به گزارش خبرگزاری بسیج از گرگان به نقل از فارس، حمید کارگر روز گذشته در نخستین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و صنایع وابسته و جشنواره زرین استان گلستان اظهار کرد: ارزش صادرات فرش دستباف نسبت به سال گذشته 19 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه فرش دستباف به عنوان صادرات غیرنفتی در کشور ما مطرح است، تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوبی که طی یکسال گذشته در زمینه برجام رخ داد اثر مستقیم به صادرات فرش دستباف بود در بند 22 برجام تاکید شده به لغو ممنوعیت فرش ایرانی به ایالات متحده آمریکا که پنج سال قبل تحریم بودیم اما در ژانویه 2016 نخستین محموله ایران به آمریکا بعد از پنج سال وارد شد.
* 69 میلیون دلار صادرات مستقیم فرش دستبافت انجام شد
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: در 10 ماهه نخست سال جاری 69 میلیون دلار صادرات مستقیم فرش انجام شده است این درحالی است که سال گذشته این رقم صادرات به آمریکا صفر بود.
کارگر در خصوص وضعیت بازار صادراتی فرش دستباف، ابراز کرد: قرار نیست آمریکا همچنان پذیرای فرش ایرانی باشد اگر صادرات بدون برنامه و هدف باشد به زودی این وضعیت به حالت اشباع خواهد رسید.
وی لازمه بقا و ماندگاری بازار صادراتی در ایالات آمریکا را در شناخت مخاطب و نیازهای مصرف کننده برشمرد و گفت: سلیقهشناسی قطعا مهم است باید سلیقه رقبا را رصد کنیم تبلیغ نیز از مولفههای مخاطبشناسی است.
* پاسداران خوبی برای داشتههای قبلی نیستیم/ باید آیندگان روی فرش ما قسم بخورند
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: دلخوش هستیم که برند ایرانی را میشناسند این درست است که داشتههای بسیار پررنگ و قوی داریم اما باید داشتههای قبلی را تقویت کنیم امروز نیز باید برای همه مناطق برندسازی را برون مرزی داشته باشیم.
کارگر از فرش ترکمن استان گلستان به عنوان یک برند صاحب پیشینه و هویت یاد کرد و افزود: بنمایه اصلی فرش ترکمن سبب شد تا به ثبت جهانی برسد گاهی ما پاسداران خوبی برای داشتههای قبلی نیستیم اگر بودیم در فرش دستباف جایی برای تقلب، گرهبافی و ... جایی وجود نداشت.
وی تاکید کرد: باید طوری عمل میکردیم که آیندگان روی فرش ما قسم بخورند و این صنعت یک شناسنامه ابرقدرت برای آیندگان به ارث گذاشته شود مرکز ملی فرش ایران حامی تولیدکنندگان خواهد بود.
* هیچ صنعتی همپای فرش دستباف ایرانی در حوزه اقتصاد مقاومتی نیست
رئیس مرکز ملی فرش ایران با طرح این پرسش که وضعیت فرش ایران و گلستان در چه وضعیتی قرار دارد، گفت: پاسخ به این سوال از جهاتی بسیار سخت و آسان است بستگی دارد که از چه منظری به فرش دستباف ایرانی نگاه کنیم اگر از لحاظ فرهنگ و هنر بنگریم فرش ایرانی همچنان پاینده و بالنده در صدر دنیاست و سفیر پرافتخار و نامداری از فرهنگ و هنر کهن این سرزمین است.
کارگر بیان کرد: فرش ایرانی در موزههای بزرگ کشورهای مختلف و کلکسیون معروف دنیا وجود دارد و پیامآور فرهنگ و هنر مردم و صلحدوستی آنان به دیگر نقاط دنیاست.
وی با اشاره به وضعیت فرش ایرانی از لحاظ اقتصادی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی واقعا فرش ایرانی قابل اتکا است، هیچ نمونه و نظیری در حوزه اقتصاد مقاومتی همپا و همرده با فرش دستباف ایرانی وجود ندارد، صنعت فرش دستباف کاملترین دانش فنی و مهارتی را در داخل دارد و از نظر تنوع بسیار غنی است.