خبرهای داغ:
گزارش/

ارتباط برکناری امیرعبداللهیان با حوادث بحرین

اقدام خصمانه و تحریک‌آمیز رژیم آل‌خلیفه بیش از آنکه تصمیمی داخلی برای مقابله با انقلابیون باشد، حاوی پیام‌های سیاسی منطقه‌ای است.
کد خبر: ۸۶۹۹۱۵۸
|
۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
به گزارش خبرگزاری بسیج، «شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین با حکم پادشاه سلب تابعیت شد.» درست یک روز پس از عزل امیرعبداللهیان. تغییری که برخی ناظران بین المللی آن را نشان دهنده تغییر در سیاست‌های منطقهای ایران توصیف کردند. روزنامه سعودی الشرق الاوسط با ابراز خوشحالی از برکناری امیر عبداللهیان از معاونت عربی آفریقایی وزارت خارجه نوشت: تغییر در این سطح از وزارت خارجه ایران نشان‌دهنده شکست سیاست‌های امیرعبداللهیان و ایران در منطقه و آفریقا بوده است.

 

اولین واکنش محور عربی ضد مقاومت به این اقدام سلب تابعیت روحانی شیعه بحرینی بود. روحانی انقلابی که محبوب‌ترین چهره سال‌های اخیر لبنان است. اقدام خصمانه و تحریک‌آمیز رژیم آل‌خلیفه بیش از آنکه تصمیمی داخلی برای مقابله با انقلابیون باشد، حاوی پیام‌های سیاسی منطقه‌ای است.

 

کارشناسان سیاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو آخرین تحولات منطقه پس از برکناری معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه ایران را تحلیل می‌کنند.

 

امتیاز دادن به عرب‌ها چیزی عاید ما نمیکند/ امیرعبداللهیان خار چشم دشمنان بود

محمد صالح جوکار، کارشناس مسائل منطقه درباره تغییرات اخیر در وزارت خارجه گفت: آقای امیرعبداللهیان فردی متدین و کاردان در مسائل منطقه بود. از مدت‌ها قبل عده‌ای به دنبال این بودند تا ایشان را تغییر دهند. مواضع ایشان انقلابی و حقیقتاً خار چشمی برای دشمنان بود.

 

وی افزود: اینکه ما بخواهیم به دشمنانمان امتیاز بدهیم و در مسائل منطقه عقب‌نشینی کنیم چیزی عاید ما نخواهد کرد! ما امروز در بحث منافع و امنیت ملی باید مواضع قاطع داشته باشیم.

 

نماینده مجلس نهم اظهار داشت: اگر ما در سیاست خارجی انفعال نداشته باشیم کشورهایی مثل بحرین جسور نمی‌شوند. البته اینگونه اقدامات نشان می‌دهد رژیم بحرین رو به زوال است.

 

جوکار اضافه کرد: این روش دیپلماسی که دائم به کشورهایی مثل عربستان امتیاز بدهیم به منافع ملی ضربه می‌زند و آنها هم در آینده مطالبات بیشتری را درخواست خواهند کرد.

 

عزل امیرعبداللهیان دلایل سیاسی داشت/ روحانی حق ندارد خارج از سیاست‌های نظام درباره مقاومت تصمیم بگیرند

جواد کریمی قدوسی، نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به عزل امیرعبداللهیان، معاون سابق عربی آفریقایی وزارت خارجه گفت: امیرعبداللهیان نه خسته بود نه پیر و فرتوت؛ وی جزو جوان ترین اعضای تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی بود.

 

وی ادامه داد: معاون سابق عربی آفریقایی وزارت خارجه دیپلمات ورزیده ای بود که در شرایطی که بحران های منطقه به اوج خود رسید، داعش به وجود آمد، بیداری اسلامی در کشورهای منطقه شکل گرفت و نظام حاکم بر کشورهای آفریقایی و آسیایی در منطقه بر هم ریخت با تفکر مقاومت اما در چارچوب اصول دیپلماتیک فعالیت می کرد.

 

کریمی قدوسی عزل امیرعبداللهیان را یک مسئله کاملا سیاسی برشمرد و تصریح کرد: در شرایطی معاون سابق عربی آفریقایی وزارت خارجه عزل شد که هیچ گونه ضرورت مدیریتی و تخصصی در این حوزه وجود نداشت از این رو عزل وی امری کاملا سیاسی بود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با عزل امیرعبداللهیان وزارت خارجه قصد دارد باب گفتگوهای جدیدی را با کشورهای عربی منطقه باز کند؟ گفت: نه آقای ظریف و نه آقای رئیس جمهور به جز اصول حاکم بر سیاست راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به خصوص در قبال کشورهای پیرامونی که بحث مقاومت در آنجا مطرح است حق هیچ گونه اقدامی ندارند؛ این نص صریح قانون اساسی است.

 

وی در پایان با بیان اینکه گرچه آنها قصد داشتند تا وارد این گونه بحث ها شوند اما از آنها ممانعت شده است، خاطرنشان کرد: حتی با این تغییر هم امکان این کار وجود ندارد و ما امروز این مسئله را در کمیسیون امنیت مطرح کردیم تا این کمیسیون به عنوان یک اولویت این مسئله را در دستور کار قرار دهد.

 

تغییرامیرعبدالهیان آسیب جدی به دیپلماسی منطقه وارد می‌کند

حمیدرضا ترقی، عضو بین الملل حزب موتلفه اسلامی در خصوص انگیزه های برکناری حسین امیرعبداللهیان، معاون سابق عربی آفریقایی وزیر امور خارجه از این سمت گفت: هنوز وزارت خارجه علت این تغییر را مشخص نکرده که بتوان به راحتی اظهارنظری در رابطه با این تغییر کرد و صراحتا اعلام کرد این تغییر جنبه سیاسی داشته یا مسئله کاری بوده است.

 

عضو بین الملل حزب موتلفه اسلامی ادامه داد: اما به نظر می رسد در مجموع با توجه به نقشی که آقای امیرعبداللهیان در مسائل منطقه، خاورمیانه، آسیای غربی و به ویژه مواضعی که وی در قبال سوریه، لبنان، حزب الله و موضوعات مربوط به عراق و کشورهای عربی داشتند تغییر وی آسیبی به دیپلماسی منطقه ای تلقی شود.

 

 

وی ضمن اظهار تاسف از این تغییر تاکید کرد: این تغییر یقینا می تواند تاثیرات منفی در روند دیپلماسی جمهوری اسلامی در منطقه داشته باشد آن هم منطقه خاورمیانه که سرنوشت جهان اسلام و امنیت ایران در این منطقه رقم می خورد.

 

 

ترقی با ارائه سوابقی از مراحل کاری امیرعبداللهیان گفت: هماهنگی وی با دستگاه های مختلف مثل سپاه قدس و حزب الله مثال زدنی بود و به نظر می رسد در شرایط ایجاد شده در این هماهنگی ها اختلال به وجود آید.

 

 

عضو بین الملل حزب موتلفه اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت محترم و وزیر امور خارجه توجیه لازم برای این تغییر در وزارت خارجه را داشته باشند.

 

دستگاه دیپلماسی تسلیم عربستان نشود/ شورای امنیت ملی پاسخ آل‌خلیفه را بدهد

آصفری، نماینده مجلس نهم درباره واکنش‌های منطقه‌ای به عزل معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران نباید در برابر زیاده‌خواهی‌های سعودی تسلیم شود و در برابر آنها کوتاه بیاید. دستگاه دیپلماسی ما باید عاقلانه رفتار کند و اقداماتی انجام ندهد که طرف مقابل را تشویق به توطئه‌های بیشتر کند.

 

وی افزود: امروز عربستان پولش را در منطقه ریخته است. سعودی‌ها تا کی ‌می‌خواهند سر کیسه را شل کند؟ دولت‌های منطقه در ازای کیسه‌های زر عربستان از حقوق مردم‌شان چشم‌پوشی می‌کنند. امروز بالاتر از همه چیز قرار گرفته و این آینده بدی را برای منطقه رقم خواهد زد.

 

عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس نهم اضافه کرد: بخشی از پول‌های عربستان خرج تقویت گروه‌های تروریستی می‌شود و بخش دیگر آن هم در اختیار دولت‌های منطقه می‌شود تا در برابر این اقدانات سکوت کنند.

 

آصفری درباره اقدامات اخیر آل‌خلیفه هم گفت: ایران باید در برابر این اقدام آل‌خلیفه در سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم، حقوق شهروندی چند خانواده بحرینی که در جزیره خارک و ابوموسی ساکن هستند را قطع کند و آنها را به کشورشان بازگرداند. به نظرم شورای عالی امنیت ملی باید همین امروز این کار را انجام بدهد تا بحرین بداند که رفتارهایش بی‌پاسخ نمی‌ماند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار