به گزارش خبرگزاری بسیج، ۱۹۵ روز از بازداشت غیرقانونی «نگار قدسکنی» شهروند ایرانی مقیم استرالیا به اتهام واهی صادره از سوی آمریکا میگذرد. ۱۹۵ روزی که به سختترین شکل ممکن برای این بانوی ایرانی گذشته است. او در شرایطی بازداشت شد که باردار بود و قابل تامل آنکه در دوران زندان، وضع حمل کرد و نوزاد خود را به دنیا آورد.
بازداشت غیرقانونی «قدسکنی» به دستور آمریکا
خانم قدس کنی این تبعه ایرانی از ۲۶ خرداد ۹۶ (۱۶ ژوئن ۲۰۱۷) از سوی مقامات قضایی استرالیا به اتهام واهی نقض قوانین تجاری آمریکا بازداشت شده است. بازداشت این زن ایرانی توسط استرالیا در شرایطی بود که وی در وضعیت خاص بارداری قرار داشت و دادگاه استرالیا - که بر مبنای دعاوی کذب و واهی صادره از سوی آمریکا به محاکمه این تبعه ایرانی پرداخت - اعلام کرد نوزاد پس از وضع حمل از وی جدا خواهد شد و به درخواست آمریکا، این فرد به آمریکا مسترد میشود.
وضعیتِ همچنان نامطلوب شهروند ایرانی در استرالیا
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در جریان نشست خبری روز دوشنبه (۴ دی) خود از وضعیت این تبعه ایرانی زندانی در استرالیا اظهار نارضایتی کرد و گفت که «دادگاه خانم قدسکنی برگزار شد و ایشان فرزند خود را در زندان به دنیا آورد و با تلاشهای سفارت ایران و وزرات خارجه تا حد ممکن تسهیلات پزشکی و بهداشتی برای وی فراهم شد؛ اما در مجموع وی در وضعیت خوبی به سر نمیبرد و ما از این وضعیت ناراضی هستیم و امیدواریم که دولت استرالیا با توجه به مسائل انسان دوستانه در حل و فصل پرونده خانم قدس کنی که به درازا کشیده و دردهای زیادی را به وی تحمیل کرده کمک شایانی را انجام دهد».
فهرست بلند کارنامه سیاه آمریکا در اقدام علیه شهروندان ایرانی
در اوایل آبان ماه، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر عمل دولت آمریکا در قبال خانم قدسکنی را در فهرست بلند سیاه کارنامه این کشور اقدامی جدید دانست و گفت: دستگیری ایشان را واقعا خلاف قانون میدانیم و این اقدام هیچ توجیهی ندارد. همچنین مخالف دستگیری و انتقال ایشان به آمریکا هستیم به خصوص اینکه نامبرده در وضعیت جسمانی نامساعدی به سر میبرد.
لاریجانی همچنین اقدام آمریکا در قبال این شهروند ایرانی را خلاف قانون و نُرمهای بینالمللی دانسته بود.
پیگیری وضعیت «قدسکنی» از طریق سفیر استرالیا در تهران
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان، پیش از آن نیز موضوع خانم قدس کنی را از طریق سفیر استرالیا در تهران پیگیری کرده بود. لاریجانی در اواسط مهرماه در دیدارِ «ایان بیگز» سفیر استرالیا درایران، ضمن استقبال از علاقه دولت استرالیا برای برقراری گفتوگوهای دوجانبه حقوقبشری وهمچنین گسترش مراودات و همکاریهای قضایی بین دو کشور، نگرانی عمیق ستاد حقوق بشر، دستگاه قضایی و دولت جمهوری اسلامی ایران را از دستگیری خانم نگار قدس کنی و نیز احتمال تحویل وی به آمریکا اعلام کرده بود بویژه آنکه طبق برخی گزارشات، در آن مقطع زمانی، خانم قدس کنی شرایط روحی و روانی نامساعدی داشت و باردار بود.
وضعیت مبهم شهروند ایرانی محبوس در استرالیا
حالا نوزاد این بانوی ایرانی بدنیا آمده است و مشخص نیست که وضعیت او در زندانهای استرالیا چه سرانجامی خواهد یافت؟ آیا به آمریکا مسترد خواهد شد یا اینکه همچنان در استرالیا باقی خواهد ماند؟ مطابق با اصول حقوق بینالملل حتی اگر بر فرض محال و منطبق با دعاوی کذب و واهی آمریکاییها هم، خانم قدس کنی مجرم باشد، استرداد او به آمریکا عملی مغایر با قانون و رویه حقوقی بینالملل است، چرا که او به دلایل سیاسی محکوم شده است.
در این میان آنچه که مهم است، زیر پا گذاشتن تمامی اصول انسانی و حقوقی توسط آمریکاییهاست که ادعاهای حقوق بشریشان گوش فلک را کر کرده است، اما با بهانههای واهی و اغراض و مطامعی ظالمانه، یک شهروند بیگناه را در حالیکه باردار است در سختترین شرایط زندانی میکنند.