مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر خطر اضافه وزن و دیابت گفت: قند و شکر، انواع شیرینی، شکلات، نوشابههای گازدار، آب میوههای صنعتی حاوی قند افزوده، شیرهای طعمدار و شیرکاکائو از مهمترین منابع مصرف مواد قندی هستند که ضرروی است افراد نسبت به این امر آگاهی داشته باشند.
وی درباره راهکارهای پیشگیری از اضافه وزن و دیابت افزود: باید قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه کمتر از 6 قاشق چایخوری باشد این درحالی است که مقدار مصرف قند و نمک خانوارهای ایرانی بیش از حد استاندارد است.
عبداللهی با بیان اینکه تغذیه و الگوی مصرف غذایی یکی از عوامل مهم در ابتلا به انواع بیماریها است، تصریح کرد: از اولویتهای اساسی دفتر بهبود تغذیه کاهش مصرف قند، نمک و چربی است که در این ارتباط برنامههای آموزشی شامل فرهنگسازی و اطلاعرسانی اجرا شده و با استفاده از کارشناسان تغذیه سند ملی مبارزه با بیماریهای غیرواگیر اجرا میشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت بیان کرد: میزان مصرف سبزی، میوه، لبنیات و شیر در بین ایرانیان بسیار کمتر از حد مورد نیاز و بر عکس مصرف روغن و شکر بالاتر از حد مجاز است.
عبداللهی گفت: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی هر فرد در طول روز باید پنچ واحد میوه یا سبزی استفاده کند. هر واحد میوه شامل یک سیب یا پرتقال است و هر واحد سبزی نیز در حد یک لیوان سبزی است. براساس آمار 88 درصد مردم کمتر از حد مورد نیاز میوه و سبزی مصرف میکنند.
وی
افزود: هدف از تغذیه سالم این است که سیری سلولی اتقاق بیفتد در صورتی که
سیری ظاهری و مصرف کالری بیش از حد به چاقی و اضافه وزن منجر میشود.