خبرهای داغ:
غلامرضا مهیمن:

جشنواره حسنات مصداق بارز خیر و برکت است

غلامرضا مهیمن، یکی از برجسته‌ترین کارگردانان مطرح اصفهان است که از دهه شصت تاکنون در قالب ساخت فیلم‌های مستند- داستانی و داستانی مجموعه‌های زیادی را برای صداو سیمای اصفهان ساخته است. او تاکنون داورجشنواره‌های مختلف و داور بخش مستند دومین و سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه حسنات بوده است که از زمان شروع فعالیت فیلمسازی‌اش درسال 1350 مجموعه‌های “آسمانه‌های خاک”، “مراورید خاک”، “عکس روی تو”، “خواب‌های گمشده خواجو”، “بهشت برزمین”، ” چهل چشمه”، ” بازارو فرهنگ” را ساخته و کارگردانی کرده است.
کد خبر: ۸۶۳۴۲۸۴
|
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۹

با توجه به سوابق درخشان و فعالیت‌های هنری زیادی که این کارگردان و مستندساز در زمینه‌های مختلف داشته است به سراغ غلامرضا مهیمن این کارگردان با سابقه کشور رفتیم تا در مورد پنجمین جشنواره حسنات با ایشان گفتگو کنیم.

ویژگی‌های خاص و بارز جشنواره حسنات چیست؟

ضمن قدردانی از اینکه جریان جشنواره حسنات در دور پنجم نیز وارد میدان شد و راهی را که” زاون قوکسیان” در مسیر آن گام‌های زیادی برداشت را ادامه داده و نگذاشتند که این جشنواره در نقطه ای متوقف شود ؛ گرچه جشنواره ها نباید منحصر به فرد شود اما باید بگویم که زحمات بسیاری را زاون برای شکوفایی و بالندگی این جشنواره انجام داد.

ازآنجا که جشنواره حسنات یک جریان غیردولتی و با هدفی مشخص درراستای فرهنگ احسان و نیکوکاری وارد صحنه هنر شد؛امری بسیار نیکو و پسندیده است که باید این جریان ادامه پیدا کند و تسری آن در ابعاد مختلف فرهنگی و هنری باشد و تنها به ساخت فیلم منوط نشود ، ما نیاز داریم که همه هنرها برای تبیین موضوعات اجتماعی دست به دست هم دهند چرا که با این کار تاثیر گذاری بسیاری خواهند داشت.

دست اندرکاران این جشنواره باید تلاش کنند تا به صورت همه جانبه ازابزارهای فرهنگ و هنری درراستای شکوفا شدن این جشنواره حسنات استفاده کنند؛ رشته هایی چون عکاسی؛ نقاشی؛ نگارگری؛تئاتر،وغیره تاثیرات خاص خود را برمخاطب دارند ومی توانند جامعه هدف جدیدی درجشنواره حسنات باشند که به آنها توجه شود تا بتوانیم آرمان‌های احسان و نیکوکاری را در جامعه برای همگان تبیین کنیم وحرف برای گفتن داشته باشیم.

جشنواره حسنات نباید فقط منحصر به سینما باشد ؛باید دروازه های تمام صنایع هنری و فرهنگی درآن لحاظ شود حتی می‌توان از صنایع دستی نیزدراین زمینه استفاده کرد.اگراین کار انجام شود آنوقت می توانیم بگوییم که جشنواره حسنات دارای آرمان‌ها وهدف‌های متعالی رو به جلو است و هیچ گاه درمسیرش متوقف نمی شود.

به نظرشما ساخت فیلم کوتاه با موضوعات خاص چه تاثیری در جامعه دارد؟

به طورکل درعرصه فیلمسازی اگراثری هنری بتواند با مخاطب خود و بخصوص جوانان ارتباط تنگاتنگ برقرارکند وعملکرد خود را مورد آسیب شناسی قراردهد می توان گفت که موفق عمل کرده است ؛ازاین رو نباید صرفا دردوران جشنواره جوانان را مخاطب قرار داد.

اگرمقایسه ای بین فیلمسازان اصفهان وشهرهای دیگرانجام شود باید به دقت نکات قوت وضعف فیلمسازان اصفهانی مورد مطالعه وارزیابی قرارگیرد واحیانا اگرضعفی وجود دارد با برگزاری دوره های آموزشی به حد نهایی وقایی برسانیم.

باید اگرنقطه قوتی وجود دارد تقویت شود و از فلیمسازان حمایت های مالی صورت گیرد و اگرضعیف است این نقاط ضعف برطرف شود.

آیا مسئولان و متولیان فرهنگ در کشورتوانسته‌اند برنامه‌ریزی درستی درایجاد فرهنگسازی ازطریق هنر و به خصوص قاب سینما داشته باشند؟

باید بگوییم این سوال خیلی بزرگی است و مسئولان فرهنگی(مدیرکل ارشاد،نهاد های فرهنگی، استانداری) وجریان های رسمی باید دراین زمینه صحبت کنند.باید دراین راستا افق فرهنگ وهنردریک پروسه در دراز مدت تعریف شود.

قطعاهرهنرمندی در جامعه دارای دریافت‌هایی است که از محیط و جامعه پیرامون خود می‌گیرد؛ هنرمند باید این دریافت‌ها را در اثر و کارهنری خود لحاظ کند و مردم و مخاطبان خود را عامل های مهمی برای قضاوت قرار دهد.

جشنواره حسنات به یک چنین ره‌یافت‌هایی نیاز دارد که مخاطبان درباره اثرهایش قضاوت کنند تا فیلمسازبتواند درمسیرره یافت‌های درست گام بردارند.

به نظر شما نقش جشنواره حسنات در پیگیری مسائل جامعه چگونه بوده است؟

قطعا فیلم های کوتاه درسینما دارای مخاطبان خاص خود هستند و می‌توانند در این زمینه تاثیر گذار باشند، اصفهان با دارا بودن دانشگاه سینمایی از ظرفیت‌های عظیمی برای تولیدات سینمایی برخورداراست. هنرفیلم و تصویر ابزاری قدرتمند است که میتواند دریافت هایی رابه نمایش بگذارد که هنرهای دیگرشاید دران حد نتوانند سریع به اثرگذاری برسند.

باید به این نکته اشاره کنم که جشنواره حسنات یکی ازتاثیرگذارترین افرادی بود که درجشنواره حسنات نقش بسیارمهمی داشت، به گونه ای که مه جوانان را به سمت خود جذب می کرد درجشنواره حسنات مهمترین خصلتی که وجود داشت؛ حضور هنرمندان وکارگردانان و نویسندگان درکنارهم و دریک رویداد فرهنگی بود.

رویدادی که شاید اسمش آنچنان با مسما نبود امابه واسطه حضورزاون توانست درطی چهاردوره افرادی را به سوی خود جذب کند که هم اکنون نام جشنواره حسنات را با خود همراه می دانند. جشنواره حسنات برخلاف دیگر جشنواره یک بعدی و یک مرحله ای نبود که با برگزاری یک دوره و یا چند دوره به اتمام برسدبلکه به جلو پیش رفت و اکنون در آستانه پنج سالگی است.

قطعا درچهار دوره ای که جشنواره حسنات برگزار شد برکات زیادی را با خود به همراه داشت. باید درنظر بگیریم که هر حرکتی حتی فیلمسازی هم کار خیرو حسنه است،امیدوارم با رشدی که در جشنواره حسنات هر ساله مشهود بوده است تعریف های گسترده تری در آثار و مضامین جشنواره حسنات به وقوع بپیوندد.

نباید فقط کارخیر و احسان به خیریه ها ختم شود باید افق های وسیع تری ازاحسان و نیکوکاری در جامعه تعریف شود تا مردم و قشرهای مختلف با این واژه ها آشنایی پیدا کنند

ارسال نظرات
آخرین اخبار