خبرهای داغ:
گزارش از افتتاحیه چهارمین جشنواره هنر مقاومت

مردم به جستجوی «دغدغه‌های خود» آمدند

چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت فعالیت خود را آغاز کرده است.
کد خبر: ۸۷۹۰۴۷۰
|
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۲
به گزارش خبرگزاری بسیج، جمعیت ایستاده در طبقه همکف موسسه خبر از استقبال مردم از این جشنواره داشت. مردمی که این‌بار آمده بودند تا در خلاف نظر کارشناسان از یک رویداد ایستا یعنی گالری گردی استقبال کنند.

حسین نیرومند در پاسخ به سؤال خبرنگارتسنیم  در مورد نظر کارشناسان در مورد استقبال مردم با توجه به عدم پویایی رویداد گقت: این آثار در سطح کیفی بالایی هستند و همچنین موضوعات آنها دغدغه شخصی مردم است. اگر موضوعی که دغدغه مردم است به در هنر مردمی به نمایش گذاشته شود، این گونه استقبال طبیعی است.

وی افزود: البته در وهله دوم برای پویا کردن چنین هنری می‌‌توان مانند نمونه‌های خارجی این هنر؛‌ آنها را تبدیل به نقاشی دیواریهای خیابانی کرد و یا حتی حجم‌ها را در سطح شهر اکران کرد.

در این مراسم بسیاری از مسئولان و هنرمندان حضور داشتند که از میان آنان می‌توان به «سردار محمدرضا نقدی: معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «حبیب الله صادقی» دبیر کل این جشنواره، «جواد جباری» مدیر بنیاد فرهنگی روایت، «محسن مومنی شریف» رئیس حوزه هنری،  «محمدعلی رجبی دوانی»، «محمدحسین نیرومند»، «محمد حبیبی» مدیر عامل انجمن هنرهای تجسمی بنیاد فرهنگی روایت و دبیر اجرایی جشنواره هنر مقاومت، «مسعود شجاعی طباطبایی» دبیر بخش کاریکاتور و کارتون، «سیدعباس میرهاشمی» دبیر بخش عکس، «طاهر شیخ الحکمایی» دبیر بخش حجم، اشاره کرد.

همچنین جمعی از هنرمندان بین‌المللی عرصه هنر مقاومت در این مراسم حضور داشتند.

سردار نقدی پس از مشاهده آثار تصریح کرد: در هیچ جای دنیا موضوع اینچنینی وجود ندارد. اینجا جای منحصر به فردی است که درد و حرف مردم مظلوم را می‌گوید.

وی افزود: بخشی از این نمایشگاه به هنرمندان حرفه‌ای اختصاص دارد که می‌توانند تفسیر خاصی از آثار هنری داشته باشند و کاملا جنبه حرفه‌ای دارد. بخشی دیگر اما جنبه مردمی دارد و همه مردم با هر سطحی از آشنایی با هنر می‌توانند برداشت‌های خوبی داشته باشند.

سردار نقدی درباره تاثیر آثاری که در جشنواره به نمایش درآمده گفت: بسیاری از مردم می‌توانند از این آثار ایده بگیرند. کسانی که در مسیر آزادی مشغول مبارزه هستند از دیدن و با خبر شدن از وجود چنین آثاری روحیه می‌گیرند. این آثار می‌توانند روحیه مبارزانی که تحت فشار هستند را تقویت کند.

او با اشاره به جهانی شدن این جشنواره تاکید کرد: حضور چشم‌گیر هنرمندانی از سطح جهان در این نمایشگاه نشان دهنده خلاء موضوع مقاومت در جهان هنر امروز است. الحمدالله که بسیجیان ما این خلاء را پر کرده‌اند و امروز شاهد برگزاری چهارمین جشنواره آثار تجسمی هستیم و کیفیت آثار هم نسبت به دوره‌های گذشته بسیار ارتقا یافته است.

طبقه بالا نمایشگاه به آثار نقاشی و حجم و طبقه زیرین به پوستر و کاریکاتور اختصاص یافته‌ بود. در بخش نقاشی موضوعات قالباً مربوط به دفاع مقدس و چهره پردازی شخصیتهایی مانند شهید همت و یا سردار احمد متوسلیان بود اما نقاشیهای محتوایی نیز در این نمایشگاه مخاطبان را دقایقی به تأمل وا می‌داشت.تعداد آثار نقاشی البته محدودتر بودند که دبیر اجرایی جشنواره «محمد حبیبی» در پاسخ به علت این موضوع گفت: مشکلات گمرکی در ارسال نقاشی از خارج از کشور باعث شد که تعداد آثار محدودتر باشد و موضوعات اغلب داخلی‌تر.

چهارمین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» در چهار بخش نقاشی، پوستر، کارتون و کاریکاتور و آثار حجمی برگزار می‌شود. روز گذشته حدود 600 اثرِ راه‌یافته به بخش نهایی این جشنواره شامل؛ 150 اثر نقاشی، 250 اثر کارتون و کاریکاتور، 70 اثر حجمی و 100 اثر پوستر به نمایش درآمدند.

در این دوره از جشنواره جهانی هنر مقاومت 4362 اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که یک سومش را آثار بین الملل از 71 کشور جهان تشکیل می‌دهند.

آثار راه یافته به مرحله نهایی جشنواره جهانی هنر مقاومت، پیش از این در دو مرحله داوری شده‌اند و در این بخش داوری نهایی انجام و برگزیدگان معرفی می‌شوند. همه جوایز این دوره از جشنواره نقدی است و بالاترین رقمش جایزه 4 میلیون و 500 هزار تومانی است.

از میان چهره‌های سرشناس هنر تجسمی در ایران، هنرمندانی همچون کاظم چلیپا، حسن روح الامین، محمد بهرامی، غلامعلی طاهری، عبدالحمید قدیریان، ادهم ضرغام، محمود آزادنیا و رضا حیدری هنرمندانی هستند که آثارشان در جشنواره حضور دارد.

نمایشگاه آثار چهارمین جشنواره جهانی هنر مقاومت تا 20 دی 1395 در موسسه فرهنگی هنری صبا برپاست. مراسم اختتامیه این جشنواره 18 دی مصادف با تولد امام حسن عسگری علیه‌سلام برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای دیدن آثار چهارمین جشنواره هنر مقاومت می‌توانند تا 20 دی به موسسه فرهنگی هنری صبا به آدرس تهران- خیابان ولی عصر(عج)- خیابان طالقانی- خیابان شهید برادران مظفر- شماره 125 مراجعه کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار