خبرهای داغ:

چه کسی سطح توقعات مردم را بالا برد؟

در افزایش سطح مطالبات و توقعات مردم از نتایج برجام، مقامات و مسئولان دولتی نیز بی‌تقصیر نبودند؛ آن‌ها گاها با سخنرانی ها و اظهارات هیجانی و غیرمنطقی خود به افزایش سطح مطالبات عمومی دامن زدند؛ افکار عمومی هنوز سخنرانی یکی از مقامات دولتی در اواسط خرداد ماه در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست را فراموش نکرده، جایی که این مقام دولتی تصریح کرد: حل مشکلات زیست محیطی و حتی آب خوردن مردم نیز وابسته به رفع تحریم هاست.
کد خبر: ۸۶۳۳۳۴۹
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۴
به گزارش خبرگزاری بسیج، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور اخیرا طی مصاحبه‌ای با روزنامه رسمی دولت  خطرناک‌ترین کار در شرایط پساتحریم را دامن زدن به مطالبات مردم و شکل دادن به خواست‌های رفاهی آن‌ها دانسته و هشدار داده که اگر مهاری بر مطالبات فزاینده مردم نزنیم معلوم نیست چه می‌شود؟!

نیلی که همچون طبیبیان و غنی نژاد(دیگر مشاوران اقتصادی دولت) در دسته مروجان اقتصاد نئولیبرالی قرار می‌گیرد به درستی بر این نکته تاکید کرده که اگر  فضای کشور به سمت دامن زدن به مطالبات حرکت کند سیاست‌ها به جای حل مشکلات اساسی و اصلاح ساختارها، به سمت کاربست سیاست‌های رفاهی کوتاه مدت سوق پیدا می‌کند؛ اما سوالی که باید از آقای نیلی و سایر همفکران و هم قطارانش پرسید این است که چه افرادی با چه گرایش و خط و ربطی پیش از انعقاد و اجرایی شدن سند برجام، سطح مطالبات و توقعات مردم را بالا بردند.

برای پاسخ به سوال فوق تنها کافی است به تیترهای تهییجی بیشماری نگاه انداخت که در حوالی انعقاد برجام(23 تیر) و اجرایی شدن آن(27 دی) بر تارک نشریات همسو با دولت (چه از نوع اعتدالی و چه از نوع اصلاحاتی) می‌نشست؛ تیترهایی با این مضمون "فتح الفتوح برجام"، "پایان عصر تخاصم"، "صبح بدون تحریم"، "اینک بدون تحریم""فروپاشی تحریم"و...

از این تیترهای تهییجی و غیرواقع گرایانه که بگذریم به تحلیل‌ها و تفسیرهایی می‌رسیم که هم فکران دولت در سایت‌ها و نشریات تحت مدیریت خود منتشر می‌کردند و با رویکردی سیاسی سعی بر القاء این نکته داشتند که با رفع تحریم‌ها که بواسطه اجرایی شدن برجام تحقق می‌یابد، تمام مشکلات کشور حل و فصل خواهد شد.

البته در افزایش سطح مطالبات و توقعات مردم از نتایج برجام، مقامات و مسئولان دولتی نیز بی‌تقصیر نبودند؛ آن‌ها گاها با سخنرانی ها و اظهارات هیجانی و غیرمنطقی خود به افزایش سطح مطالبات عمومی دامن زدند؛ افکار عمومی هنوز سخنرانی یکی از مقامات دولتی در اواسط خرداد ماه در مراسم گرامیداشت هفته محیط زیست را فراموش نکرده جایی که این مقام دولتی تصریح کرد: حل مشکلات زیست محیطی و حتی آب خوردن مردم نیز وابسته به رفع تحریم هاست.

اما اکنون که حدود یک ماه از اجرایی شدن برجام می‌گذرد اعضای اقتصادی دولت و حتی شخص معاون اول و سخنگوی دولت می گویند که مبادا سطح توقعات مردم از برجام رو به فزونی یابد و این امر مستمسکی برای مخالفان و منتقدان سیاسی دولت باشد.    

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اواخر آذرماه طی سخنانی در همایش صنعت پتروشیمی، گفت: عده‌ای برای اینکه نگذارند شیرینی لغو تحریم‌ها به کام مردم بنشیند سعی می‌کنند انتظارات و توقعات مردم را به شکل غیرمعقول بالا ببرند تا اتفاقات مثبت برای مردم ناچیز تلقی شود.  

همچنین محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت نیز به فاصله 48 ساعت پس از سخنان جهانگیری، در جریان نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه با انتقاد از افزایش سطح توقع مردم در دوران پساتحریم، گفت: در پاسخ به اینکه می‌گویند اکنون پرونده PMD بسته شد و برجام اجرایی شد پس چرا نتایج آن را مشاهده نمی‌کنیم باید بگوییم اجرایی شدن نتایج برجام چند ماه تا چند سال طول می‌کشد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار