خبرهای داغ:
رئیس بسیج جامعه پزشکی اصفهان:

بسیج جامعه پزشکی پیگیر دست های پشت پرده در نشت متادون است/ افرادی که از وضع موجود سود هنگفت می برند با بازرسی ها مخالفند

محسن حجتی گفت: افرادی که سود های هنگفت از این وضع موجود می برند مخالفت خود را با روش های مختلف اعلام می کنند. البته برخی مخالفت ها هم از سوی برخی افراد وجود دارد که از روی دلسوزی است.
کد خبر: ۸۷۳۱۱۶۶
|
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، یکی از معضلات اجتماعی که جامعه با آن درگیر است و تعداد زیادی از افراد جامعه را درگیر عوارض خود کرده اعتیاد است که برای کنترل و رهایی از این پدیده شوم، باید مراقبت جدی تری در سطح جامعه صورت بگیرد و البته نقد های فراوانی هم به این روند وجود دارد. طبیعتاً بار این وظیفه بر دوش متولی سلامت کشور یعنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

مدتی است امر نظارت و بازرسی از مراکز ترک اعتیاد به بسیج جامعه پزشکی واگذار شده است که البته با حواشی فراوان و مخالفت های عدیده ای روبرو شد و از طرفی مستقیماً از سوی وزارت بهداشت انجام و به جدّ در حال پیگیری است.

برای روشن شدن ابعاد قضیه پایگاه خبری صدای سلامتبه سراغ متولی امر نظارت و بازرسی از مراکز ترک اعتیاد استان اصفهان، دکتر محسن حجتی رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی رفته و با او در این باره گفتگو کرده است:

 از واگذاری این طرح به بسیج بگوئید. بازرسی ها تا کنون توسط معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی صورت می گرفت. چه اتفاقی افتاد که این امر به بسیج واگذار شد؟

ما در کشور تعداد زیادی از مراکز داریم که همیشه کمیت بازرسی از این مراکز مورد بحث بود. از آنجایی که به دلیل محدودیت های قانونی در امر استخدام های دولتی عللی است که تعداد بازرسان این کار هم محدود باشند، بازرسی مطلوبی نسبت به تعداد زیاد این مراکز صورت نمی گرفت. البته تلاش های خوبی در معاونت های درمان استان ها انجام می شد، اما طبیعتاً نیروی کار یا همان تعداد بازرس، نقش کلیدی در بهبود وضعیت دارد. این مورد یکی از علت های واگذاری بازرسی به بسیج است.

شما نیروی کار کافی را در اختیار دارید؟

بله، تعداد قابل توجهی از پرسنل رسمی و غیر رسمی جامعه سلامت استان عضو بسیج جامعه پزشکی هستند و همیشه در تمام صحنه های فرهنگی، امدادی و … حضور مؤثر خود را به نمایش گذاشتند.

در استان اصفهان چند مرکز ترک اعتیاد یا همان MMT وجود دارد؟

حدود ۴۷۰ مرکز در مناطق تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان داریم.

مقدمات کار بازرسی و نظارت در استان فراهم شده است؟

بله، شرایط برای بازرسی آماده است. ما در استان اصفهان چندین تیم بازرسی و نظارت تشکیل داده ایم و آماده اجرای طرح هستیم.

همانگونه که اطلاع دارید بهتر است بازرسان اطلاعات و تخصص کافی را در امر ترک اعتیاد داشته باشند. این اتفاق در بین بازرسان شما هم افتاده است؟

حتماً همینطور است. ما بازرسان را از بین واجدان شرایط انتخاب کردیم. ما در تیم های بازرسی خود پزشک، داروساز، کارشناس ارشد ترک اعتیاد، پرستار و سایر تخصص ها استفاده کرده ایم تا در این مورد به مشکلی بر نخوریم.

گویا واگذاری این طرح به مجموعه شما با حواشی زیادی همراه است. از طرفی برخی مخالفین واگذاری این به شما را زیر سؤال می برند که شاید قابل تأمل باشد و از طرفی هم انتقادات جدی ای به نشت متادون است. بالأخره مخالفین این طرح هم صحبت هایی دارند و آن ها از بدنه همین جامعه سلامتی هستند که شما از آن سخن می گوئید. صحبت خودتان را با آن ها و همچنین پیرامون نشت متادون بفرمائید:

بنده به عنوان مسئول بسیج جامعه پزشکی استان اصفهان ضمن احترام به نظر مخالفین این طرح مواردی را ذکر می کنم. آیا نشت متادون به چرخه غیر قانونی و علمی وجود دارد یا خیر. از آن طرف هم وضعیت عطاری ها بر هیج کس پوشیده نیست. مشکل فوق را باید از کارخانه، حمل و نقل، انبار، توزیع توسط دانشگاه و مراکز ترک اعتیاد شخصی و دولتی جستجو کرد. چون  این نابسامانی جدا از این چرخه تولید توزیع و درمان نیست حتماً همکاران صدیق ما در این چرخه هم از این نابسامانی ها ناراحت هستند. ببینید سال ها نظارت توسط معاونت درمان دانشگاه ها به علت کمی نیرو به صورت محدود انجام می گرفته که در حد توان بوده جای و تشکر دارد. آیا وضعیت راضی کننده هست یا خیر؟ واضح است افرادی در این چرخه ناجوانمردانه اقدامات غیر قانونی می کنند و آبروی هزاران پزشک و پیراپزشک که با هدف کمک به هموطن خود و کسب روزی حلال برای خانواده خود کار می کنند را می برند. کار به حدی رسیده که بعضی از افراد طرح تعطیلی این مراکز یا کل این چرخه را داده اند حال چه باید کرد؟ مشکل کجاست؟ چه دست هایی پشت پرده هست؟ پر واضح است که  در طرح نکات مبهمی وجود دارد و باید به جد پیگیری شود. بزرگان حوزه سلامت و بسیج جامعه پزشکی برای اصلاح وضع موجود طرحی آماده کردند که به خواست خداوند و طی چند مرحله به این آشفته بازار سر و سامانی بدهند و سودجویان بی انصاف در این چرخه از تولید تا توزیع شناخته شوند.

مشکلی در حوزه سلامت وجود دارد و اقداماتی خلاف قانون در حال انجام است که معتادان بیچاره بیشترین ضرر را می کنند و وسعت کار خلاف بسیار زیاد است از طرفی هم وزارت بهداشت توان کافی ندارد. منکر و خلافی هست که نیاز است بسیج وارد شود، نیروهایی که به عنوان بازرس از جنس خود وزارت بهداشت که سازماندهی شده اند هر جا نیاز است وارد میدان شوند. این هم یک صحنه جهاد اما جهاد از نگاهی دیگر است، باید مثل قبل مخلصین حوزه سلامت یعنی بسیجیان با نیت خدا و کمک به مردم ایران وارد نظارت بر این چرخه از تولید تا مراکز درمانی شده و بدون هیچ اغماضی، متخلفین را شناسایی و معرفی کنند. پر واضح است افرادی که سود های هنگفت از این وضع موجود می برند مخالفت خود را با روش های مختلف اعلام می کنند. البته برخی مخالفت ها هم از سوی برخی افراد وجود دارد که از روی دلسوزی است. هدف این نظارت ها مچ گیری و اذیت کردن هم نیست. آن ها آموزش دیده اند تا با برخورد اسلامی و انسانی گره مشکلی از مشکلات همکاران خود را حل کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار