به گزارش خبرگزاری بسیج گلستان ،این روزها بحث حقوقهای میلیونی مسئولان کشوری آنچنان داغ است که هر جا نگاه میکنی چه در بین مردم عادی و چه در بین رسانه ها و فضای مجازی صحبت از این موضوع است.
مسئول در جمهورى اسلامى، حدود و وظایفى را باید رعایت کند. زندگى، نوع غذا و مصرف او و اعضاى خانوادهاش، باید شبیه مردم عادی باشد و در این صورت است که مردم او را از خود و خود را همراه او مىدانند.
ساده زیستی و دوری از اشرافیگری
همواره یکی از توصیههای موکد ائمه معصوم(علیهالسلام) و بزرگان دین به مسلمانان و
به ویژه کارگزارن حکومتی بوده است.
همدردی عملی با مستمندان و شریک غم آنها بودن در رأس امور اصلاحی
امیرمؤمنان قرار داشت چنانچه آن حضرت در پایین ترین سطح زندگی آن زمان،
زندگی می کردند بطوریکه مشهور است، خانواده حضرتش سه روز بدون افطار روزه
گرفتند و غذای افطاری خود را به نیازمندان بخشیدند.
امام، هنگامی که چهره های درهم کشیده فقرا را نظاره می کردند و از عقب ماندگی آنها دلشان بدرد می آمد. در نابودکردن پیکر فقر که در زمان عثمان به اوج خود رسیده مصمم تر می گشتند.
در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز، این مهم همواره از جانب حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب، به ویژه خطاب به مسئولین کشور، مورد تاکید قرار گرفته است.
امام طرفدار جدّی حمایت از محرومان و مستضعفان بود و نابرابری اقتصادی و اشرافیگری را با شدّت و حدّت رد میکرد.به معنای واقعی کلمه ، امام طرفدار عدالت اجتماعی بود
طرفداری از مستضعفان شاید یکی از پرتکرارترین مطالبی است که امام بزرگوار ما در بیاناتشان تاکید می کردند. این یکی از خطوط روشن و قطعی امام بود که همه باید تلاش کنند که فقر را ریشهکن کنندو محرومان را از محرومیّت بیرون بیاورند و تا آنجایی که در توان کشور است، به محرومان کمک کنند.
از آن طرف به مسئولان کشور دربارهی خوی کاخنشینی هشدار میداد . این نکتهای که در قرآن هم آمده است: وَ سَکَنتُم فی مسکِنِ الَّذینَ ظَلَموا برحذر میداشت، تأکید مکرّر میکرد بر اینکه به وفاداری طبقات ضعیف اعتماد کنید که این کوخنشینانند، این فقرایند، این محرومانند که این صحنهها را با وجود محرومیّتها پر کردهاند، اعتراض هم نمیکنند، در میدانهای خطر هم حاضر میشوند امّا آن کسانی که برخورداریهای بیشتری داشتند، در موارد مختلف اگر مشکلی پیش میآمد، اتّفاقاً آنها بیشتر ابراز نارضایتی میکردند.رهبر معظم انقلاب نیز بارها در سخنانشان مسئولین را از اشرافیگری و تجمل برحذر کرده و می فرمایند: نحوه زندگی مسئولین به خصوص در جامعه اسلامی به شدت زیر ذره بین مردم است. زیرا آنان انتظار مشاهده زندگی ای نزدیک به عرف اسلامی از مسئولین خودرا داشته و مشاهده هر رفتاری خارج ازین عرف موجبات دلسردی آنان از مسئولین را فراهم میسازد.
رهبر معظم انقلاب در همین راستا و خطاب به مسئولین کشور میفرمایند:« مسئول نظام جمهورى اسلامى حق ندارد به اعیان و اشراف و پولدارها نگاه کند و زندگى خود را با آنها بسنجد؛ حق ندارد خود را با حکومتهاى طاغوتى بسنجد
ایشان همچنان در یکی از
سخنان خود صراحتا به موضوع الگوگیری مردم از مسئولین خویش اشاره کرده و میفرمایند:
« نمىشود ما در زندگى مادّى مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به
شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمى که خیلیشان از اولیات زندگى محرومند.» تذکرات متعدد
و تاکید بسیار ایشان بر ساده زیستی و دوری از تجملگرایی و اشرافیت نمود این نکته
است که وجود اشرافیگری در کارگزاران نظام تا چه اندازه میتواند برای حیات جامعه
اسلامی مسموم و مضر باشد.
اما با وجود این همه توصیه های این بزرگواران متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که بسیاری از مسئولین که خود را خادم این مردم می دانند در منجلاب دنیاگرایی وتجمل غرق شده اند و به تنها چیزی که فکر نمیکندد رفاه حال محرومان است.
انتهای خبر/