در این میان نه خبری از قطعنامه است و نه خبری از تحریم!
در ۲۷ سپتامبر، شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء قطعنامه ۲۱۱۸ را تصویب کرد که در آن درخواست شده تا نیمه سال ۲۰۱۴، زرادخانه تسلیحات شیمیایی سوریه تخریب یا برچیده شود این درحالی است که همچنان مقامات دمشق قویا استفاده از سلاح شیمیایی را تکذیب می کنند و ابهامات پیرامون این موضوع وجود دارد اما درجا نسخه آن را پیچیدند.
از سوی دیگر نیز گزارش هایی پیرامون استفاده عربستان از بمب شیمیای منتشر می شود که نه تنها برخوردی با ان صورت نمی گیرد حتی کسی به خودش زحمت یک محکوخمیت ساده را نیز نمی دهد، اخبار و گزارش هایی درباره استفاده متجاوزان از سلاح شیمیایی وجود دارد. برخی نمونه های فرستاده شده به آزمایشگاهها این ادعا را ثابت کرده است.
برخی
تحلیلگران معتقدند رسیدگی به پرونده یمن بعد از پرونده سوریه انجام خواهد شد، حتی اگر این
شهر زیر حملات هوایی عربستان به شهر سوخته تبدیل شود باز هم کسی سمت و سوی
نگاهش را به همسایه جنوبی عربستان نخواهد برد، به تعبیری دیگر تحلیلگران معتقدند اگر پرونده سوریه بسته
شود مدلی خواهد بود برای حل بحران یمن.
در همین رابطه استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل
متحد به سوریه می گوید: مذاکرات کنونی در ژنو که دولت و گروههای مخالف در آن
حضور دارند آخرین امید برای سوریه به شمار می رود.
وی اضافه کرد: در صورتی که این بار نیز پس از اینکه دوبار در نشستهای ژنو تلاش کردیم به شکست منتهی شود هیچ امید دیگری برای سوریه وجود نخواهد داشت. باید برای تضمین اینکه این نشست شکست نخورد تلاش کنیم.
اینکه حل شدن یک پرونده الگویی باشد برای دیگر پرونده ها موضوع بدی نیست اما دست روی دست گذاشتن تا اینکه یمن به سرزمین سوخته تبدیل شود موضوعی است که در کنار عربستان صاحبان قدرت در دنیا باید به آن پاسخ گو باشند.
از سوی دیگر نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد که مذاکرات جاری در ژنو برای حل بحران سوریه متوقف شده و تا 25 فوریه (6 اسفند) به تعویق افتاده است، ضمن توجه به این هشدار، هیئت مخالفان سوری مورد حمایت رژیم آل سعود موسوم به هیئت ریاض خواستار توقف عملیات نظامی علیه گروههای تروریستی در سوریه به ویژه در حومه حلب شده است که این روزها شاهد پیروزیهای پیاپی ارتش و نیروهای مردمی بر تروریستهای تکفیری مورد حمایت رژیم سعودی و متحدانش است.
شبکه المیادین از تاثیرگذار بودن تحولات میدانی سوریه بر روند مذاکرات ژنو
خبر داد و تاکید کرد بازتاب تحولات میدانی در ژنو شنیده شد و آن زمانی بود
که هیئت مخالفان دومین جلسه خود را با تیم سازمان ملل تعلیق کرد. سرنوشت
مذاکرات ژنو پیچیدهتر از قبل شد و بشار الجعفری رئیس هیئت دولت سوریه این
سئوال را مطرح کرد که ما با چه کسانی گفتوگو خواهیم کرد؟
بشار
الجعفری خواستار فهرست اسامی هیئت یا هیئتهای مخالفان شده است و استفان
دیمیستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه قادر به ارائه پاسخ نیست.
اعضای هیئت مخالفان ترجیح دادهاند دلایل تحریم نشست را از خارج دیوارهای
سازمان ملل(دفتر سازمان ملل در ژنو) تشریح کنند.
همچنین"محمد جواد ظریف" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به نمایندگان
گروههای تروریستی از جمله جیش الاسلام در مذاکرات ژنو(محمد علوش از
سرکردگان جیش الاسلام در ژنو حاضر شده است) تاکید کرده است مشارکت گروههای
تروریستی در مذاکرات سوریه، سازمان ملل متحد را بدنام میکند و وجهه آن را
خدشهدار میکند.
رحیمی سفیر سابق کشورمان در یمن در همین رابطه میگوید: بیش از 10 ماه است که شاهد حملات هوایی مکرر عربستان به یمن هستیم و متاسفانه با توجه به جنایت صورت گرفته واکنشی جدیای را از سوی جوامع بینالمللی را شاهد نیستیم.
وی افزود: واکنشها به این جنایت تنها در قالب اظهار نظر است اما اخیرا پارلمان اروپا موضع جدیدی اتخاذ کرده که از طرف انصارالله مورد استقبال قرار گرفته است.
سفیر سابق کشورمان تاکید کرد: یمن دارد به سرزمین سوخته تبدیل میشود و ظاهرا این حملات نمیتواند بدون حمایت قدرتهای بزرگ باشد و این جنایت به حدی است که فرماندهان عربستان نیز اذعان کردند که غیر نظامیان یمنی هم مورد هدف قرار گرفتهاند.
رحیمی با اشاره به اینکه هیچ کس به این جنایات واکنش نشان نمیدهد گفت: نشستهای مختلفی تاکنون برای حل این بحران برگزار شده اما چون کسی معترض به این حملات نیست عربستان با خیال راحت به کار خود ادامه میدهد.
سفیر سابق کشورمان دریمن خاطرنشان کرد: اکنون عمده نگاهها به سوریه است تا ببینند طرفهای تاثیرگذار تا چه حد میتوانند به نقطه نظر مشترک برسند بنابراین شاید بتوان گفت علت کم توجهی به بحران یمن موضوع سوریه است.