عریان این موضوع را عارضهای مصیبتبار دانست و گفت: برای کشوری که میخواهد در راس دانشگاههای برتر قرار داشته باشد و در تولید علم جایگاهی فاخر و در شان کسب کند، وضعیت کنونی بههیچ عنوان مطلوب نبوده و نیست.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز تصریح کرد: برای رسیدن به جایگاه مناسب در جهان نیازمند آزمایشگاههایی بهروز، مواد آزمایشگاهی کامل، تجهیزاتی مناسب، افزایش اعتبارات پژوهشی، ارتباط مستمر و تاثیرگذار بخشهای مختلف با دانشگاه، تمرکز بودجههای پژوهشی، ارتقاء اعتماد به دانشگاه هستیم.
وی افزود: با توجه به تمام کمبودها، طی سالهای 94 و 95 تلاش کردهایم تا تجهیزات جدیدی را به ویژه در حوزه هایتک خریداری کرده و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز را به این تجهیزات، مجهز کنیم.
عریان با اشاره به تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شیراز به میکروسکوپ الکترونی، دستگاه کروماتوگرافی گازی و سایر تجهیزاتهایتک، تصریح کرد: در آینده دانشگاه شیراز به آزمایشگاه مرجع در بخشهایی از فعالیتهای علمی و تحقیقاتی تبدیل میشود.
وی گفت: امروز زمان آن فرارسیده تا خیرین و سرمایهگذاران به سمت احداث دانشکده، دانشگاه و آزمایشگاههای مرجع روی آورده و بسترساز توسعه علمی و ارتقاءجایگاه کشور در عرصه جهانی شوند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه سالهای 94 و 95 شاهد رشدی مناسب در حوزه انعقاد قراردادهای پژوهشی بودهایم افزود: در سال 94 قرارداد مطالعات تامین آب پتروشیمیهای خط اتیلن مرکزی با یک میلیارد و 250 میلیون تومان اعتبار و مطالعات طرح مانیتورینگ ترافیک و سامانه سرعت سنج شهرداری شیراز با 750 میلیون تومان اعتبار منعقد و اجرایی شد که امسال نیز این دو قرارداد ادامه دارد.
وی بیان کرد: امسال نیز قرارداد طرح مطالعاتی بهکارگیری روشهای فناوری ازدیاد برداشت در میدان منصوری به ارزش 7 میلیارد و 500 میلیون تومان و قرارداد همکاری با شهرداری شیراز در طرح مطالعه فرونشست شیراز به ارزش 950 میلیون تومان و طرحهای مطالعاتی محرمانه با وزارت دفاع و همچنین قرارداد طرح مطالعاتی ازدیاد برداشت با شرکت ملی نفت ایران به ارزش 8 میلیارد تومان و یک میلیون دلار معتعقد شده است.
وی از تالیف و ترجمه و انتشار 40 عنوان کتاب جدید در دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: مرکز نشر دانشگاه شیراز در زمینه ارتقاء کیفیت کتابهای منتشر شده، تلاش زیادی کرده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز گفت: از سال 2012 به یک سطح پلاتو رسیده و مسیر یکنواختی را طی کردهایم و تا 2015 رشدی در تولید مقاله نداشتیم حتی در بعضی حوزهها کاهش هم داشتیم اما امسال و تا امروز که 26 نوامبر سال 2016 است، خوشبختانه نسبت به سال گذشته میلادی شاهد رشد بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 1300 مقاله در اسکوپوس داشتیم و امسال تا امروز، 1327 مقاله در اسکوپوس داریم و امیدواریم تا پایان سال از 1400 مقاله عبور کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز اعتقاد دارد که براساس شاخصها، کیفیت ژورنالهای منتشر شده در این دانشگاه رشدی مطلوب داشته است و از 22 مجله موجود، 6 مجله ISI و 4 مجله در اشپینگر نمایه شده است و 2 مجله هم شرایط ISI شدن را دارد.