به فرارسیدن مناسبت روز پزشک عنوان شد

لزوم استفاده از نکات اخلاقی حکمای طب قدیم در پزشکی جدید

یک متخصص ژنتیک با بیان اینکه امروزه الگوبرداری از حکمای قدیم مثل بوعلی‌ سینا کمتر به چشم می‌خورد، تأکید کرد: استفاده از نکات اخلاقی حکمای طب قدیم در جامعه پزشکی....
کد خبر: ۸۷۳۰۰۶۰
|
۳۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۶

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، سیدمحمد پورحسینی، متخصص ژنتیک و عضو مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نزدیک شدن به بزرگداشت بوعلی‌سینا و روز پزشک گفت: طب نوین و پزشکان جدا از جامعه نیستند، همانطور که می‌دانیم پزشکان در دوران جنگ خدمات شایانی را به رزمندگان و مجروحین ارائه و همان افراد بودند که سازمان بسیج جامعه پزشکی را تأسیس کردند.

عضو مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: جامعه پزشکی، کشور را به جایی رسانده است که از خدمات پزشکی دیگر کشورها بی‌نیاز شدیم به طور مثال در اوایل انقلاب برای انجام یک عمل ساده بیماران باید به خارج از کشور اعزام می‌شدند و امروز پابه‌پای دنیا در علم پزشکی، تحقیقات و دیگر موارد رشد کرده‌ایم.

این متخصص ژنتیک با اشاره به نقایص موجود در عرصه پزشکی گفت: ما از حکمای قدیم مثل ابوعلی‌سینا، رازی، قریب و غیره در زمان حال کمتر الگوبرداری می‌کنیم، همچنین لازم است در اخلاق پزشکی بیشتر کارکنیم، البته این به آن معنا نیست که خدمات جامعه پزشکی را به طور کلی زیر سؤال ببریم.

پورحسینی، افزود: استفاده از نکات اخلاق حکمای قدیمی باید به طور ویژه در جامعه و اخلاق پزشکی در کشور رواج یابد چرا که باعث برچیده شدن کاستی‌های مثل مسائل مالی بین پزشک و بیمار و غیره از جامعه ما خواهد شد.

وی تشریح کرد: امروزه طب جدید با ورود آزمایش‌، سی‌تی‌اسکی، سونوگرافی‌ها و موارد دیگر از طبابت حکمای قدیم فاصله گرفته است در حالی‌که با ورود این تجهیزات نو می‌تواند تلفیقی از مهارت اطبای قدیم باشد و از تکنولوژی‌های جدید استفاده بهتری کند.

این متخصص ژنتیک با بیان اینکه پزشکان در عصر حاضر به این ابزار خیلی وابسته شده‌اند، گفت: همچنین از طب اسلامی ایرانی خود فاصله گرفته‌ایم در حالیکه این دو می‌توانند کمک کننده باشند و نباید پزشکی سنتی و مدرن مقابل یکدیگر قرار نگیرد.

عضو مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تشخیص اشتباه بعضی پزشکان و ایجاد مشکلات برای بیماران گفت: تکنولوژی‌های جدید همانطور که توانسته در جهت تشخیص و درمان خوب و راهگشا باشد از طرفی باعث ایجاد شکاف و برخورد با بیماران شده که گاهی عملکرد پزشکان را زیر سوال می‌برد.

پورحسینی، بیان کرد: خیلی از مواقع بر اثر یک تشخیص اشتباه هزینه‌های زیادی به بیمار تحمیل می‌شود که از بین رفتن تعارض بین طب‌ سنتی و طب‌ مدرن و تکامل این دو در کنار هم می‌تواند راه‌حل بسیاری از این مشکلات باشد.

وی در پایان گفت: در حال حاضر با وجود دانشکده‌های طب سنتی و هدایت درست آنها می‌توانیم کمک زیادی به ارتقاء سطح سلامت کشور کنیم.

ارسال نظرات
آخرین اخبار