سه وعده غذای گرم در ازای امضای قرارداد!
به گزارش خبرگزاری بسیج، در میان پناهجویان دو کشور عراق و سوریه قشرهای مختلف جامعه در سنین متفاوت زیر ذره بین کشور مقصد قرار میگیرند، گویا این اجازه را به خود میدهند تا به بهانه پناه دادن به انسان و انسانیت، در اتفاقی تبعیض آمیز و عجیب آن دسته از پناهندگانی را که به سود جامعه آنها قدم خواهند زد انتخاب و سایرین را از فهرست خود حذف کنند.
در کشورهای مختلف دنیا شاید بتوان این حق را برای مقامات هر کدام قائل شد تا برای انتخاب شهروندانش از بخش پناهندگی دست به تبعیض زده و مواردی را حذف کند اما ماجرایی که به این مناسبت زیر ذره بین گرفته میشود فراتر از این حق است.
جایی که باشگاههای بزرگ و کوچک اروپای شرقی تنها با وعده یک سرپناه (بدون ذکر شرایط) و سه وعده غذای گرم جوانان خوش تکنیک، سالم و پر از انگیزه و انرژی را جذب کرده و از آنها در آکادمیهای خود استفاده میکنند. این جوانان باید حداقل ۵ سال و در برخی از کشورها مثل انگلیس حداقل ۸ سال به عنوان «شهروند خوب» زندگی کنند تا شاید به مرز متعالی خوشبختی یعنی دریافت پاسپورت کشور مقصد خود نایل شوند!
و البته تعریف دقیقی از این «شهروند خوب» در دست نیست و قوانین نانوشته اما لازم الاجرایی در هر کدام از این کشورها وجود دارند که باید توسط این جوانان رعایت شوند. ستارگان خاموشی که بدون اجازه مدیر برنامه خود (حالت مدرن یک مالک برده دار) حق مصاحبه، اظهار نظر و خروج از آکادمی فوتبال (کمپ پناهندگی) ندارند. بسیاری از این بردگان تنها به شرط در اختیار داشتن یک سرپناه برای خانواده یا والدین خود، حاضرند قراردادهایی چندین و چند صفحه را ناخوانده امضا کنند، قراردادهایی که اگر روزی از آنها یک ستاره بسازد، طوق بردگی ضخیمی خواهد بود بر گردنشان.
کشور یونان یکی از همین کشورها است، جایی که باشگاههای کوچک و بزرگش تنها در ازای پرداخت دستمزد مکفی برای خرید سه وعده غذای گرم در روز، جوانان به ظاهر علاقه مند به فوتبال را جذب میکند و روزنامه رپوبلیکا در این خصوص مینویسد: کدام علاقه؟ آنها دیگر علاقهای به زنده ماندن هم ندارند، دنیای برایشان تیره است، رنگی ندارد، فوتبال بهانه است تا شاید غذایی به خانواده آنها برسد.
در همین راستا هفته گذشته بازیکنان دو باشگاه AEL لاریسا و آچارنایکاوس قبل از آغاز بازی در اقدامی هماهنگ روی زمین نشستند و به مرگ بسیاری از این پناهندگان و آوارگان جنگی اعتراض کردند. مردانی که تنها برای سیر شدن کودکانشان حاضر بودند ساعتها در تمرین یک تیم بدوند، آنقدر که گزارش شده یکی از این جوانان پس از تمام تمرین سنگین تیمش به خاطر کمبود انرژی و افت شدید قند خون دچار افت فشار و سکته قلبی شده است. مرگ ۲۶ بازیکن جوان سوری که در دو ماه گذشته به استخدام باشگاههای دسته اول یونان درآمده اند نشان از این حقیقت دارد که آنها حتی تست پزشکی – ورزشی را هم نگذرانده و مستقیم وارد تمرینهایی شدهاند که دوام آوردن در آنها شرط دریافت غذای گرم و داشتن سرپناه بوده است.