وی با بیان اینکه سازمان سرمایهگذاری و پروژههای مشارکتی شهرداری شیراز در تلاش است فضایی آرام با اعتماد کامل طرفین به منظور تقویت سرمایهگذاری ایجاد کند افزود: با اقدامات انجام شده در این زمینه سال گذشته نزدیک به یک هزار میلیارد تومان سرمایه جذب شد که بخش عمده آن در قالب تهاتر بود.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای مشارکتی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه شورای شهر سال گذشته جذب سه هزار میلیارد تومان سرمایه را به این سازمان تکلیف کرده است خاطرنشان کرد: نزدیک به یک سوم از این میزان سال گذشته محقق شد.
موسوی با بیان اینکه شورای شهر شیراز به منظور تحقق این تکلیف، تعریف پروژههای سرمایهگذاری را برای سه بخش ارتفاعات شهر شیراز، سازمان سرمایهگذاری و شهرداریهای مناطق تقسیمبندی کرده است تصریح کرد: این توزیع انجام شده و در حال حاضر بستههای سرمایهگذاری توسط شهرداریها تهیه و برای اعلام فراخوان، آماده شده است.
وی با اشاره به اینکه بستههای سرمایهگذاری برای اجرا در ارتفاعات شیراز نیز تعریف و تهیه شده است بیان کرد: در حال حاضر 60 فرصت سرمایهگذاری با محوریت گردشگری پیشبینی شده و آماده مشارکت سرمایهگذاران است.
به گفته رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای شهرداری شیراز بخش عمده سرمایهگذاری و 40 درصد اقتصاد ملی ما در بخش مسکن زمینگیر و دچار رکود شده در حالی که در بسیاری از کشورها حداکثر 10 درصد از اقتصادشان در ساختمان و مسکن سرمایهگذاری و راکد میشود.
موسوی با اشاره به رکود حاکم بر حوزه مسکن و ساختمان در شهر شیراز عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده درآمد شهرداریها از فروش تراکم تامین میشود در چنین وضعیتی شهرداریها از طریق فروش تراکم نمیتوانند به درآمد پایدار دست پیدا کنند.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای مشارکتی شهرداری شیراز دلیل تاسیس این سازمان را تلاش برای جذب سرمایه به منظور توسعه پایدار شهر عنوان کرد و اظهار داشت: از سال 1383 که این سازمان ایجاد شده تاکنون قرارداد 16 پروژه کلان به ارزش 14 هزار میلیارد ریال منعقد شده است.
وی با بیان اینکه تعریف بستههای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری اولویت دارد افزود: آینده شهر شیراز به سمت گردشگری میرود و زیرساختهای آن باید مهیا شود به همین دلیل بستههای سرمایهگذاری بیشتر در قالب هتل، شهربازی، پارک آبی، متلها، کمپها، غذاخوریها و غیره تعریف میشود.
موسوی با اشاره به اینکه پروژههای پارکینگ و تجاری برای تمام نقاط شهر نیز تعریف شده است گفت: تا پایان امسال بیش از 2 هزار پارکینگ در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین اقدامات سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز جذب مشارکت برای ساخت هتل 5 ستاره در 48 طبقه بوده است.
موسوی با بیان اینکه در تعریف بستههای سرمایهگذاری همواره بر تخصصی شدن ساختوسازها تاکید میشود تصریح کرد: اگر ساختوسازها تخصصی شود بسیاری از معضلات شهری برطرف خواهد شد.
وی به تشریح قالبهای مختلف سرمایهگذاری پرداخت و با اشاره به اینکه زمینه مشارکت سرمایهگذاران حتی از طریق ارائه بستههای پیشنهادی از سوی آنان نیز فراهم شده است بیان کرد: در حال حاضر 15 بسته سرمایهگذاری در شیراز توسط سرمایهگذاران تعریف و مقدمات اجرایی شدن آنها فراهم شده است.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای شهرداری شیراز با بیان اینکه سازمان سرمایهگذاری شهرداری شیراز تمام توان خود را به کار میگیرد تا امسال رقم جذب سرمایه به میزان تکلیف شده 3 هزار میلیارد تومان برسد عنوان کرد: برای جلب اعتماد سرمایهگذاران و افزایش میزان جذب سرمایه مشوقهایی مانند تهاتر با ساخت از خود پروژه به آنها ارائه میشود.
موسوی گفت: در برخی پروژهها نیز به منظور جذب بیشتر سرمایه و تسهیل در امر سرمایهگذاری به ویژه در حوزه گردشگری کمترین رقم عوارض از سرمایهگذار دریافت میشود.
وی با تاکید بر اینکه حفظ شیراز بهعنوان شهر فرهنگی، ادبی و حفظ باغات و وضعیت آب و هوای آن در تمامی بستههای سرمایهگذاری تعریف شده ضرورت دارد خاطرنشان کرد: باید سرمایهگذاریها در این چارجوب جذب شود نه به هر قیمتی چراکه جذب سرمایه و اجرای پروژههای مشارکتی باید در بستر توسعه پایدار صورت گیرد.
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مدیریت پروژههای مشارکتی شهرداری شیراز تامین ضمانت بازگشت سرمایه از سوی بانک مرکزی برای سرمایهگذاری بخش خارجی را یکی از مشکلات این بخش دانست و اظهار داشت: با توجه به نوسانات قیمت ارز برخی موارد بیمه میشوند.
موسوی با تاکید بر اینکه مشکلات این بخش باید با بررسیهای علمی و کارشناسی برطرف و جذب سرمایههای خارجی تسهیل شود بیان کرد: سال گذشته نزدیک به 450 میلیارد تومان پول خارجی در پروژههای شهرداری شیراز جذب شده است.