خبرهای داغ:
تحلیل "الاخبار" از استقرار جنگنده‌های روس در پایگاه هوایی "نوژه" همدان

هراس تل‌آویو از استحکام روابط تهران - مسکو

بازشدن فرودگاه‌های نظامی ایران به روی جنگنده‎های روسیه اقدامی است که نشان می دهد نزدیکی روابط این دو کشور فراتر از تحولات سوریه و اهداف آن است و اسرائیل با ابراز نگرانی از این نوع همکاری، آن را بیانگر آغاز تغییرات ریشه‌ای و مثبت در روابط تهران و مسکو توصیف کرده است.
کد خبر: ۸۷۳۰۵۳۴
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، شماری از جنگنده های ارتش روسیه در پایگاه هوایی "نوژه" همدان مستقر شده اند. این جنگنده ها با پرواز از همدان و عبور از عراق، مراکز تروریست‎های سوریه جمله داعش را بمباران کردند.

وزارت دفاع روسیه نیز پس از انتشار تصاویر ماهواره‎ای آمریکا درباره استقرار جنگنده‎های روسیه در همدان، استفاده از این پایگاه هوایی ایران برای پرواز جنگنده‌های خود به سمت سوریه را تائید کرد و پس از آن نیز مقامات و رسانه‎های صهیونیستی نگرانی خود را نسبت به این مساله ابراز کردند.

"تزوی بارئل" کارشناس روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: موافقت ایران با استفاده روسیه از خاکش، بیانگر آغاز تغییرات ریشه ای و مثبت در روابط تهران و مسکو است.

بارئل افزود: روسیه با استفاده از خاک ایران به برتری نظامی فوق العاده ای در جنگ با گروه های مسلح در سوریه دست خواهد یافت زیرا مسیر جنگنده های روسی برای رسیدن به اهداف معین خود در سوریه کوتاه خواهد شد.

این کارشناس صهیونیست نوشت: "ایران با این کار پیامی نیز برای عربستان دارد. ایران از این طریق خواست تا به ریاض به عنوان دشمن اصلی خود در منطقه بگوید که هیچگاه اجازه نخواهد داد تا نظام سعودی خواسته های خود را در خاورمیانه اجرایی کند"(جزئیات بیشتر).

روزنامه "الاخبار" به قلم "یحیی دبوق" در این باره نوشت: اگر این نوع همکاری روسیه و ایران در نتیجه تغییر و تحول بنیادین رابطه روس ها با ایرانی‌ها باشد، اسرائیل که ایران را دشمن اصلی خود می داند، باید خیلی نگران باشد، چرا که می تواند تهدیدی علیه تل آویو محسوب شود.

هر چند تاکنون هیچ گونه موضع رسمی از سوی اسرائیل در این باره منتشر نشده است، اما رسانه‌های رژیم صهیونیستی نگرانی خود را از آغاز مرحله جدید همکاری ایران و روسیه درباره سوریه ابراز کردند و روزنامه صهیونیستی "معاریو" آن را "اقدام استراتژیک نگران کننده" خواند.

روزنامه لبنانی در ادامه نوشت: قضاوت درباره واکنش‌های و تهدیدات آتی اسرائیل و راه‌های منع تقوبت این همکاری توسط تل آویو زود است، لذا باید در ادامه دید که تصمیم گیرندگان سیاسی و امنیتی اسرائیل تا چه اندازه درباره اعلام افزایش همکاری و هماهنگی ایران و روسیه موضع‌گیری می کنند و پیامدهای آن تا چه میزان مدار بحث و جدل قرار خواهد گرفت که در اینصورت ممکن است مسکو بیشتر به سمت تهران تمایل پیدا کند.

الاخبار افزود: فاجعه استراتژیکی برای اسرائیل علاوه بر تقویت همکاری مسکو و تهران زمانی بیشتر خواهد شد که آمریکا قادر به پرداخت هزینه آن در سوریه نباشد، این در حالی است که قدرت نظامی ذاتی ایران بهره وری دفاعی آن در مراحل سابق را اثبات کرد. نگرانی تل آویو از همکاری روسیه و ایران منحصر به تحولات سوریه نمی شود، بلکه بیشتر نگران آن است که سطح همکاری به کل منطقه برسد.

آنچه که تل آویو از آن هراس دارد، شکست آمریکایی ها و همپیمانان آن در سوریه و منطقه است و هماهنگی رو به رشد روسیه و ایران حکایت از این مساله دارد، بویژه اینکه گزینه های پیش روی آمریکا در قبال سوریه کاهش یافته است. علاوه بر آن منطقه در یک مرحله انتقالی برای بازسازی نظام منطقه ای جدید به سر می برد که افزایش همکاری ها و هماهنگی های روسیه و ایران یکی از نشانه های آن است.

حرکت روسی- ایرانی اگر سرآغاز تحول به سمت مرحله جدید باشد، می تواند موجب نگرانی تل آویو در پی افزایش نزدیکی ایران و ترکیه در مرحله پس از کودتای نافرجام شود، کودتایی که رجال سیاسی اسرائیل نگران آن هستند، چراکه ممکن است منجر به تغییر مواضع آنکارا در محور ضد مقاومت در سوریه و منطقه شود.  

اما آیا اسرائیل این قدرت را دارد که با این روند تحول مقابله کند؟ به نظر نمی رسد که بتواند مانع این تهدیدات شود. اسرائیل می داند که قدرت و گزینه های محدودی برای تاثیرگذاری در این رابطه دارد و لذا مجبور است که به سیاست کنونی خود در مقابل روسیه ادامه دهد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار