خبرهای داغ:
در نشست خبری فاطمه رهبر

مصوبات مجلس نهم در حوزه زنان و خانواده شریح شد

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس به تشریح مصوبات مجلس نهم درباره زنان و خانواده و موارد در دست اقدام این فراکسیون پرداخت.
کد خبر: ۸۶۵۰۹۷۲
|
۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۶

به گزارش خبرگزاری بسیج، فاطمه رهبر رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه 25 اسفند) در نشست خبری خود با خبرنگاران در حاشیه صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تشریح قوانین تصویب شده در حوزه زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در دوره نهم پرداخت.

وی با اشاره به تصویب قانون آیین دادرسی کیفری، قانون خانواده و قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست را به عنوان دیگر مصوبه مجلس نهم در حوزه زنان و خانواده نام برد.

فاطمه رهبر قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده و قانون تفسیر بند «ب» ماده 44 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران را از دیگر مصوبات مجلس نهم در این حوزه برشمرد و گفت: در قانون آیین دادرسی جرائم نیروهای مسلح و دادرسی الکترونیکی، قانون شوراهای حل اختلاف و قوانین بودجه‌ای سال‌های 92 تا 94 نیز مصوباتی درباره زنان و خانواده داشتیم.

وی در بخش دیگری از نشست به موارد در دست اقدام فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: بازنگری موادی از قانون مدنی، مرکز عالی فراقوه‌ای زنان و خانواده و بررسی ابعاد تفاهم‌نامه فیمابین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و صندوق جمعیت ملل متحد از جمله این موارد است.

وی از پیگیری مواد 227 و 230 قانون برنامه پنجم توسعه، بیمه زنان خانه‌دار،‌ قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده (مرخصی زایمان) و سیاست‌های جمعیتی به عنوان دیگر موارد در دست اقدام فراکسیون زنان و خانواده مجلس یاد کرد و اظهار داشت: کاهش ساعت کار زنان شاغل با شرایط خاص و مقابله با اسیدپاشی و حمایت از بزه‌دیدگان ناشی از آن نیز از دیگر این موارد است.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی همچنین حضور نمایندگان زن در مجامع و نشست‌های تخصصی حوزه زنان و خانواده را در طول دوران نمایندگی خود یادآور شد.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به تأیید دائمی شدن برابری دیه زن و مرد در سوانح رانندگی از سوی شورای نگهبان بیان داشت: با اشاره به اینکه بسیاری از بانوان مسئولیت تأمین معاش خانواده را بر عهده دارند مقام معظم رهبری در توصیه‌ای فرمودند قوانین بیمه را بررسی کرده و از آن طریق موضوع برابری دیه زن و مرد را که جزء احکام اولیه است مورد رسیدگی قرار دهید.

رهبر با یادآوری پیگیری‌های نمایندگان زن مجلس دوره هفتم در این باره که منجر به دائمی شدن این قانون در سال جاری شد، گفت: 5 سال این طرح در مجلس مطرح شد و هر بار به صورت موقت تصویب گردید. از این رو این قانون 5 سال است که در حال اجراست.

وی با تأکید بر اینکه پرسش و پاسخ‌ها در این حوزه باید در حوزه فقهی صورت گیرد، افزود: گام دوم در بحث برابری دیه مربوط به جنایت‌ها بود که در قانون مجازات اسلامی این برابری صورت گرفته و مابه‌التفاوت این مبلغ دیه از صندوق خسارت‌های بدنی از سوی دولت و قوه قضائیه پرداخت می‌شود لذا این حکم که عنوان می‌شد چون مقتول زن است باید نیمی از دیه را پرداخت کند تا قصاص صورت گیرد دیگر اجرا نمی شود و آن مبلغ از صندوق خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره شکایت خود از اظهارات نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه گفت: ما به دادستان کل کشور و کمیسیون اصل 90 و نیز هیأت نظارت بر کار نمایندگان در این باره شکایت کردم که ان‌شاءالله پیگیری خواهیم کرد تا نتیجه دهد.

وی با اشاره به درگیری بودن کمیسیون‌ها در بحث بودجه و وقفه‌ای که در این باره پیش آمد خاطرنشان کرد: بعضی از آقایان نیز این شکایت را امضا کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دو تن از نمایندگان زن مجلس این شکایت را امضا نکردند،‌ گفت: رایزنی‌هایی صورت می‌گرفت تا به استناد به عذرخواهی آقای قاضی‌پور از این شکایت صرف‌نظر کنیم ما هم عنوان کردیم که همانطور که اظهارات‌تان در جمع خصوصی صورت نگرفته است عذرخواهی‌تان نیز در بعد رسانه‌ای انجام شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار