ستار هاشمی بعدازظهر امروز در نشست اعلام برنامههای دومین کنگره بینالمللی سلامت همراه اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به تولید محتوا و اقتصاد دانشبنیان شده که باید درونزا و برونگرا باشد و یکی از این حوزهها که میتواند محملی برای کارآفرینی و تولیدات بومی فناورانه باشد، بخش سلامت است.
وی افزود: زیرساخت، بازار مصرف و نیروی انسانی سه عامل لازم برای راهاندازی کسبوکار در حوزه فناوری ارتباطات است که وزارت ارتباطات در این زمینه اقدامات متعدد انجام داده و توسعه شبکههای ارتباطی موبایل و ارائه خدمات اینترنت در این حوزه همانند خدمات نسل سوم و چهارم همراه بستر فعالیت را آماده کرده چنان که در بیش از یک هزار شهر کشور نسل سوم و در 300 شهر خدمات نسل چهارم اپراتور همراه قابلدسترس است.
هاشمی با بیان اینکه در حال گذر از اقتصاد شبکه به اقتصاد محتوا هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر 37 میلیون نفر در کشور از اینترنت پرسرعت استفاده میکنند و کارآفرینیهای بسیاری بر این بستر ایجاد شده چنان که مشاغل سنتی مانند تاکسیرانی یا ارائه اطلاعات خرید و فروش و اجاره منزل در حال حاضر در قالب نرمافزارهای ارتباطی مورد استقبال مردم قرارگرفته است.
وی یادآور شد: اپلیکیشنها (نرمافزار تلفن همراه) در صورت رایگان بودن باید سرمایه خود را از طرق تبادل و تعامل تبلیغاتی یا ارائه خدمات فناورانه به شرکتهای همعرض و مادر بازگردانند و با ایدههای خلاق این کار ممکن است.
وی تصریح کرد: بهجای نرمافزار خارجی تلفن همراه «اوبر» نرمافزاری بومی در تهران طراحیشده که نزدیکترین تاکسی را از طریق دستگاه تلفن همراه به نزدیکترین مشتری وصل میکند و به سبب سرعت و در دسترس بودن مورد استقبال مردم قرار گرفته است، البته ممکن است برخی اصناف با این خدمات فناورانه موافق نباشند اما به هر حال همراه شدن و استفاده از فناوری بهصورت تدریجی و با تدابیر هوشمندانه گریزناپذیر است.
وی یادآور شد: ترابردپذیری از خدمات دگری است که وزارت ارتباطات میسر ساخته و افراد میتوانند بنابر مناطقی که هر اپراتور بهتر پوشش دارد، اپراتور را بدون هزینه رومینگ تغییر داده و اپراتور مدنظر خود را استفاده کنند.
هاشمی ابراز داشت: بانکداری الکترونیک یکی از تجربههای موفق در عرصه استفاده از فناوری اطلاعات است که از کنار هم قرار گرفتن صنعت و حوزه خدمات بانکی انجام شد و بهطورقطع کنار هم قرار گرفتن سلامت و فناوری الکترونیک نیز رخ خواهد داد و تنها باید از طریق آموزش برای استفاده صحیح و در ظرف زمانی معقولی انجام پذیرد.
وی تصریح کرد: اگر فارس بهعنوان قطب پزشکی و الکترونیک در حوزه تولید نرمافزار سلامت همراه وارد نشود شاهد حضور و ارائه خدمات خارجی خواهیم بود چراکه جامعه از این خدمات سریعتر و کیفیتر که در دسترس است استقبال میکند و حتی پیش از این هم مردم به صورت غیررسمی از بستر نرمافزارهای اجتماعی برای دریافت توصیه پزشکی یا ارسال عکس آسیب جسمی و دریافت توصیه در خانه بهره میبردند.