خبرهای داغ:
گزارش/

گروکشی شهریه‌ای، معضل معلمان جوان!

چرا پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش‌و‌پرورش با معضل پرداخت شهریه‌های سنگین حین‌خدمت مواجه شده‌اند!
کد خبر: ۸۶۳۷۱۳۵
|
۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، پس از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و‌پرورش در ۲۷ شهریور‌ماه و اعلام نتایج نهایی پذیرفته شدگان در ۱۲ بهمن ماه سال‌جاری٬ حاشیه‌ای پررنگ مبحث استخدام جوانان پذیرفته شده در آزمون آموزش‌و‌پرورش برای عهده‌دار شدن تعلیم دانش‌آموزان را تحت‌الشعاع قرار داد.

*معلم شدن به‌ازای پرداخت شهریه‌های سنگین

گروکشی شهریه‌ای، معضل معلمان جوان!

محمود مهرمحمدی، سرپرست دانشگاه فرهنگیان در آبان‌ماه سال‌جاری با اعلامی جنجال برانگیز، شهریه گذراندن دوره های آموزشی برای پذیرفته شدگان در آزمون وزارت آموزش و پرورش را ۱۲ تا ۱۴ میلیون برآورد کرد. پس از انتقادهای فراوان در نهایت مسئولان مرتبط تصمیم گرفتند تا شهریه‌ها را بیش از ۵برابر مبلغی که سرپرست دانشگاه فرهنگیان اعلام کرده بود کاهش دهند، به‌گونه‌ای که رئیس مرکز برنامه‌ریزی و نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش با اعلام رقم 5میلیون تومان به‌عنوان هزینه شهریه آموزشی، گفت: 40درصد این رقم را وزارتخانه مربوطه پرداخت می‌کند و بقیه یعنی ۳ میلیون تومان از شهریه را فرد پذیرفته شده باید پرداخت کند.

گروکشی شهریه‌ای، معضل معلمان جوان!

بنابر تفاسیر یاد شده مشکلی که بار روانی منفی بیکاری را تشدید می‌کند این است جوانی که با هزار امیدو آرزو و گذر از هفت‌خان آزمون‌های استخدامی قدم در مسیر تعلیم و آموزش فرزندان مردم یا همان شغل دوست‌داشتنی "معلمی" می‌گذارد می‌بایست با جیب‌هایی پرپول، برای شغل آینده خود برنامه‌ریزی کند تا شاید با دست‌به‌دست هم دادن علم‌و‌ثروت؛ کلید اشتغال در درب‌های کلاس‌های درس بچرخد و بخت بیکاری‌اش باز شود. البته در این رابطه مسئولان امر در وزارت آموزش‌و‌پرورش مسئله‌ای را مطرح می‌کنند که قابل تامل است به‌طوری‌که با قضاوتی منصفانه خرده‌گیری بر این شیوه وزارتخانه مذکور کمتر می‌شود و آن‌هم عبارتست از "کمبود بودجه".

به‌گونه‌ای که به‌گفته وزیر آموزش و پرورش ۹۸ درصد بودجه٬ صرف پرداخت حقوق فرهنگیان می شود و طبیعتا برگزاری کلاس های آموزشی برای بیش از ۴ هزار پذیرفته شده هزینه هایی دربرخواهد داشت. البته باید توجه داشت اکثر پذیرفته شدگان این آزمون، جوانانی هستند که اندوخته مالی آن‌چنانی که جاده استخدامشان در آموزش‌و‌پرورش را صاف کند؛ ندارند.

*با پیگیری‌های صورت گرفته، مبلغ شهریه استخدامی کاهش یافت.

گروکشی شهریه‌ای، معضل معلمان جوان!

در همین رابطه "قاسم جعفری" نماینده مردم بجنورد، جاجرم، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی پیرامون این تصمیم وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: اگر آموزش و پرورش از ابتدا مسئله دریافت هزینه آموزش را از شروط ثبت نام قید کرده باشد، به‌نظر نمی‌رسد این موضوع ایرادی داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به شرایط پیش از ثبت نام نیروهای استخدامی گفت: اگر ثبت نام کنندگان برای استخدام نیز با درنظر گرفتن شرایطی از قبیل پرداخت شهریه جهت آموزش در ضمن خدمت، اقدام به ثبت نام در سازمان دولتی مذکور کرده باشند، موضوع دریافت شهریه مذکور مشکلی ندارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: باید توجه داشت که اگر متولیان امر مبلغی را نیز جهت آموزش کارکنان دریافت می‌کنند باید مسیر منصفانه‌ای را طی کنند و از دریافت‌ مبالغ سنگین از کارکنان خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این موضوع ابتدا رقم‌های بالایی جهت هزینه آموزش نیروهای استخدامی آموزش‌و‌پرورش عنوان شد، اما با پیگیری‌های صورت گرفته این مبلغ کاهش پیدا کرد.
 
جعفری در پایان تاکید کرد: بنابراین اگر در ابتدای روند ثبت‌نام و استخدام متقاضیان آموزش و پرورش مطلبی مبنی بر دریافت مبالغی تحت عنوان شهریه آموزشی در شروط استخدام قید نشده است، هم‌اکنون مسئولان نهاد مربوطه نمی‌توانند مبلغی را در این زمینه از معلمان دریافت کنند.

*آموزش‌و‌پرورش نباید شهریه‌های آموزشی حین خدمت دریافت کند.

گروکشی شهریه‌ای، معضل معلمان جوان!

در ادامه نیز "زهره طبیب‌زاده نوری" نماینده مردم تهران عنوان داشت: تا جایی که بنده اطلاع دارم آموزش و‌پرورش نباید برای آموزش‌های ضمن خدمت از کارکنان خود، مبلغی تحت‌عنوان شهریه دریافت کند.

وی ادامه داد: هر دستگاه دولتی برنامه‌هایی در راستای آموزش‌های ضمن خدمت برای کارکنان خود دارد که سطح آگاهی علمی مرتبط با شغل و مسئولیت‌های کاری آن‌ها را ارتقاء می‌دهد.

عضو کمیسیون آموزش‌و‌تحقیقات مجلس افزود: باید توجه داشت اگر مباحث و موضوعاتی از قبیل ورود فناوری جدید به حوزه شغلی، آموزش‌های کارکنان یک نهاد برای افزایش بهره‌وری در دستگاه‌های دولتی، ارتقای سیستم های اداری و یا تغییر ساختاری در سیستم‌های اداری به‌وجود آید؛ در این‌صورت آموزش‌های خاصی برای ارتقاء سطح آگاهی  کارکنان یک نهاد دولتی درنظر گرفته می‌شود که تازه به‌ازای این آموزش‌ها نیز هیچ‌گونه هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.

وی هم‌چنین گفت: به‌علاوه در موارد مذکور به‌دلیل حضور کارمندان در دوره‌های ضمن خدمت به کارکنان امکانات تشویقی نیز پرداخت می‌شود، به‌گونه‌ای که بعدی مثبت در فعالیت کاری آنان محسوب خواهد شد.
نماینده مردم تهران با اشاره به‌ این‌که موضوع دریافت شهریه برای آموزش ضمن‌خدمت در دستگاه‌های دولتی مرسوم نبوده است، تصریح کرد: هیچ نهادی نمی‌تواند برای آموزش‌های ضمن‌خدمت از کارکنان دولتی پولی دریافت کند.

حال با توجه به اظهارات وکلای ملت و نیز مطالب اعلام شده از سوی مسئولان وزارت آموزش و‌پرورش، می‌طلبد که دولت تدبیری جدی در این زمینه بیندیشد تا جوانان متقاضی حضور در کلاس‌های درس برای تعلیم علم به دانش‌آموزان، امید لازم را داشته باشند و با برخورد به موانعی از جنس پرداخت شهریه‌های سنگین از دست‌یابی به شغل مورد علاقه‌شان باز نمانند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار