به گزارش خبرگزاری بسیج، مراسم رونمایی 11 جلد از مجموعه «تاریخ کهن و معاصر ایران زمین» و جلد نخست «دانشنامه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» با عنوان «معرفت تاریخی و تاریخ نگاری» در حوزه هنری برگزار شد. علی اکبر ولایتی مولف این مجموعه از آثار بوده است.
در این مراسم حجت الاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حمید مقدمفر مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور، حسین هاشمی استاندار تهران و محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری حضور داشتند.
داریوش ارجمند مجری این برنامه در ابتدا گفت: من دانشجوی تاریخ بودهام. انموقع منابع قابل اعتنایی نبود. تاریخهای پراکنده و جزئی وجود داشت که در شان تاریخ و تمدن 10هزار ساله ایران نبود. ما سهامدار عمده تمدن بشری هستیم. نخستین حسن ما در تاریخ این بوده که هیچگاه بت نپرستیدیم. اندیشه را ما به تمدن بشری هدیه کردیم. فرهنگ اساطیری ما با اسلام مخلوط است. ما هم تخت جمشید داریم و هم مسجد شیخ لطف الله. وقتی از ملیتمان سخن میگوییم این به معنای بیدینی نیست.
خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم سخنرانی کرد. او گفت: از آقای ولایتی خواستم این تالیف را سر و سامان دهد و به تاریخنگاری عصر انقلاب توجهی شود. زمان رو هم بنده تقاضا کردم که کوتاه شود چون با هجمههای زیادی به تاریخ معاصرمان مواجه هستیم. سعی میشود تا نمایشگاه کتاب سال آینده، سه جلد دیگر مجموعه «تاریخ کهن و معاصر ایران زمین» آماده شود. وقایع در انقلاب سرعت و حجم بالایی دارد. ما از نقد کتاب نیز استقبال میکنیم چون باعث قوام و قدرت آثار است.
وی افزود: روزی به عراقیها گفتم برای تالیف تاریخ معاصر همت کنید اما توجهی نکردند تا اینکه کتاب «صدام، بطل العرب[صدام، قهرمان عرب]» منتشر شد. الحمدلله امروز در عراق هم حرکتهایی برای تاریخ نگاری آغاز شده است.
ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از سخنرانهای این مراسم بود. او گفت: اگر ما برای تاریخ کاری نکنیم، دیگران این کار را خواهند کرد. وقتی تاریخ تغییر کند، باورهای زندگی نیز تغییر میکند. این مجموعه آثار دو جنبه ایجابی و سلبی دارد که جلوی بسیاری از نسبتهای ناروا را میگیرد. چهار سال در دهه هفتاد در کشور ترکمنستان بودم. وقتی به دیدار رئیس جمهور این کشور رفتم، او کتابی از روی میز برداشت و به من نشان داد و گفت که آنرا آقای ولایتی به او هدیه داده است. کتاب نوشته جرجانی بود. رئیس جمهور ترکمنستان بسیار خوشحال بود که ولایتی کمک کرده تا او یکی از شخصیتهای علمی کشورش را بشناسد.
علی اکبر ولایتی آخرین سخنران این مراسم بود. او گفت: تعداد کسانی که من را برای انتشار این مجموعهها کمک کردند خیلی زیاد است. افراد صاحب نظر را جمع کردم و خواستم تا اینکار انجام شود. از آقای مقدم فر بخاطر کمکی که برای انتشار موضوعی «دانشنامه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» داشتند تشکر میکنم.
وی افزود: هیچ قوم و ملتی به اندازه ایرانیها به تمدن اسلامی خدمت نکردهاست. در دیداری که با اولین رئیس جمهور لهستان پس از دوران کمونیستی این کشور داشتم، گفت: انقلاب شما فقط اسلام را زنده نکرد بلکه دین را زنده کرد.
ولایتی در پایان گفت: از سازمانت تبلیغات اسلامی، انتشارات امیرکبیر و موسسه تسنیم تشکر میکنم.