عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد:

شبکه‌سازی میان مخترعان، نیاز ضروری کشور است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اگر شبکه‌سازی در حوزه ثبت و تولید انبوه اختراعات انجام شود و بتوانیم افراد متخصص را به مخترعان مرتبط کنیم، پیشرفت قابل توجهی در حوزه اختراعات در کشور رخ خواهد داد.
کد خبر: ۸۷۳۰۴۴۶
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، اکرم کرمی دهکردی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد درباره موانع و مشکلات حوزه اختراعات و نوآوری‌ها در کشور گفت: وقتی روحیات دانشجویان امروزی را مشاهده می‌کنیم عموماً بی‌انگیزه هستند یا انگیزه پایین دارند؛ همچنین مخترعان به دلیل نبود حمایت کافی در بروز خلاقیت، تهیه بودجه و تولید انبوه نوآوری‌ها و محصولات ساخته شده، مأیوس هستند.
وی در ادامه افزود: در کشور افرادی هستند که حتی سواد دانشگاهی نیز ندارند اما دست به تولید و نوآوری می‌زنند حتی اختراعات زیادی را نیز به ثبت رسانده اند اما در میان دانشگاهیان این یاس وجود دارد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در شهرستان‌ها وجود دارد این است که مخترع نمی‌داند که پس از اختراع خود باید چه مسیری را طی کند، خاطرنشان کرد: بنده برای ثبت اختراع شخصی خود نیاز به همکاری با متخصصان مختلفی داشتم اما نمی‌دانستم که برای دریافت کمک به کجا مراجعه کنم.
 
وی در ادامه افزود: همچنین باید هزینه زیادی را متقبل می‌شدم که امکان این موضوع برای بنده وجود نداشت پس به این شکل ثبت اختراع موضوعی زمانبر شد.
 
ثبت اختراع در ایران هزینه‌های شخصی زیادی را برای مخترع به همراه دارد
 
کرمی دهکردی، تصریح کرد: مشکل دیگری که وجود دارد کمبود امکانات است به دلیل اینکه معمولاً تخصص‌های مورد نیاز در شهرستان‌ها وجود ندارد و اگر فرد به دنبال ثبت اختراع خود در کشور باشد در این راه باید هزینه‌های شخصی زیادی را صرف کند.
 
وی درباره نقش دولت در پیشرفت ثبت و تولید انبوه اختراعات و اکتشافات گفت: هم‌اکنون کم نیستند افراد باهوش و خلاق که اختراعاتی دارند و مطمئناً ایده‌های دیگری نیز در ذهنشان وجود دارد پس در این باره دولت باید این افراد را با روشی انتخاب و به آنان کمک کند.
 
دولت برای مخترعان راههای میانبر در نظر بگیرد
 
کرمی دهکردی با تاکید بر اینکه دولت باید برای مخترعان راههای میانبری را در نظر بگیرد، بیان کرد: به عنوان مثال مخترع با فلان شماره خاص تماس بگیرد تا راهنمایی لازم را دریافت کند چرا که فردی که در یک وزارتخانه کار می‌کند قطعا تجهیزات مناسبی در اختیار دارد و در این باره می‌تواند به فرد مخترع کمک کند.
 
این مخترع جوان گفت: در این باره سازمان‌ها می‌توانند اسامی مختراعان خود را ارائه دهند و پس از شناسایی، از این افراد ایده‌های لازم را دریافت کنند به این شکل که با دریافت اطلاعات شخصی با فرد در ارتباط باشند تا افراد مورد نیاز مخترعان، به آنان معرفی شوند و با برقراری ارتباط دوسویه با ایجاد شبکه یا زنجیره مختراعان را به افراد مورد نیاز آنان متصل کنند.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: اگر شبکه سازی لازم انجام شود و بتوانیم افراد صاحب فن و تخصص را به مخترعان مرتبط کنیم پیشرفت قابل توجهی در حوزه اختراعات و اکتشافات در کشور رخ خواهد داد.
 

ارسال نظرات
آخرین اخبار