یک محقق طب اسلامی:

عده‌ای از پزشکان امروزی سردی و گرمی مزاج را خرافه می‌دانند

یک محقق طب اسلامی گفت: گرمی‌ها و سردی‌های تمام مواد، موجودات، حتی مکان‌ها و زمان‌های مختلف خرافه نیست و ریشۀ علمی و منطقی دارد، منتهی ما باید با دقت بیشتر و تحقیقات بنیادی درک بهتری از این موضوع پیدا کنیم و از این خواص برای درمان بیماری‌ها استفاده کنیم.
کد خبر: ۸۶۳۹۳۷۹
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر حسن اکبری، به اختلافات طب جدید و طب سنتی در برخی عقیده‌ها و نظریه‌‌ها طب سنتی در عرصه سلامت اشاره کرد و گفت: از زمانیکه طب مدرن به عرصه پزشکی ورود پیدا کرده است دائماً مناقشه‌ای بین اطباء این طب و اطبای طب سنتی در حال انجام است؛ از سوی اطباء مدرن امروزی گفته می‌شود که وجود طبع گرم و سرد اینها همه خرافاتی بیش نیست و پایه و اساس علمی ندارد.

این دانشیار دانشگاه شهید بهشتی، مبحث مزاج‌ها را در طب سنتی ریشه در گفتار و کلام امامان معصوم دانست و افزود: حکما و اطبای طب سنتی و حتی بسیاری از روایات، اساس و پایۀ طب را اعتقاد به گرمی و سردی می‌دانند، بطور مثال در روایتی از امام صادق علیه السلام که با طبیب هندی مباحثه علمی می‌فرمایند به این نکته اشاره می‌کنند: "ما ضایعات گرم را به سردی و ضایعات سرد را به گرمی درمان کنیم و شفا را به خدا وا می‌گذاریم".

این متخصص و دانشیار آسیب شناس سلولی ادامه داد: باید بدانیم گرمی‌ها و سردی‌های تمام مواد، موجودات، حتی مکان‌ها و زمان‌های مختلف خرافه نیست و ریشۀ علمی و منطقی دارد منتهی ما باید با دقت بیشتر و تحقیقات بنیادی درک بهتری از این موضوع پیدا کنیم و از این خواص برای درمان بیماری‌ها استفاده کنیم.

شناخت مزاج امری ضروری از سوی پزشک معالج است
این محقق طب اسلامی، مزاج گرم و سرد را واقعیتی در تشخیص بیماری و پایه درمان بسیاری از بیماری‌ها برشمرد و گفت: در طب سنتی هر فردی دارای یک مزاج است که با تشخیص یکسری علائمی مزاج افراد شناخته می‌شود که بر اساس آن خلق و خوی و بیماری‌هایی که مستعد ابتلا به آن است مشخص می‌شود، همچنین با تشخیص مزاج می‌توان یکسری دستور‌های غذایی برای پیشگیری از بیماری‌ها برای افراد تجویز کرد و به طور کلی در درمان افراد شناخت مزاج امری ضروری از سوی پزشک معالج طب سنتی است.

اکبری، تصریح کرد: واقعیت این است که گرمی‌ها و سردی‌ها وجود دارند و جزءِ خواص فیزیکی و شیمیایی همه مواد اطراف ما هستند؛ در پاسخ به پزشکانی که گرمی و سردی را خرافات می‌دانند و مثال دماسنج را بیان می‌کنند باید بگویم که دماسنج یک دما را نشان می‌دهد، اگر شما دماسنج را داخل بنزین سوپر و نفت چراغ همزمان بگذارید دماسنج آیا انرژی ذخیره شده در آنها را نشان می هد؟ در مورد اورانیم چطور؟ باید دانست که آزاد شدن انرژی در فرایند سوخت و ساز مواد در داخل سلول‌ها بسیار با هم تفاوت دارد، همچنین میزان انرژی که باید سلول هزینه کند تا از یک غذای با طبع سرد انرژی آزاد کند بسیار بیشتر خواهد بود.
ارسال نظرات
آخرین اخبار