌بر این حدود 4 هزار نفر نیز به بهانه تشکیل صندوق مجزا برای فعالان قرآنی، از لیست بیمه‌شدگان در صندوق حذف شده‌اند.

کارگروه ویژه حمایت از فعالان قرآنی تشکیل می‌شود

پس از آن حجت‌الاسلام حسن ابوترابی فرد با اشاره به اینکه در برنامه ششم تشکیل کارگروهی برای فعالان قرآنی باید لحاظ شود، اظهار داشت: ما بحث بیمه و اعتبار قرآنی را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم با پیگیری‌های صورت‌گرفته بتوانیم کارگروهی ویژه حمایت از فعالان قرآنی تشکیل دهیم.

پس از آن لاله افتخاری با بیان اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مقطعی از زمان فعالیت‌های خوبی داشت، گفت: وقتی نیروی انسانی قرآنی در آنجا فعال بود، شاهد رشد و توسعه خوبی در زمینه‌های مختلف قرآنی بودیم. وقتی کارگروه تشکیل شد، با جابه‌جایی نیروها برنامه‌های قرآنی با رکود قابل توجهی روبه‌رو شد.

پایش برنامه‌های قرآنی در مجلس و شورای توسعه

وی به پایش برنامه‌های قرآنی در مجلس و همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی اشاره کرد و افزود: وزیر ارشاد باید دغدغه بیش‌تری در زمینه قرآنی داشته باشد، اما متأسفانه در هفته‌های گذشته دیدیم که کمیسیون تبلیغ و ترویج به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسات خود را برگزار نمی‌کند و به برپایی منظم این جلسات بی‌توجه است.

سپس عزیزی نثاری مدیر مؤسسه امام حسین(ع) ایلام با بیان اینکه اختصاص بودجه بهتر است که بر اساس جمعیت شهری صورت گیرد، گفت: تمام هزینه‌ها صرف مؤسسات استان تهران نباید شود، بلکه بهتر است هر مؤسسه بر اساس جمعیت شهری و قرار گرفتن در منطقه جغرافیایی بودجه دریافت کند.

در ادامه اشراقی مشاور اجرایی معاونت قرآن و عترت ارشاد با اشاره به محدود بودن اعتبارات قرآنی، خاطرنشان کرد: معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، معاونتی نوپاست و تاکنون به دلیل کمبود اعتبارات نتوانسته جهشی مناسب داشته باشد و بتواند در کنار سایر معاونت‌ها قرار گیرد.

حمایت مجلس از برنامه‌های قرآنی در لایحه بودجه 1395

در ادامه مجتبی رحماندوست نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن قول مساعدت در باره حمایت از فعالان قرآنی گفت: ما در لایحه بودجه سال آینده و برنامه ششم از برنامه‌ها و بودجه‌های قرآنی حمایت کرده و برای جلب رضایت قرآنیان از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنیم.

پس از آن افتخاری با بیان اینکه راز ماندگاری هیأت‌های مذهبی، مردمی بودن آن است، اظهار داشت: یکی از حاضران به تقسیم بندی مناطق محروم و غیرمحروم برای بودجه قرآنی اشاره کرد، اما ما معتقد نیستیم که مناطق محروم داشته باشیم. این مناطق که در استان‌های مرزی قرار دارند، استقلال کشور را پاسداری می‌کنند تا جلوی نفوذ دشمنان را بگیرند.

وی در ادامه از ائتلاف قرآنی خبر داد و گفت: میثا‌ق‌نامه‌ای تهیه شده است تا هر کدام از افرادی که علاقه‌مند به فعالیت‌های قرآنی هستند یا به نوعی در جهت تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری تلاش می‌کنند، ائتلافی تشکیل داده تا مورد حمایت قرار گیرند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار