وی از روسیه، ترکیه، آذربایجان، سوریه، ارمنستان و گرجستان به عنوان 6 کشوری که بودجه برگزاری المپیاد برای آنها پیش بینی شده است، نام برد و گفت: معمولاً در کشورهایی که تعداد فارسی آموزان قابل توجه باشد، اقدام به برگزاری المپیاد خواهیم کرد.این تعداد حداقل 100 نفر است.
دربندی تصریح کرد: شیوه کار به این صورت است که ابتدا فراخوان اعلام می شود، سپس از میان متقاضیان افراد شایسته انتخاب شده و هیئت علمی تعیین می شود.پیش از این سوالات توسط نمایندگان بنیاد سعدی و اساتید زبان فارسی کشور مورد نظر انتخاب میشد، اما در دستورالعمل جدید معاونت آموزش بنیاد دست به طراحی سوالات آزمون خواهد زد.
وی در پاسخ به این پرسش که این المپیادها در میان فارسی آموزان چه اندازه اعتبار دارد؟ گفت: استقبال قابل توجه فارسی آموزان نشان از میزان اعتبار این المپیادها دارد.هم چنین ننها مرجعی که به گواهی نامههای زبان فارسی اعتبار میدهد، بنیاد سعدی است.
دربندی درباره جوایز برگزیدگان المپیادهای زبان فارسی نیز گفت: ارائه تقدیرنامه، اهدای جایزه نقدی، امکان بورسیه تحصیلی در ایران و حضور در دورههای دانش افزایی جوایز برگزیدگان این المپیادهاست.
وی هم چنین از برگزاری یک المیپاد سراسری با عنوان «المپیاد المپیادیها» در سال آینده خبر داد و گفت: در نظر داریم پس از برگزاری چند دوره المپیاد یک المپیاد سراسری بین کشورها برگزار کنیم.