وی با اشاره به اینکه اقدامات برای پروژه پتروشیمی به سرمایه اجتماعی تبدیل شده است، ابراز کرد: پس از نهایی شدن تأمین منابع ارزی ساخت این مجموعه به 26 تا 36 ماه زمان نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی زنجان بیان کرد: زمانی که اعتبارات اسنادی گشایش یابد، پس از آن پروژه وارد فاز اجرایی میشود و ماشینآلات مورد نیاز نیز خریداری میشود.
وی با اشاره به اینکه منابع مالی پروژه پتروشیمی در اختیار صندوق توسعه ملی است، گفت: پروفرمهای مواد اولیه پتروشیمی و پیش فاکتور خرید ماشینآلات وارداتی به بانک عامل ارائه میشود تا با بررسی و تصویب بانک فرآیند تأمین مالی ارزی انجام شود.
مدیری با بیان اینکه پروژه پتروشیمی با مشکلات زیادی مواجه بود، ابراز کرد: بدهی به شرکتهای دولتی یکی از مشکلات آن است که نرخ بهره بدهیها عادلانه نیست و امیدواریم با حمایت مقامات کشوری و محلی و نیز پشتیبانی سهامداران مشکلات آن برطرف شود.
وی تعداد سهامداران شرکت پتروشیمی زنجان را بیش از 93 هزار نفر برشمرد و افزود: 90 هزار نفر از این افراد زنجانی هستند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی زنجان عنوان کرد: سهامداران و منابع مالی این شرکت شامل دو بخش ارزی و ریالی است که منابع ارزی آن از صندوق توسعه ملی و منابع ریالی آن از دو منبع شامل افزایش سرمایه و انتشار گواهی سپرده سرمایهگذاری خاص تأمین میشود.
وی با اشاره به اینکه 60 درصد منابع مالی مربوط به دولت و 40 درصد آن سهامداران هستند، بیان کرد: امسال تا سال 96 افزایش سرمایهها محقق میشود و مبلغ انتشار گواهی سپرده سرمایهگذاری نیز یک هزار و 500 میلیارد ریال است.
مدیری با اشاره به رکود 9 ساله پروژه پتروشیمی ابراز کرد: این رکود به این دلیل بود که اقدامات به سرمایه اجتماعی تبدیل نشده بود و این موضوع بیاعتمادی و عدم اطمینان مردم را به دنبال داشت.
وی در مورد مصرف آب در صنعت پتروشیمی عنوان کرد: آب در این صنعت برای خنک کردن به کار میرود و میزان مصرف آب در اقلیم زنجان ناچیزتر از منطقهای مانند عسلویه است.