به گزارش خبرگزاری بسیج، علیمحمد ذوالفقاری در همایش تخصصی حمایت و سلامت خانواده که صبح امروز در مجتمع ولایت کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه کمیته امداد متولی کل فقر نیست اما در ارتباط با فقر بیمسئولیت و غیرپاسخگو هم نیست. همچنین اگرچه امداد متولی بخشی از فقراست اما این متولیگری را به تنهایی نمیتواند انجام دهد.
وی افزود: معتقدیم اگر خانوادهها بیش از حد مجاز در محیط و شرایط فقر باقی بمانند عوامل اجتماعی حاصل از آن در طولانیمدت شاید غیرقابل جبران باشد.
معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه 35 درصد از جمعیت مددجویان این نهاد را افراد بالای 65 سال، 10 درصد افراد زیر 10 سال و 8 درصد را افراد 10 تا 18 سال تشکیل میدهند گفت: بر این اساس بقیه جمعیت مددجویی ما قابلیت توانمندسازی را دارند و کمیته امداد آمادگی کامل دارد تا این جمعیت از تحت پوشش خارج شود.
ذوالفقاری اضافه کرد: امروز سالانه 3 میلیون بار مراجعه از سوی مددجویان به امداد و بالعکس صورت میگیرد. حاصل این رفتوآمدها، دانش کمیته امداد از فقر را در جایگاهی قرار داده که میتوانیم برای بسیاری از سازمانها در حوزه حمایت اجتماعی، نقش مشاور و تامین کننده آمار و اطلاعات را داشته باشیم.
این مقام مسئول در کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: متاسفانه امروز چند میلیون مسکن در قالب مسکن مهر ساخته شده اما هنوز مددجویان کمیته امداد در حاشیه شهرها زندگی میکنند. امروز در ارتباط با روستا، کسی نیست که فقیر باشد و کمیته امداد شناسایی نکرده باشد زیرا 36 سال است کارمان این است و به داخل روستاها رفتوآمد داریم. امروز کمیته امداد 15 سال اطلاعات مربوط به بیماری مددجویان را جمعآوری کرده و میتواند بگوید کدام بیماری خاص فقر است.
ذوالفقاری ادامه داد: البته ما نمیخواهیم محرومیتزدایی را در انحصار امداد نگه داریم بلکه کاملا آمادگی داریم تا با سازمانها یا موسسههایی که در این گام برمیدارند همکاری کنیم زیرا معتقدیم برطرف کردن فقر در سه مجموعه امداد، خانواده و جامعه اتفاق میافتد.
معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: معتقدیم اگر در هر دستور اقتصادی که در کشور صادر میشود، سهم فقرا دیده نشود، آن دستور مشکل دارد؛ همانطور که یک شبه قیمت ارز از هزار تومان به سه هزار تومان رسید. متاسفانه ما در تحریم به داد فقرا نرسیدیم زیرا بودجه کمیته امداد هیچ تغییری نکرد. کمیته امداد مثل آتشنشانی است که در زمان آتش باید آبش زیاد باشد اما اینگونه نبود و در زمان تحریم دو ریال هم به بودجه امداد اضافه نشد.
ذوالفقاری گفت: بنابراین اگر در برنامه اقتصادی سهم فقرا دیده نشود مطئناً آن برنامه ناقص است. مسئولان باید حرف کمیته امداد را به عنوان چهار میلیون فقیر مستمر و دو میلیون فقیر موردی بشنوند.
وی با بیان اینکه مددجویان کمیته امداد حداقل پنج نیاز اصلی دارند افزود:امروز 150 هزار جمعیت مددجویی ما فاقد مسکن هستند و 350 هزار مددجو نیز مسکن نامناسب دارند. امروز جمع زیادی از مددجویان در روستا سرویس بهداشتی و حتی وسایل لازم برای استحمام را ندارند.
معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: در برخی از روستاهای قشم، مبلغ مستمری کمیته امداد معادل آبی است که برای مصرف روزانه خریداری میکنند.
ذوالفقاری پس از مسکن و آموزش، یکی از نیازهای اصلی مددجویان را بهداشت خواند و افزود: 400 هزار مددجوی کمیته امداد به دلیل بیماری سرپرست تحت پوشش این نهاد قرار گرفتهاند. حدود 20 هزار بیمار صعبالعلاج تحت پوشش امداد هستند و این نشان میدهد سلامت جسمانی در بین مددجویان ما به عنوان یک خطر مطرح است.
وی توضیح داد: هر چند به دنبال این بودیم بیمه روستایی را در اختیار بگیریم اما معتقدیم کار بیمه کار ما نیست. معتقدیم بیمه یکی از ابزارهای رفع فقر است و ما نگاه بیمهای به مددجو نداریم زیرا اگر این طور بود به سالمند زمینگیر شهری کارت درمان نمیدادیم. نگاه کمیته امداد به بیمه، مددکاری درمانی در حوزه سلامت است.
معاون کمیته امداد امام خمینی (ره) از دیگر مشکلات مددجویان را معیشت خواند و افزود: یارانه به علاوه کمکهای امداد، پول اکرام و بازده طرحهای اقتصادی، معیشت خانواده مددجویان را نمیسازد. به دفعات از سوی مقامات مسئول کشور، خط فقر در جامعه تعریف شده است. مجموعه کمکهایی که امروز کمیته امداد به مددجویان ارائه میکند، تنها بخشی از زندگی آنها را تامین میکند و در خصوص بخش دیگر نگران هستیم. یکی از راهها در این حوزه، تکمیل یارانه مددجو است. متاسفانه یارانه مددجویان تحت پوشش با من و شما یک اندازه است.