۱۶ / فروردين / ۱۴۰۴ - 05 April 2025
17:12
کد خبر : 8820543
۱۸:۳۳

۱۳۹۵/۱۱/۱۸
عضو هیئت علمی دانشگاه:

سبک زندگی ایرانی اسلامی موجب تحکیم بنیان خانواده می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مسئولین فرهنگی باید سبک زندگی ایرانی اسلامی را ترویج دهند تا از این طریق تحکیم بنیان خانواده صورت گیرد.
سبک زندگی ایرانی اسلامی موجب تحکیم بنیان خانواده می‌شودبه گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، دکتر اعظم خطیبی امروز در نشست تخصصی منزلت زن، تحکیم بنیان خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی استان همدان که در سالن اجتماعات موحدی اداره کل آموزش و پرورش در جمع نخبگان برگزار شد، اظهار داشت: اگر منزلت زنان در تحکیم خانواده در طول تاریخ را بررسی کنیم می بینیم که زن و مرد همیار یکدیگر بوده و جامعه را ساخته اند.

وی با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) در خصوص همیار بودن زن، افزود: اگر دیدگاه همیاری را در جامعه بیابیم و آن را تقویت کنیم بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهد شد. قرآن کریم نیز بر مسئله همیار بودن زن تأکید دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه در رابطه با کار کردن زنان، عنوان کرد: بحث مهمی که راجع به زنان مطرح است کار کردن زنان در خارج از منزل است که این دغدغه ای برای بسیاری از افراد است، که شرع و اسلام می گوید اگر زن در محیط خارج از خانه کار کند تربیت فرزندان و همسرداری چه خواهد شد.

وی گفت: در قرون وسطی و عصر مدرن در جامعه یهود زن را یک مصیبت و بدبختی تلقی می‌کردند و وجود زن از حیوان پست تر بود، در حالی که اگر زن نبود نسل بشر ادامه پیدا نمی‌کرد و انقلاب‌های مختلف به‌وجود نمی‌آمد.

خطیبی با بیان اینکه اختراع کشاورزی مهمترین اختراع انسان و مهمترین انقلاب انسان بوده که توسط زنان اتفاق افتاد، اضافه کرد: ریشه انقلاب صنعتی نیز زنان بودند.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب صنعتی و حضور زنان به‌صورت گسترده در آموزشگاه‌ها و مراکز آموزش و صنعتی اولین جنبش‌های فمنیستی و روسپی‌گری و آزادی‌های بی‌بند و بار و... آغاز و روز به روز افزایش یافت به طوری که دیگر نمی توانستند جلوی آن را بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در دیدگاه و نظر اسلام به زن عالی‌ترین منظر است، تأکید کرد: در قرون وسطی برهنگی وجود نداشت ولی در عصر حاضر در غرب برهنگی افتخار است اما در اسلام حجاب برای زن و مرد واجب است و این با فطرت انسان همخوانی دارد.

وی با بیان اینکه در سال 42 زنان در جامعه حضور نداشتند و خانه نشین بودند، افزود: در سال 57 زنان در کنار مردان حضور سیاسی اجتماعی داشتند که این نکته بسیار مهمی است.

خطیبی گفت: اگر زن و مرد هر دو با هم باشند نباید منیت بین آنان وجود داشته باشد چه در خانواده، چه در محیط کاری و چه در سطح یک شهر و باید دوشادوش هم باشند.

وی در ادامه با اشاره به بیانات امام(ره) افزود: علت افزایش آمار طلاق بخصوص در دوران نامزدی این است که ما منیت را در دوران کودکی در آنان تقویت می کنیم، فرزندان با چشم الگوبرداری می‌کنند و اگر والدین با یکدیگر خوب و صمیمی باشند فرزند می آموزد که این روش را در زندگی آینده خود پیاده کند.

* دین اسلام داعیه‌دار احراز شخصیت، حرمت و منزلت اجتماعی ـ اخلاقی زنان

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه زنان حقیقتی هستند که در طول تاریخ فراز و نشیب های فراوانی را تحمل کرده‌اند، گفت: دین مبین اسلام داعیه‌دار احراز شخصیت، حرمت و منزلت اجتماعی ـ اخلاقی زنان است.

وی یادآور شد: الگوی ما از دیدگاه حضرت امام(ره) حضرت زهرا(س)، حضرت زینب(س) و حضرت مریم(س) است چراکه آنها متعهد بوده و منیت ندارند و فعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارند و خانه‌نشین نیز نیستند.

خطیبی عنوان کرد: بانوانی که خود و نه فرزندانشان از اسلام و شریعت دور بوده‌اند، جامعه هدف ما هستند و باید آنها را آگاه کنیم.

وی با بیان اینکه مساوات، زن و مرد ندارد، ابراز داشت: تفاوت زن و مرد در حوزه اجتماعی، در کارهای خاص برای مردان و زنان است که تقسیم مسئولیت انجام گیرد، آقایان کاملا عقلانی و زنان عاطفی هستند و این‌ها در کنار یکدیگر عاطفی ـ عقلانی زندگی را می‌سازند که تحکیم خانواده را در پی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه کارکردهای طبیعی زن و مرد نیز یکسان نیست، گفت: مهارت ها و تخصص هایی که زن و مرد انجام دارند هر دو یکسان نیستند، بنابراین در حقوق سیاسی و مشارکت اجتماعی بانوان مانعی نیست.

وی در خصوص اینکه زن در کجاها نمی تواند بیرون کار کند، عنوان کرد: زن در تمام احکام عبادی و حقوق اجتماعی با مرد شریک است و در هر امری که مرد استقلال دارد مانند ارث، کسب، معامله، تعلیم و تربیت، به دست آوردن حقوق و ... مستقل است مگر در آنجایی که با مقتضای طبیعتش مخالف است مانند جنگ و جهاد که از زنان ساقط است.

خطیبی در ادامه اضافه کرد: زن در حقوق خانوادگی، انتخاب همسر، صحت عقل، نفقه، مهر، عدم انجام امور روزانه و استقلال اجتماعی و سیاسی و اعتقادی آزاد هستند و زن و مرد باید با هم شریک باشند، زنی که می تواند خانه را خوب اداره کند در مسئولیت های مدیریتی نیز می تواند خوب عمل کند.

* رابطه زن و مرد در خانواده رابطه تضاربی است نه تقابلی

وی تأکید کرد: در عصر پهلوی سه دسته زن داشتیم، دسته اول زنان بی بند و بار که تبلیغ‌گران بی چون و چرای فرهنگ غرب بودند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه دسته دوم عامه زنانی بودند که خانه نشین بوده و خود را از هر مسئولیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بیرون کشیدند، ابراز داشت: دسته سوم همان زنان متدین و وظیفه شناسی هستند مانند مرحومه دباغ که همه جا به خاطر دفاع از ارزش ها متعهدانه حضور دارند.

وی در خصوص دیدگاه امام(ره) در خصوص نقش زن گفت: زن مظهر تحقق آمال بشر و پرورش دهنده زنان و مردان ارجمند است و از دامن زن مرد به معراج می رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: رابطه زن و مرد در خانواده رابطه تضاربی است نه تقابلی و اگر زنان نباشند که مردان را حمایت کنند و تشویق نشوند آن شجاعت را پیدا نمی‌کنند که در عرصه های جنگ و زندگی موفق شوند بنابراین زن تکمیل کننده مرد و مرد تکمیل کننده زن بوده و به یکدیگر روحیه می دهند.

وی ادامه داد: زن و مرد رقیب یکدیگر نیستند بلکه شریک و رفیق و همیار هم هستند و در این صورت است که تحکیم خانواده اتفاق افتاده و از طلاق جلوگیری به‌عمل می‌آید و این را باید در شیوه های تربیتی به‌کار بندیم.

خطیبی گفت: نتیجه حضور زن در صحنه این است که توان، شجاعت و قدرت مرد مضاعف می شود و مهمتر از آن خودباوری در جامعه به‌وجود می آید.

وی با بیان اینکه پیامدهای انقلاب اسلامی برای زنان تأمین امنیت جنسی و روانی زنان در محیط کار بود، بیان داشت: زن و مرد هر دو با هم در تعارض و تأثیرگذار هستند و باید آموزش داده شوند و این امر بسیار مشکل است.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه قوام زن بر مرد و ستون خانواده بر مرد استوار است، ابراز داشت: مسئولین فرهنگی به‌دلیل اینکه بیشترین بودجه به آن قسمت تعلق دارد باید سبک زندگی ایرانی اسلامی را ترویج دهند تا از این طریق تحکیم بنیان خانواده صورت گیرد.

انتهای پیام/



گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید