۲۰ / تير / ۱۴۰۵ - 11 July 2026
13:27
کد خبر : 8976923
۰۹:۱۳

۱۳۹۶/۱۰/۳۰

کمتر از 5 درصد از دهیاران کشور زن هستند

حدود 60 تا 70 درصد از پایه‌های تولید روستایی را نیز زنان تشکیل می‌دهند. به همین دلیل اگر جامعه روستایی بخواهد به توسعه برسد باید از حضور و مشارکت زنان به‌صورت جدی استفاده کند.

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج، نشست تخصصی معصومه ابتکار، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده با دهیاران زن سراسر کشور در محل باشگاه نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. دکتر سعیدرضا جندقیان، معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور یکی از سخنرانان این نشست بود.

کمتر از 5 درصد از دهیاران زن هستند
جندقیان با اشاره به تعداد دهیاران زن گفت: کل دهیاران 33 هزار و 700 نفر هستند که از این میان تنها 2 هزار و 167 دهیار خانم زن که البته تا پایان دوره چهارم به میزان 2 هزار و 500 نفر می‌رسند. این نشان می‌دهد در کشور ما کمتر از 5 درصد از دهیاران کشور زن هستند؛ در حالی‌که برای رسیدن به توسعه باید ظرفیت‌های زنان را بیشتر باور و متجلی کنیم. هر دهیار زن باید در روستای خود مشوق 10 زن دیگر برای مشارکت باشد.

عدم توسعه روستاها به دلیل عدم جلب مشارکت زنان
او ضمن بیان این مطلب که برای رسیدن به توسعه به نهادسازی و تغییر رویکرد نیاز داریم، اظهار داشت: شعار یونسکو این است که برای تغییر باید متغیرهای ذهنی‌تان را افزایش دهید و به این منظور باید آموزش ببینید. هر ملتی پشت واژگانی که انتخاب می‌کند معنا و مفهومی را روانه می‌کند و زن سراسر کلمه زندگی است. ما نمی‌توانیم با نادیده انگاشتن زنان به توسعه برسیم. از ابتدای سال 82 تاکنون 13 میلیارد تومان پول به روستاها تزریق شده که 9 میلیارد تومان آن از ابتدای کار دولت یازدهم تاکنون بوده است اما هنوز توسعه در روستاها شکل نگرفته چون نتوانستیم مشارکت مردمی و مشارکت زنان را در روستاها جلب کنیم. باید تلاش کنیم مشارکت مدیران زن در شوراها و دهیاری‌ها بیشتر شود.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور بیان داشت: آمارها نشان می‌دهند زنان در حوزه الگوی تغذیه و تحرک به آموزش‌های بیشتری نیاز دارند زیرا چرخه استهلاک در زنان بیشتر است و باید از طریق آموزش الگوهای مربوط به تغذیه و تحرک را در میان زنان بهبود بخشیم.

حدود 60 تا 70 درصد از پایه‌های تولید روستایی را زنان تشکیل می‌دهند
به گزارش مهرخانه، جندقیان خاطرنشان کرد: جامعه‌ای متمدن است که دارای سه ویژگی جمعیت، هنر و تولید باشد. 50 درصد جمعیت ما را زنان تشکیل می‌دهند و غالباً مبتدای هنر در عرصه روستایی زنان هستند. حدود 60 تا 70 درصد از پایه‌های تولید روستایی را نیز زنان تشکیل می‌دهند. به همین دلیل اگر جامعه روستایی بخواهد به توسعه برسد باید از حضور و مشارکت زنان به‌صورت جدی استفاده کند.

او با اشاره به نقش زنان پس از جنگ جهانی دوم گفت: پس از جنگ که تعادل جنسیتی بین زنان و مردان به‌هم خورده بود و همه مردم آلمان خسته از جنگ بودند، این زنان آلمانی بودند که آلمان را ساختند. باید حضور زنان را در فرآیند توسعه جدی و قوام‌یافته بدانیم. در جامعه ما دانش بیشتر جنبه فردی دارد نه جمعی اما کشورها وقتی توسعه پیدا می‌کنند که دانش از حالت فردی به حالت جمعی احاله پیدا کند و از دانش جمعی به تولید برسد. در حال حاضر 60 درصد از ورودی‌های ما به دانشگاه‌ها و 54 درصد از تحصیل‌کردگان دانشگاهی ما زنان هستند و می‌توانیم از ظرفیت‌ آن‌ها در این عرصه استفاده کنیم.

از دولت می‌خواهیم رسیدگی به لایحه دهیاری‌ها را سریع‌تر پیگیری کند
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: ما نامه‌ای با پیشنهاداتی در مورد بیمه، سابقه کار، استخدام و... در مورد دهیاران نوشتیم و منتظر پاسخ هستیم تا اجرایی شود. همچنین از دولت می‌خواهیم رسیدگی به لایحه دهیاری‌ها را سریع‌تر پیگیری کند. در این رابطه رایزنی‌هایی با مجلس انجام داده‌ایم تا بتوانیم برای تأمین امنیت، ثبات شغلی و تأمین مالی دهیاران فعالیت‌هایی انجام دهیم و از خانم ابتکار می‌خواهیم از طریق وزارت راه و شهرسازی پیگیری‌های لازم را انجام دهند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید