نویسنده در مقدمه کتاب مینویسد: «شعائر حسینی همچون سایر شعائر دینی، تأثیر شگرفی در زنده نگهداشتن روحیه دینی و حفظ امنیت اسلامی متدینین، به خصوص شیعیان و یأس و ناامنی دشمنان اسلام داشته است. اهل بیت عصمت و طهارت(ع) با زبانهای گوناگون و رفتارهای عملی خود به تکریم و تعظیم مجالس سوگواری آن حضرت همّت گماشتند.
برخی از شعائر حسینی و بعضی از انواع عزاداریهای نوظهور مانند قمه زنی، از مسیر حقیقی خود خارج شده و به جای آنکه تبلیغی آشکار و محکم برای دین حنیف اسلام و مکتب حقّه جعفری به شمار آید و دشمنان را مأیوس سازد، تأثیری معکوس داشته است. به همین دلیل نقش حاکم اسلامی در اینجا کاملاً روشن میشود تا مسیر عزاداری به سمت و سویی هدایت نشود که مقصود و مطلوب دشمنان است.»
وی در ادامه مینویسد: «مسأله قمهزنی بیش از سایر علائم مربوط به عزاداری، محل بحث و اختلاف میان فقهای امامیه است. گروهی آن را کاری بیهوده و موجب وهن شیعه و یا اضرار به نفس دانسته و به حرمت آن فتوی دادهاند، بلکه حکم حکومتی درباره آن وجود دارد، اما گروهی دیگر، این عمل را نه موجب وهن شیعه میدانند و نه از مصادیق اضرار به نفس، بر این بنیان به اباحه و حتی استحباب آن حکم نمودند.»
با توجه به اهمیت شعائر حسینی و بررسی شیوههای جدید آن، تاکنون کتاب فقهی قابل توجهی در این خصوص نوشته نشده است و این نخستین کتاب جامع و فقهی در این باره به زبان فارسی است. نویسنده در این کتاب حاضر تلاش کرده است تا شعائر حسینی را در قدم اول از نگاه قواعد فقهی و دیدگاه فقها مورد بررسی قرار دهد و در قدم دوم، بُعد حکومتی آن را نیز نشان داده و وظیفه حاکم اسلامی در اینباره را پی بگیرد. بنابراین، تحقیق حاضر مشتمل بر مباحث مقدماتی و شش فصل جداگانه است و آنها عبارتند از؛ 1. مفهوم شناسی شعائر حسینی (مقدسات) 2. حاکم اسلامی و اقامه شعائر حسینی 3. جایگاه گریستن و گریه برای امام حسین(ع) در اسلام 4. بررسی حکم قمه زنی در فقه شیعی 5. تعزیه خوانی (شبیه خوانی) 6. پوشیدن لباس سیاه از نگاه فقه و فقها.
کتاب «شعائر حسینی» در 280 صفحه، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 10000 تومان، اسفندماه 1394 از سوی دفتر نشر معارف عرضه شده است.