استاد دانشگاه و مورخ تاریخ ایران عنوان کرد؛

لزوم توجه بیشتر به حوزه شعر آئینی و تعلیمی

سنگری از اساتید دانشگاه تهران با اشاره به چهار حوزه شعر حکمی، نیایشی، ستایشی و عاشورایی گفت: حوزه شعر حکمی و نبوی محجور واقع شده و ابعادش در روزگار ما ضعیف است.
کد خبر: ۸۶۳۴۹۶۲
|
۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه تهران امروز در مراسم اختتامیه اولین جشنواره شعر آئینی غرب کشور در سنندج، ضمن گرامی‌داشت دهه فجر اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران با نیروی عظیم خود مردم ایران را که مانند قطره‌های پراکنده و کوچک بود به هم پیوند داد.

وی گفت: انقلاب اسلامی از جنس بعثت پیامبرانه بود که مردم را از زیر یوغ استکبار نجات داد.

وی در ادامه بیان داشت:شعر آئینی و نبوی از شاخصه های بارز شعر ما است و حوزه شعر آئینی حوزه گسترده ای است که شعر محلی، ملی را نیز در بر میگیرد.

این مورخ تاریخ کشور اظهار داشت: شعر آئینی چهار حوزه کلی شامل شعر حکمی، نیایشی، ستایشی و شعر عاشورایی و علوی دارد که از این چهار حوزه دو حوزه شعر تعلیمی و آموزه ای ، بخصوص در شعر جوانان و دیگری حوزه شعر نبوی و به خصوص امروزه فقیر است و کمتر به آن توجه و پرداخته شده است.

سنگری اذعان کرد: در مجموع پس از انقلاب حدود 50 شعر در باب معراج وجود ندارد و باید بیشتر در این راستا شاعران کشورمان در سرودن شعر نبوی همانند حوزه بعثت؛ ولادت؛ رحلت پیامبر و معراج پیامبر(ص) که دستاوردهای شگفتی داشته است تلاش شود.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حوزه «شعر نبوی» در روزگار ما ضعیف است اظهار داشت: شاعران بزرگ مانند سنایی، عطار، نظامی و.. بخش بزرگی از دیوان خود را به معراج پیامبر اختصاص داده‌اند که در شناخت هرچه بیشتر سلوک پیامبر موثر بود.

وی خاطر نشان کرد: شعر کُردی به خوبی توانسته است در شعر آیینی و مدح و ستایش پیامبر (ص) ورود پیدا کرده و بدرخشد.

سنگری در پایان برگزاری چنین مراسماتی را در گسترش شعر آئینی موثر عنوان کرد و گفت: امیدواریم اینگونه مراسم فرهنگی و آئینی تداوم پیدا کند.


ارسال نظرات
آخرین اخبار