روحانی از یک سو از خروج کارخانجات از رکود خبر داد و گفت: تجارت ما با دنیا رو به رونق است و کارخانههای ما یکی پس از دیگری از رکود خارج میشود.
وی به آمار اعلامی رئیسکل بانک مرکزی درباره ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی اشاره کرد و گفت: اینکه رئیس بانک مرکزی در اراک اعلام میکند 12500 واحد صنعتی کوچک و متوسط تسهیلات گرفتهاند، خبر خوبی بود که بهسمت رونق حرکت کردهایم.
از سوی دیگر، رئیس دولت یازدهم آماری از اشتغالزایی دولتش ارائه کرد و با اشاره به اینکه در دورانی که نفت با قیمت 120 و 140 دلار فروخته میشد متأسفانه بین سالهای 86 تا 91 میزان اشتغال خالص در کشور سالانه 12 هزار نفر بود، افزود: اما در یکسال گذشته میزان اشتغال 714 هزار نفر بوده که این آمار رسمی مرکز آمار ایران است و البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و باید سالانه یک میلیون شغل در کشور ایجاد کنیم، تا بتوانیم بر معضل بیکاری فائق آییم.
سخنان حسن روحانی درباره خروج کارخانجات از رکود و اشتغال 714 هزار نفر در سال گذشته، به هیچ وجه با واقعیات اقتصادی کشور تطابق ندارد. هماکنون بیکاری همچنان مشکل اصلی اقتصاد کشور است و مردم و فعالان اقتصادی، بر وخیمتر شدن بیکاری در سال جاری اتفاق نظر دارند.
از سوی دیگر، خروج کارخانجات از رکود آن هم یکی پس از دیگری، با اخباری که متناوبا از اعتراض کارگران کارخانجات به تعدیل نیرو و تعطیل و نیمهتعطیل شدن کارخانجات نمیخواند.
با این حال، با حسن ظن به آمار و ارقام رئیس دولت یازدهم، توصیه میشود دولت یازدهم مشخصات 714 هزار نفری که در سال گذشته برایشان شغل ایجاد کرده را به تفکیک نام فرد، شماره تماس، استان، شهرستان و نام کارفرما یا محل شغل منتشر کند. بدین ترتیب منتقدان با پرس و جو از 714 هزار نفر فوق، خواهند فهمید که آنها در سال گذشته مشغول به کار شدهاند و شک و تردیدشان نسبت به عملکرد دولت روحانی رفع خواهد شد.
همچنین ضروری است نام کارخانجاتی که یکی پس از دیگری از رکود خارج شدهاند نیز منتشر شود. آنگاه در صورتی که مدیران این کارخانجات به منتقدان بگویند که از رکود خارج شدهاند، مطمئنا همگان عملکرد دولت یازدهم را ارج خواهند نهاد.