تبادل اطلاعات در کنگره شهید رهنمون آمادگی تیمهای درمانی را افزایش میدهد
به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، حسین قناعتی، عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی و متخصص رادیولوژی با اشاره به اهداف برگزاری یادواره شهید محمدعلی رهنمون، اظهار کرد: یکی از راههای زنده نگهداشتن یاد شهیدان معرفی، تبیین و بررسی راه آنان است تا درسی برای نسلهای آینده باشد، به ویژه شهید رهنمون که در بین شهیدان حوزه بهداشت و درمان عمر خود را به زحمت و تلاش در جبههها اختصاص داد.
این متخصص رادیولوژی افزود: از مزایای برگزاری کنگره شهید محمدعلی رهنمون جمع شدن دوستان قدیمی و قرار گرفتن در فضای جبهه و اورژانس و بازدید از منطقه جنگی است که کمک میکند تا افرادی که برای انقلاب تلاش کردند فراموش نشوند و این نکته یادآوری شود که اگر امروز ما در جامعه راحت زندگی میکنیم به برکت ایثارگری شهیدان بوده است.
تبادل اطلاعات در کنگره شهید رهنمون آمادگی تیمهای درمانی را افزایش میدهد
عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه برگزاری یادوراه شهید رهنمون باعث تبادل تجربیات جبهه و جنگ میشود گفت: همچنین ارائه مقالات علمی درباره تروما عامل مهمی برای به روز رسانی اطلاعات در این حوزه خواهد شد، چرا که کشور ما کشوری انقلابی و در معرض اقدامات تروریستی، جنگ و حوادث غیرمترقبه مانند سیل و زلزله و غیره قرار دارد و تبادل اطلاعات در کنگره شهید رهنمون زمینه آمادگی تیمهای درمانی را افزایش میدهد تا بتوانند در شرایط سخت از تلفات کاسته و موثرتر عمل کنند.
قناعتی، در پاسخ به سؤالی در مورد نحوه برگزاری یادواره شهید رهنمون در سالهای قبل تصریح کرد: کیفیت این کنگره در گذشته بد نبود اما میتواند بهتر باشد، بهتر است دعوت شدگان را به افرادی که در جبهه و جنگ حضور داشتند منحصر نکنیم و دعوت گستردهتری داشته باشیم تا افراد دیگر بتوانند با روحیه جهادی و شهادت آشنا شوند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چطور میتوانیم شهید رهنمون را به صورت الگو به جامعه معرفی کنیم؟ ابراز کرد: الگوسازی نیازمند مسائل دقیقی است، امام صادق (ع) میفرمایند:"مردم را با غیر از زبانتان دعوت کنید" مردم هوشیار هستند، میدانند، میبینند و تشخیص می دهند، کافی است ما آدمهای خوبی باشیم.
این متخصص رادیولوژی ادامه داد: مسلماً سابقه داشتن حضور در جبهه کفایت نمیکند بلکه این افراد باید سبقه و حالت روحی خود در زمان جنگ را از دست ندهند تا در هر جایی که مشغول به کار هستند درست عمل کنند که اثر خودش را خواهد گذاشت.
عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی ضمن اشاره به اینکه الگوسازی باید عملی باشد اذعان کرد: نقطه ضعف کنگرهها و یادواره شهدا این است که به این موضوع فکر میکنیم که نکند دچار حرکتهای غالبی و کلیشهای شویم و سعی میکنیم فقط مراسمی را برگزار کنیم در حالیکه در مسائل اجتماعی افرادی که فساد و رانت خواری کردند گاهی سابقه جبهه و جنگ داشتند پس نمیتوان حضور در جبهه و جنگ را کافی دانست، آیا حضور یک فرد در جبهه کفایت میکند که به وی اعتماد کنیم و هیچ نظارتی صورت نگرفت؟ در حالیکه انسان تا زمان مرگ در معرض خطا است.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که به نظر شما اعزام تیمهای متخصص درمانی به داخل و خارج کشور، نشان دهنده الگوسازی عملی از شهید رهنمون است؟ گفت: این اقدام خیلی خوبی است و بهتر است تقویت و به فرهنگ تبدیل شود؛ پیشنهاد میکنیم وزارت بهداشت و افرادی که در حال آموزش در دانشگاههای کشور هستند به صورت نهادینه در این تیمها شرکت کرده و از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند، همچنین حضور دانشجویان پزشکی به مناطق محروم میتواند در جامعهنگر شدن آنها مؤثر باشد.