خبرهای داغ:
رمز گشایی از «برجام2»؛

فرار از مطالبات معیشتی و دعوت به آشتی با فتنه گران

همانطور که گفته شد برجام 2برای فرار از مسائل اقتصادی مطرح شده است و هاشمی رفسنجانی نیز آن را ابداع کرده است.
کد خبر: ۸۶۳۷۹۲۱
|
۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۹
به گزارش خبرگزاری بسیج، طرح موضوع برجام 2که اولین بار از سوی هاشمی رفسنجانی مطرح شد، به یکی از شعارهای اصلی دولت در دوران پسابرجام در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تبدیل شد.

در روزهای اخیر اما لفظ برجام ملی و برجام داخلی یا برجام 2به شکل جدی تری از سوی روحانی دنبال می شود، به نحوی که حتی در روزملی 22بهمن وی با استفاده از این لفظ تلاش می کند تا مواضع جناحی خود را پیش ببرد. حسن روحانی در سخنرانی روز 22بهمن می گوید:  ما نیاز به برنامه جامع اقدام ملی (برجام 2) داریم و همه باید برای ساختن ایران به یک اقدام مشترک ملی دست بزنیم.

حسن روحانی بارها از لفظ اجرای برجام 2در داخل کشور استفاده کرده است و در مورد مسائل سیاسی و انتخاباتی نیز این لفظ را به کار برده است. صادق زیباکلام فعال اصلاح طلب در مورد برجام2 و آنچه روحانی می گوید، معتقد است: موضوع آشتی ملی را آقای هاشمی بعد از حوادث سال 88 عنوان کردند و آقای روحانی به نوعی همان حرف آقای هاشمی را تکرار می‌کنند اما به نظر من آقای روحانی دارد آب در هاون می‌کوبد و به همان دلیل که هاشمی نتوانست آشتی ملی ایجاد کند روحانی هم نمی‌تواند برجام داخلی را از قوه به فعل درآورد.

صادق زیباکلام تلاش کرده است روحانی و هاشمی را در موضع انعطاف قرار دهد، در حالی که ادبیات و رفتار سیاسی  این دونفر در ماههای اخیر نشان داده است که به هیچ وجه این گونه که زیباکلام تفسیر می کند، نیستند.

در روزهایی که مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم شرایط نابسامانی را در کشور به وجود آورده است، به نحوی که مسئله اقتصادی در تذکرات رهبر انقلاب نیز مورد تاکید قرار گرفته است، دولت و حسن روحانی و رسانه های هوادار جناح اصلاح طلب با فرار از مسائل اقتصادی در پسابرجام و طرح برجام 2، برای فرافکنی از موضوع معیشت تلاش می کنند.

این در حالی است که فعالان بخش اقتصادی و کارشناسان حوزه اقتصاد نسبت به روند و شرایط اقتصادی در کشور هشدار می دهند برجام 2را فرار از موضوع اقتصاد تعبیر می کنند. یحیی آل اسحاق عضو اتاق بازرگانی ایران در این باره گفته است: اینکه آقای روحانی بعد از دو سال و نیم تمرکز بر سیاست خارجی اعلام می کنند که 60 درصد مشکلات اقتصاد کشور از داخل است چیز بدی نیست. شاید بخواهند مسیر دولت را اصلاح کنند و به این جمع بندی رسیدند که معطوف کردن همه مشکلات اقتصاد کشور به آن سوی مرزها کار اشتباهی بوده است...اما حالا که مسئله برجام دو را پیش می کشند باید از ایشان پرسید که اصلاحات اقتصادی را مدنظر قرارداده اند یا اصلاحات سیاسی را در نظر دارند. از آنجایی که متاسفانه اقتصاد ما سیاست زده شده و اهالی اقتصاد زیر خیمه سیاسیون سامان یافته اند، اگر قرار است اصلاح مسیر دولت در این فرصت باقی مانده با متر سیاسی باشد، کار درستی نیست. این درست نیست که دولتمردان به جای پذیرفتن خطای خود در این 2.5 سال که انتظارات بیجا ایجاد کردند و به جای حل کردن ریشه ای مشکلات اقتصادی، بازی های سیاسی راه بیندازند. اگر منظور از برجام دو اصلاح مسیر است که کار درستی است، اما اگر بازی سیاسی است کار درستی نیست و به دور از انصاف است.

دکتر حجت الله عبدالملکی کارشناس مسائل اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق نیز با رمز گشایی از طرح موضوع "برجام2" می گوید: رئیس‌جمهور پس از اجرایی شدن برجام به درستی اشتباه دو سال گذشته خود را اصلاح کرد و گفت 60 درصد مشکلات کشور هیچ ربطی به تحریم‌ها ندارد که البته این اعتراف دیرهنگام بوده و دو سال نیم از زمان دولت را از دست دادیم. طرح مسئله برجام 2 یعنی اینکه برجام یک در رفع مشکلات اقتصادی کشور شکست خورده و حتی در برخی موارد مانند مسئله افزایش واردات اثر منفی بر روی اقتصاد کشور گذاشته است. البته این خوب است که دولت بالاخره فهمید که مشکل کار اقتصاد کشور کجاست و بخش عمده مشکلات کشور ارتباطی به تحریم‌ها ندارد.

همانطور که گفته شد برجام 2برای فرار از مسائل اقتصادی مطرح شده است و هاشمی رفسنجانی نیز آن را ابداع کرده است. هاشمی رفسنجانی چندی پیش گفته بود:  ما برجام یک را تمام کردیم اما  همان روزی که می خواستیم جشن بگیریم ۶۰درصد نامزدها را کنار گذاشتند. باید واقعا فضایی درست کرد که افراد با استعداد و عشق و علاقه به میدان بیایند... برجام ۲ همین جا است و نیاز به آزاداندیشی دارد.

پیشتر یکی از فعالان سیاسی این طور مطحر کرده بود که مگر برجام یک چه گلی به سر وضعیت اقتصادی مردم زده که حالا گفتار درمانی برجام2 را نزدیک انتخابات زمزمه می‌کنند.

تحرکات انتخاباتی دولت با اسم رمز برجام 2 آنقدر مهم بود که به یکی از اولویت های دولت در این روزها تبدیل شده است. سیدحسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به مطرح شدن موضوع برجام 2 توسط رئیس‌جمهور و برخی مسئولان دولتی، اظهار داشت: ملت ایران همچنان منتظر ظهور و بروز دستاوردهای برجام یک هستند، بالاخره یک توافق بین‌المللی صورت گرفته و برای این توفق مزایایی پیش‌بینی شده و بر اساس آن مزایا و دستاوردها هم وعده‌هایی به مردم داده شده است، به همین دلیل امروز مردم منتظر تحقق همان وعده‌ها هستند. مردم در پسابرجام منتظر رونق اقتصادی، شکوفایی اقتصادی، حل بحران بیکاری، حل مشکل رکود اقتصادی شدید و بی‌سابقه حاکم بر کشور و به گردش درآمدن چرخه تولید و اقتصاد کشور هستند، مردم منتظر دستاوردهای برجام در عرصه عمل هستنند. گاهی طرح زودرس برخی موضوعات کارکردهای مثبت آن را هم از بین می‌برد، لذا بهتر است ما امروز به دستاوردهای برجام بپردازیم، اول تحقق اهداف آنها را دنبال کنیم و مردم رونق را در زندگی‌شان ببینند، شاهد رونق بازار کار و رفاه بیشتر باشند و به قول معروف نتیجه برجام را در سفره‌های خودشان لمس کنند، سپس درباره سایر برجام‌ها صحبت کنند.

یکی از سایت های خبری با رمز گشایی از برجام 2چندی پیش نوشته بود: باید در ابتدا پرسید آیا شرایط کشور به سمتی رفته است که نظام از مدل 1+5 برای مواجهه با مخالفان سخن بگوید؟ آیا نظام باید مانند برجام یک مجددا هزینه بدهد و برخی از اقدامات و برنامه‌های خود را تعلیق نماید؟ آیا نظام باید به جبهه اپوزیسیون داخلی متعهد شود که برنامه‌ها و فعالیت‌های سیاسی آنها را مورد هدف قرار ندهد؟ آیا نظام باید به مخالفان باج دهد و فضای داخلی را برای رفت و آمد آنان باز بگذارد؟! حامیان برجام دو، در سالیان گذشته ابزار فشار مجامع غربی،کشورها و رسانه‌های غربی بوده اند. آنها بودند که اطلاعات نظام را در اختیار مراکز جاسوسی غرب می‌گذاشتند.
منبع: سراج 24
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار