۰۶ / مرداد / ۱۴۰۵ - 28 July 2026
07:19
کد خبر : 9013512
۰۸:۵۸

۱۳۹۷/۰۲/۱۶

دفاع از حریم حجاب امری ملی و معنوی

حجاب ستیزی از اهداف مهم تهاجم فرهنگی غرب به شمار می رود . پوشش دینی همواره آماج تیرهای زهرآگین فرهنگی دشمنان اسلام قرار گرفته است زیراپوشش دینی را سدی بزرگ در برابر تهاجم فرهنگی خویش می دانند .

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،هر انسانی فطرتاً زیبا دوست و زیبا طلب است. کما اینکه خداوند متعال را نیز به زیبایی و زیبا دوستی می شناسیم. «ٍعَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ قَالَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع‏ إِنَّ اللَّهَ جَمِیلٌ یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ یُحِبُّ أَنْ یَرَی أَثَرَ النِّعْمَةِ عَلَی عَبْدِهِ؛  امام صادق (علیه السلام)از امام علی (علیه السلام) نقل می فرماید:خداوند جمیل است و جمال را دوست دارد و دوست دارد آثار نعمت خود را بر بنده‏اش ببیند».

اساساً هیچ انسانی دوست ندارد که به گونه ای زشت و ناخوشایند جلوه نماید. بخصوص در عرصه روابط اجتماعی که بسیاری از افراد به دنبال فروش کالای خود هستند، بهترین ابزار برای عرضه کردن آن استفاده از اهرم زیبایی است.

 در خصوص حجاب و عفاف نیز به همین شکل است. اگر والدین در همان سنین کودکی با مقوله حجاب به گونه ای زیبا برخورد نمایند، به طوری عفاف و حیا برای فرزندان موضوعی زیبا و ارزشی جلوه نماید، در سنین بالاتر هیچ گاه با آن به چشم نفرت و زشتی نگاه نمی کردند

 

 بسیاری از والدین از همان سنین کودکی به گونه ای فرزندان خود را با لباس های تن نما و عریان در جامعه حاضر می نمانید که گویی فرزندی زیبایی را در تن آرایی و بدن نمایی می شناید. یقیناً گناه بسیاری از اینچنین فرزندانی برعهده والدین بی مسئولیت خواهد بود.

امام زین العابدین(علیه السلام) در رساله حقوق می فرماید:«حقّ فرزندت بر عهدة تو این است که بدانی او از توست و در نیک و بد زندگی و خیر و شرش، وابسته به تو است و آگاه باشی که در حوزة سرپرستی وی، مسئول ادب و تربیت سالم او می باشی و وظیفه داری که او را به پروردگارش راهنمایی کنی و در اطاعت از فرمان های الاهی یاری اش نمایی».

حجاب اسلامی در زمان های دور

- حجاب اسلامی به پوشش‌های گوناگون زنان مسلمان گفته می‌شود و مفهومی برآمده از قرآن کریم و فقه اسلامی و ساخت یافته در فرهنگ اسلامی که ناظر به پوشش شرعی در مقابل نامحرم، بویژه برای زنان است. حجاب گاه برگرفته از احکام شرع و گاه مربوط به قراردادهای اجتماعی و شرایط موقعیتی فرد است.

 از دیدگاه فقها حجاب یکی از احکام اسلامی است و اصطلاحاً عبارت است از پوشاندن ضروری مو و سایر اعضای بدن به جز صورت و دو دست (و گاهی دو پا) توسط زنان مسلمان (تنها در صورتی که کنیز نباشند، در برابر مردانی که طبق شریعت اسلامی نامحرم شمرده می‌شوند. دربارهٔ پوشش مردان نیز حداقل مقدار پوشش واجب حفظ عورتین است.

*نقش اعضای خانواده درمساله حجاب وعفاف

- کوچک ترین واحد اجتماع و مؤثرترین آن، خانواده است. جامعه ای که بر اساس تعامل و تفاهم ایجاد می شود، هدف ها و دغدغه های مشترک دارد. سلیقه های گوناگون یا تفاوت های فردی و جنسیتی، زمینه برخوردها و واکنش های منفی را فراهم می سازد، ولی از خانواده می توان با عنوان مقدس «ناموس شخصی» یاد کرد.

خانواده مهم ‌ترین رکن ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه است وباور به عفت دینی و حجاب اسلامی باید از درون خانواده و از سوی اعضای آن به نسل آینده آموزش داده شود. نقش خانواده در قالب پرورش مبانی دینی و تحکیم آن در فرزندان می تواند عاملی اساسی در توسعه فرهنگ پوشش در جامعه باشد. دراین نوشتار به آسیب شناسی نحوه پوشش وحجاب در روابط خانواده می پردازیم.دراین تحقیق برخی از وظایف مهم مادر و پدر در این زمان با توجه به آیات و روایات و یافته های علمی بیان شده است.اینپژوهش نیزبه بررسی وبیان نقش مهم مادر درتربیت فرزند دردوران بارداری می پردازد، زیرا فرزند انسان هرچند آدمی زاده متولد می شود، اما انسان نیست. تنها به واسطه  تربیت است که خواهد توانست استعدادهای بالقوه ی وجودش را به فعلیت برساند و در مسیر رشد و تکامل گام بردارد.

* یکی از پرچالش ترین اقدامات رضاشاه، کشف حجاب است، که با مخالفت های فراوان در جامعه ایران روبرو شد.

کشف حجاب به صورت نمادین در دانشسرای عالی انجام شده و لذا تحصیل علم،‌ یا تسهیل (و رفع مانع) تحصیل علم از همان ابتدا، یکی از اساسی ترین اهداف کشف حجاب شمرده شده است. البته تحصیل علم، مقدمه حضور در اجتماع و زندگی سعادتمندانه زنان قلمداد شده است. در بخشنامه متحدالمال سری وزارت داخله با امضای وزیر داخله و رییس الوزا برای تمام حکام ولایات نیز در تاریخ 27 آذر 1314 آمده است:

«اصلاح وضع نسوان و تربیت، یکی از مهمترین اصلاحات اجتماعی به شمار می رود. مادامی که نصف جامعه مستور و از برکت علم و تربیت و زندگانی اجتماعی خارج و دور باشند، به اصطلاح عوام (ضعیفه) ناقص العقل بیش نبوده، مانع ترقیات و تمدن مملکت خواهد بود... زن جاهل و پرده نشین قادر به حفظ حیثیت و شرافت خود نبوده، همیشه دستخوش چاپلوسی مردها بوده و نمی تواند کمکی برای عائله و شوهر خود باشد، دائما محتاج به یک قیم و صاحبی خواهد بود. اگر زن تربیت شده و داخل اجتماع باشد، بهتر می تواند امور خانوادگی و منافع خود را اداره کند و پشتیبان حقیقی برای مرد خود باشد.» (خشونت و فرهنگ، 1)

*  تاریخ کهن ایران همواره باتمدن فرهنگ اسلامی، شجاعت ودلاوری،اصالت خودباوری دلیر مردان و شیر زنان عجین بوده واین سرزمین پاک خالق   شگفتی های فراوان دردوران های مختلف بوده است.

*عفاف از دیدگاه پیامبر ( ص )

پیامبر (ص) در جریان بیعت با زنان مکه از آنان  پیمان گرفت که پاسدار پاک دامنی وعفاف باشند و فرمودند : «زنان با مردان نامحرم نباید در خلوت بنشینند» از این رو وقتی به پیامبر خبر رسید که در مدینه دو نفر با نام های «هبت» و«ماتع» ، که از افراد هرزه هستند ،نزد مردان نشسته ، از اوصاف زنان و لباس های آنان حرف می زنند و با سخنان شهوت انگیز هوس های آلوده را تحریک، و به حریم عفاف تجاوز می کنند ، آنها را احضار و به محلی به نام «العوایا» تبعید کرد به گونه ای که آنها فقط روزهای جمعه برای خرید غذا ولوازم ضروری به مدینه می آمدند وسپس به تبعیدگاهشان بر می گشتند .

* انقلاب اسلامی ملت شریف ایران به رهبری شجاع ترین وداناترین ابرمردتاریخ موید این واقعیت است که  نقش زنان دراین شکل گیری تاریخی والا وپربرکت بوده واین ویژگی درتحقق انقلاب اسلامی ایران بسی اولی تر می باشد.

ازمنظردینی نیز، زنان ایرانی ،سرچشمه عفاف و پاکدامنی بوده ومی باشند،تا آنجایی که بنیان گذار جمهوری اسلامی، امام خمینی (ره)می فرمایند :«زن یکتا موجودی است که می تواند ازدامن خودافرادی به جامعه تحویل دهدکه ازبرکاتش یک جامعه،بلکه جامعه ها به استقامت وارزش های والای انسانی کشیده شوند».

همچنین مقام معظم رهبری نیز در این مورد می فرمایند : « نقش زنان در انقلاب یک نقش تعیین کننده بوده ،در جنگ نقش تعیین کننده بوده ودر دوران آینده هم ،نقش شان انشااله تعیین کننده خواهد بود .»

بدون شک نقش موثر زن در پیدایش فرهنگ ، تمدن وساختار اجتماعی بر کسی پوشیده نیست .

* حجاب ومبارزه با تهاجم فرهنگی

حجاب  ستیزی از اهداف مهم تهاجم فرهنگی غرب به شمار می رود . پوشش دینی همواره آماج تیرهای زهرآگین فرهنگی دشمنان اسلام قرار گرفته است . آنان همواره در برداشتن خاکریز بزرگ حجاب جدیت کامل داشته اند ، زیراپوشش دینی را سدی بزرگ در برابر تهاجم فرهنگی خویش می دانند .

اگر قلعه مستحکم حجاب زن مسلمان فتح شود ، راه بردگی  جامعه اسلامی هموار خواهد شد .

این  است که می بینیم زنان مسلمان هرگز خود راتسلیم اهداف شوم استعمار نمی کنند .

امروزه پوشش دینی ،پادزهر، تهاجم فرهنگی غرب تلقی می شود .

* حجاب از دیدگاه استاد مسلمان انگلیسی زبان

- «فاطمه دولان» استاد مسلمان انگلیسی زبان میگوید : من به عنوان کسی که در کشور غربی زندگی کرده است می فهمم که فلسفه حجاب چیست.

وجود حجاب باعث می شود که زن ارزش خود را از حد کالایی تجارتی و یا وسیله ای برای بهره دهی بیشتر ، بالا ببرد و هم خود برای خویش ارزش قائل باشد و هم جامعه را وادار به احترام کند.

حجاب محدودیت نیست,مصونیت است

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید