خبرهای داغ:

رضایت آمریکا از خام فروشی ایران

ارزش افزوده بالقوه در ۳ میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی صادراتی ایران، به جای اینکه موجب اعتلای اقتصاد کشور ما باشد، به رونق اقتصادی کشورهای دیگر منتج می شود.
کد خبر: ۸۸۶۲۰۴۵
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
به گزارش خبرگزاری بسیج، رشد دو و نیم برابری صادرات نفت خام ایران در طی دو سال اخیر یکی از موضوعاتی است که به عنوان دستاورد ملی از سوی مسئولان دولت یاد می شود. نفت خامی که به کشورهای دیگر ارسال شده و در آنجا به فرآورده های نفتی تبدیل می شود.

ظرفیت پالایشی پالایشگاه های نفت خام کشور هم اکنون حدود یک میلیون و 850 هزار بشکه در روز است و سالهاست که روی این مقدار باقی مانده است. این در حالی است که می بایست طبق برنامه پنجم توسعه تا پایان سال 95 ، ظرفیت پالایش نفت خام کشور به 2 میلیون و 380 هزار بشکه در روز می رسید که این مهم در دولت یازدهم مغفول ماند.

ثابت ماندن ظرفیت پالایش نفت خام کشور از یک سو و برنامه دولت برای تولید و صادرات بیشتر نفت خام از سوی دیگر موجب شده تا امروز نفت خام ایران در کشورهای متعددی چون هند، چین، کره جنوبی، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و ...تبدیل به فرآورده های نفتی از جمله بنزین شود.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای اخیر اعلام کرد که به منظور پایبندی واشنگتن به توافق هسته‌ای با ایران، فعلاً به دنبال کاهش فروش نفت خام ایران نیست. با وجود عدم پایبندی امریکا به تعهدات خود در قبال توافق هسته ای ایران در خصوص رفع تحریم های ظالمانه علیه کشورمان، می توان به روشنی دریافت که اگر امروز امریکا به دنبال کاهش فروش نفت ایران نیست، از پایبندی این کشور به توافق هسته ای ناشی نمی شود و باید دلیل این موضع گیری ترامپ را در جای دیگری جستجو کرد.

ایران امروز با میل خود و با افتخار به افزایش خام فروشی نفت مشغول است. نفتی که علی رغم تمامی هدف گذاری های برنامه های بالادستی اقتصاد کشور، برای حذف تکیه اقتصاد بر درآمدهای آن، هنوز یکی از منابع اصلی تأمین بودجه جاری کشور است. کشورهای بسیاری حتی کشورهایی که نفتی برای تولید ندارند، امروز با خرید نفت خام از کشورهایی چون ایران و تبدیل این نفت به فرآورده های با ارزش نفتی، اقتصادی رشد یافته برای خود رقم زده اند؛ اما ایران که در مجموع ذخایر نفت و گاز، رتبه نخست را در جهان دارد، در پی عدم توجه مسئولان اجرایی کشور به لزوم توسعه بخش پالایشی و جلوگیری از خام فروشی، نفت خام خود را صادر کرده و در طی سالهای گذشته همواره بخشی از نیاز بنزین خود را از دیگر کشورها وارد کرده است.

اخیرا کشور فیلپین نیز درخواست خرید روزانه 250 هزار بشکه نفت را به شرکت ملی نفت ایران ارسال کرده تا با خرید نفت خام ایران و تبدیل آن به فرآورده های نفتی در کشور خود، ارزش افزوده آن را در راستای افزایش درآمد فیلیپین اختصاص دهد. ارزش افزوده ای که با صادرات 3 میلیون بشکه ای نفت خام و میعانات گازی ایران، به جای اینکه موجب اعتلای اقتصاد کشور ما باشد، به رونق اقتصادی کشورهای دیگر منتج می شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار