آمار طلاق در هرمزگان کاهش یافت/تعداد ازدواج مردان بالای ۶۰ سال
به گزارش خبرگزاری بسیج هرمزگان ؛فرزاد افشاری نژاد صبح چهار شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته ثبت احوال برگزار شد، بیان داشت: ماموریت اصلی ثبت احوال شامل ثبت وقایع حیاتی چهارگانه و مهاجرت، اتقان و صدور مدارک هویتی ایرانیان، تولید و انتشار آمار جمعیتی ایرانیان که در استان نیز در باب انجام این وظایف در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم که این امر ما در رده استانهای برتر قرار داده است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان اضافه کرد: خوشبختانه هم اکنون سازمان احوال به کمک نرمافزارهای پیشرفته بالغ بر ۵۰ نوع گزارش آماری از پایگاه اطلاعات جمعیت کشور تولید و در اختیار برنامهریزان و محققان کشور قرار میدهد که نقش کلیدی در برنامههای اجتماعی، رشد و توسعه اقتصادی اجتماعی کشور دارد.
وی ادامه داد: سازمان ثبب احوال در سالهای اخیر تجربه نوینسازی خود را با اقدامات برجستهای از جمله صدور شناسنامههای مکانیزه با ضریب امنیتی بسیار بالا، استفاده از فناوریهای جدید برای بالا افزایش سرعت و دقت در ارائه خدمات، مکانیزه سازی فرایندهای اجرایی، آرشیو الکترونیکی اسناد هویتی ایرانیان به کار گرفته است.
افشارینژاد با بیان اینکه، ساماندهی اسناد بصورت الکترونیکی ضمن بروز رسانی اطلاعات اسناد دقت و تسهیل در خدمت رسانی را فراهم نموده و امنیت اسناد نیز ارتقا مییابد، گفت: تسهیل در ارائه خدمات به ایرانیان ساکن خارج کشور در بیش از ۱۲۰ نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سراسر دنیا با استفاده از فنارویهای جدید از برنامههای در دست اقدام ثبت احوال است.
وی افزود: جایگزینی کارتهای هوشمند ملی به جای کارتهای شناسایی کاغذی کنونی یکی از دیگر برنامههای کلان و گسترده سازمان ثبت احوال است، شماره ملی که از ده رقم تشکیل شده شماره منحصربه فرد هر ایرانی و کلید ورود به پایگاههای اطلاعاتی در کشور است.
مدیر کل ثبت احوال هرمزگان ادامه داد: جایگزینی کارت هوشمند ملی به جای کارت ملی باعث میشود تا علاوه بر کابردهای قبلی بعنوان کلید به دولت الکترونیک و حرکت به سمت جامعه اطلاعاتی این فرصت را فراهم کند تا افراد به شیوهای امن وارد فضای دیجیتالی شوند و با توزیع عادلانه فرصتها؛ کاهش بسیاری از هزینههای دولت، مردم و بنگاه ها، موجب بهبود سطح کیفی زندگی و بالابردن سطح رضایت مردم از دولت شود.
وی ادامه داد: با تحقق چنین راهبردهایی سازمان ثبت احوال در افق ۱۴۰۴ به سازمانی "تعامل گرا؛ اثربخش، خلاق و نوآور، تحول گرا، نظاممند و نتیجهگرا تبدیل خواهد شد که این امر زمینه عرضه خدمات جامع و نوین در دولت الکترونیک را فراهم و خود به کسب رتبه نخست در منطقه خاورمیانه دست خواهد یافت.
به گفته مدیرکل ثبت احوال هرمزگان، طی۹ ماهه امسال ۳۱ هزار و ۴۱ واقعه ولادت در هرمزگان به ثبت رسید که از این تعداد ۱۵ هزار و ۲۱۴ ولادت دختر و ۱۵ هزار ۸۲۷ ولادت پسر، بود که نسبت جنسی ۱۰۴ است یعنی به ازای هر ۱۰۰ولادت دختر، ۱۰۴ ولادت پسر داشته ایم. فراوانی نامها برای پسران محمد، علی، امیرعلی، حسین و برای دختران دختران، فاطمه، زهرا، مریم بوده است.
وی افزود: میناب، بندرخمیر و رودان دارای بیشترین آمار ولادت و ابوموسی، حاجی آباد، بشاگرد و بندرلنگه دارای کمترین آمار ولادت را داشته اند.
وی اظهارداشت: طی همین مدت ۹ هزار و ۶۵۱ واقعه فوت در هرمزگان به ثبت رسید، نرخ عمومی فوت در هرمزگان، ۳.۵ در هزار است. به ازای هر هزار نفر ۳.۵ نفر فوت می شوند. بیماری های قلبی و عروقی بیشترین علت مرگ و میر در استان است. متاسفانه آمار تصادفات در شرق استان بالا است. بشاگرد، میناب و بندرخمیر بیشترین آمار مرگ و میر را داشته اند و پارسیان، قشم و برندلنگه کمترین آمار مرگ و میر در آن شهرستانها به ثبت رسیده است.
افشاری نژاد عنوان کرد: در سال جاری ۱۰ هزار و ۷۱۷ ازدواج با نرخ ۸ در هزار به ثبت رسید، میانگین اولین سن ازدواج برای مردان ۲۶ سال و ۴ ماه و برای زنان ۲۱ سال و ۱۱ ماه است. که در این بین تعداد ۶ ازدواج برای زنان سالمند بالای ۶۰ سال و ۱۰۰ ازدواج برای مردان بالای ۶۰ سال در استان هرمزگان به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه ۲هزار و ۲۰۰ مورد طلاق در هرمزگان طی ۹ماهه ابتدای امسال به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: میانگین زندگی مشترک برای زوجین طلاق گرفته: برابر ۸سال و ۸ماه بوده است.در هرمزگان، میانگین کشوری ۵ سال است. ۶۶.۷ درصد طلاق های ثبت شده طول عمر زندگی آنها کمتر از ۱۰ سال بوده است. ۴۱.۲ درصد طلاق های ثبت شده دوام ازدواج کمتر از ۵ سال بوده است.
وی ادامه داد: ۴.۹ درصد طلاق های ثبت شده کمتر از یک سال دوام زندگی داشته اند. میانگین سن مردان به هنگام طلاق ۳۴ سال و ۷ ماه بوده و زنان ۳۰ سال بوده است.
افشاری نژاد تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال ۵۷ هزار و ۳۰۰ شناسنامه جدید و ۸هزار و ۸۴ شناسنامه المثنی در استان صادر شده است.
وی افزود: از یک میلیون و ۵۰ هزار نفر واجد شرایط تا کنون ۷۰۰ هزار درخواست اخذ شد که ۶۵۰ هزار کارت صادر شد و ۶۰۰ هزار کارت تحویل شده است.
به گفته افشاری نژاد، آمار ازدواج نسبت به مدت مشایه سال گذشته ۱۰.۳ درصد کاهش داشته است. اما بیشترین آمار ازدواج مربوط به شهرستانهای خمیر، پارسیان، جاسک و میناب، است. همچنین کمترین آمار ازدواج در شهرستانهای بندرلنگه، بشاگرد، رودان و حاجی آباد به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه آمار طلاق در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۳ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: بیشترین آمار طلاق در شهرستانهای خمیر، بندرعباس و بستک و کمترین آمار طلاق در رودان، بندرلنگه و پارسیان ثبت شده است.