خبرهای داغ:

حال و هوای حوزه علمیه مروی در نخستین روز ثبت‌نام طلاب جدید

سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه از شهریور آغاز می‌شود، به همین دلیل مدارس علمیه سراسر کشور در تکاپوی ثبت‌نام داوطلبان هستند. حوزه علمیه مروی به عنوان مشهورترین مدرسه دینی تهران نیز از امروز میزبان داوطلبان طلبگی است.
کد خبر: ۸۶۹۹۳۶۵
|
۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، ثبت‌نام طلاب جدیدالورود سال تحصیلی 95 - 96 حوزه‌های علمیه کشور آغاز شده است. حال و هوای مدرسه مروی نیز این روزها حال ثبت نام و پذیرش طلبه‌های جدید است. این مدرسه در سال تحصیلی جدید حدود 40 نفر طلبه جدید می‌پذیرد و قرار است روزانه بین 5 تا 7 نفر را گزینش و مصاحبه کند.

*ظرفیت پذیرش 17 هزار طلبه سال تحصیلی جدید در حوزه‌های علمیه

ثبت نام حضور در حوزه‌های علمیه کشور از 4 بهمن ماه آغاز شده و تا 20 فروردین 95 نیز ادامه داشته است. حجت‌الاسلام فرحانی، معاون آموزش و امور حوزه‌های علمیه کشور می‌گوید که ظرفیت پذیرش سال تحصیلی حوزه‌ها هفده هزار نفر است که این ظرفیت به علاوه آزمون و مصاحبه و سایر مراحلی است که پس از این آزمون انجام می‌شود.

وی می‌افزاید که 419 مدرسه علمیه کشور که شامل 368 مدرسه بلند مدت و مابقی سفیران هدایت هستند، اکنون برای ثبت نام فعال شده‌اند. خوشبختانه در سال‌های اخیر کاهش ظرفیت در میزبانی داوطلبان در آزمون نداشتیم سال گذشته 23 هزار نفر در آزمون ورودی حوزه‌ها شرکت کردند که مجموعه به 25 هزار نفر متقاضی رسید.

*40 نفر ظرفیت مدرسه علمیه مروی

علاقه‌مندان برای حضور در حوزه‌ها پس از آزمون سال گذشته با مراجعه به سایت حوزه‌ها ثبت نام کرده و در اردیبهشت ماه در آزمون نهایی شرکت کردند،  اکنون متناسب با ظرفیتی که هر مدرسه علمیه برای پذیرش آزمون داشته و اولویت‌هایی که خود متقاضیان برای ثبت نام دارند، اقدام به ثبت نام می‌کنند البته باید امتیازات لازم در این زمینه هم درنظر گرفته شود.

حجت‌الاسلام محمد اسکندری، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه مروی و مسئول پذیرش طلاب در این باره می‌گوید: هر مدرسه یک ظرفیت خاصی دارد مثلا مدرسه مروی برای جدیدالورودها ظرفیت 40 نفر را در نظر گرفته که از طریق آزمون قبول شدگان معمولا دو تا سه برابر ظرفیت به مدارس معرفی می‌شوند و اینها مورد گزینش قرار می‌گیرند از تشکیل پرونده گرفته تا مصاحبه و تحقیقات و گذراندن دوره اختبار و تثبیت که خود دو قسمت است که یک قسمتش دوره تهذیبی تحت عنوان میثاق طلبگی به مدت ده روز و بلافاصله دوره بیست روزه آموزشی است.

به اعتقاد مسئول پذیرش طلاب به طور متوسط روزانه بین 5 تا 7 نفر در مدرسه مروی مصاحبه و گزینش می‌شوند که ملاک‌های انتخاب اینها براساس امتیازی است که در امتحان دریافت‌ کرده‌اند و یا در کمیسیون مورد پذیرش قرار گرفته‌اند.

وی بیان می‌دارد که مدرسه مروی به طور معمول سه برابر ظرفیت خود را پذیرش می‌کند یعنی از این 40 نفر حدود 120 مراجعه کننده را گزینش می‌کند که بستگی به شرایط مراجعه کنندگان ممکن است همان 40 نفر اول برای پذیرش انتخاب شوند.

اسکندری در ادامه می‌افزاید: پس از اینکه این مراحل طی و امتیازات لازم کسب شد هسته گزینش تشکیل و افراد متناسب امتیازات گزینش می‌شوند البته برای سال تحصیلی جدید بگویم که امتیازها تنها براساس پذیرفته شدن در آزمون ورودی نیست بلکه دوستانی که موفق به حضور در امتحان به هر دلیلی نشدند می‌توانند با مراجعه به مرکز مدیریت استان خود درخواست کمیسیون کرده و شرایطشان را بررسی کنند سپس براساس امتیاز حکم می‌شود و این حکم در حکم آزمون ورودی خواهد بود لذا ضرورتی ندارد که حتما افراد در آزمون ورودی شرکت کرده باشند اگر به هر دلیلی بعدها تصمیم گرفته باشند می‌توانند هم اکنون به دلیل تمام نشدن دوره جذب خود را به مدارس معرفی کنند و درخواست کمیسیون کنند.

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد رییس شورای حوزه‌های علمیه کشور معتقد است که حدود 90 درصد ظرفیت برای اضافه شدن به طلاب تهران وجود دارد و در این زمینه کمبود داریم اما حجت‌الاسلام اسکندری معتقد است که امسال اقتضای مدرسه مروی همین 40 نفر بوده در سالی شاید 120 نفر نیز ما پذیرش کرده‌ایم و این مقدار براساس ظرفیت و امکانات متفاوت می‌شود چرا که ظرفیت کل مدرسه مروی 400 طلبه است که بخشی از آنها را طلاب پایه یک تشکیل می‌دهند که اگر تعداد اینها محدود شود ممکن است ظرفیت‌های دیگر طلاب برای سال های آتی افزایش یابد.

*ثبت نام طلاب جدیدالورود حوزه‌ها آغاز شد

در حال حاضر که نتایج آزمون حوزه‌ها اعلام شده مدارس در مرحله مصاحبه یا دوره‌های اختبار و تثبیت هستند ، مدرسه مروی نیز در حال برگزاری دوره‌های مصاحبه است و متقاضیان این مدرسه اعم از کسانی که در آزمون شرکت کرده یا کسانی که از طریق کمیسیون وارد شده‌اند، می‌توانند وارد سایت حوزه‌های علمیه مروی شده و تقاضای ثبت نام کنند تا نوبت مصاحبه‌شان فرا برسد.

حجت‌الاسلام اسکندری می‌گوید که از اکنون تا 15 تیر ماه فرصت ثبت نام طلاب جدیدالورود است و افتتاحیه کلاس‌های مدرسه مروی نیز اول شهریور ماه خواهد بود.

*گزینش سنی طلاب در سه مقطع تحصیلی

پذیرش در حوزه‌های علمیه همچون مدارس دارای مقاطع مختلفی است یک مقطع سیکل است که این مقطع متناسب دوره راهنمایی گذشته در آموزش و پرورش و پایه هفتم و هشتم کنونی (14 و 15 سالگی) است، مقطع دوم دیپلم و پیش دانشگاهی (17 تا 21 سالگی متغیر) و مقطع سوم دانشگاهی (20 تا حدود 27 سال) است.

حجت‌الاسلام اسکندری معتقد است که بین فارق التحصیلی و ورود به نظام تحصیلی نباید فاصله زیاد باشد. ممکن است یک مدرسه فقط در یک مقطع پذیرش داشته باشد یا در دو مقطع مثلا دیپلم و دانشگاهی. نکته دیگر پذیرش حوزه‌های علمیه برخلاف تصور خیلی از مردم که به افراد خاصی اختصاص دارد، نیست تمام اقشار جامعه با هر شرایط خانوادگی و محل سکونت و قومیت می‌توانند در حوزه‌ها حضور یابند و فقط اختصاص به فرزندان روحانیون و علما ندارد بلکه برای عموم آزاد است البته نباید ازاین بگذریم که ثبت نام هم بی قاعده نیست بلکه شرایط خاص خود را دارد که ذکر کردم.

*مدارس برای حضور علاقه‌مندان در حوزه‌ها فرهنگ‌سازی کنند

نکته دیگر این است که متأسفانه در سیستم آموزش و پرورش ما صحبتی از حوزه‌ها و شرایط برای افراد علاقه مند در آن نمی‌شود. حجت‌الاسلام اسکندری می‌گوید که قالب کادر علمی و مدیریتی و مجموعه دبیرستان‌ها همتشان این است که افراد را تشویق به ورود به دانشگاه  کنند حال شاید خودشان هم متوجه نباشند که شاید عده‌ای علاقه‌مند به رشته طلبگی باشند پس هم مدیران و هم دبیران مطلع باشند که اگر دانش‌آموزشی تمایل به حضور در حوزه‌ها را داشت به او مشاوره و راهنمایی دهند.

علاقه‌مندان برای تحصیل و ثبت نام در حوزه‌های علمیه  و اطلاع از جزئیات می‌توانند به سایت معاونت آموزش حوزه های علمیه به نشانی http://howzeh.org مراجعه کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار