یک جوان نخبه از اهالی یکی از شهرهای استان همدان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در همدان از ساخت اولین ربات جراح خبر داد و اظهار داشت: جرقه اولیه ساخت این ربات یک ماه پیش به ذهن من رسید و پس از آن با تلاش شبانهروزی توانستم این پروژه را آغاز کنم.
وی تصریح کرد: نمونه مشابهی از این رباتِ جراح در جهان وجود ندارد و تنها رباتی که شبیه به این ربات در سطح جهان وجود دارد ربات داوینچی است که برای انجام عمل به همکاری پزشک نیاز دارد.
این جوان نخبه افزود: ربات در دست ساخت بنده نیازی به کمک پزشک نداشته و صفر تا 100 عمل جراحی را خود انجام میدهد.
وی ادامه داد: بازوی این ربات به عنوان اصلیترین قسمت آن مطرح است که توانستهایم این قسمت مهم را به کمک یکی از مهندسین مکانیک شهرستان محل سکونت خود طراحی کرده و با موفقیت بسازیم.
این پژوهشگر با بیان اینکه میزان لازم چرخش این بازو 12 درجه است، عنوان کرد: برآورد مالی ما برای این پروژه 3 میلیارد تومان است که 70 درصد آن توسط اسپانسر پرداخت و مابقی نیز شخصاً هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه برای ساخت این ربات با چند تن از پزشکان متخصص مطرح کشور همکاری داشتهایم، تصریح کرد: متخصصان زنان و زایمان، مغز و اعصاب، قلب و عروق به طور مرتب با ما همکاری داشتهاند اما تاکنون موفق به همکاری با متخصص جراحی عمومی و ارتوپد نشدهایم که این مهم نیز در چند روزآینده انجام خواهد شد.
این محقق همدانی دررابطه با همکاری مسئولین با این طرح نیز گفت: مذاکراتی با دانشکده پزشکی شهر داشتهایم که متاسفانه این مرکز تاکنون همکاری لازم با بنده را انجام نداده اسـت.
وی عنوان کرد: برنامهنویسی ربات کار بسیار مشکلی است اما توانستهایم با اتکا بر نیروهای متخصص استان همدان این مهم را تا حد زیادی پیش ببریم.
این پژوهشگر در ادامه با اشاره به ویژگیهای ربات خود گفت: انجام جراحیهای مغز و اعصاب، ستون فقرات، قلب و عروق، بای پَس قلب، زنان و زایمان، داخلی و عمومی از برجستهترین قابلیتهای این ربات است.
وی اضافه کرد: در ماه گذشته و از طریق یکی از پزشکان ایرانی مقیم کشور آلمان دعوت به همکاری در این کشور شدم که این دعوت را نپذیرفتم.
این محقق پزشکی با بیان اینکه قصد من این است تا خدماتم در خدمت هموطنان باشد نه افراد کشورهای دیگر، گفت: 14 کتاب پایه و تخصصی حوزههای پزشکی و دارو را مطالعه کرده و هم اکنون برخی مسائل رشته پزشکی به صورت غیررسمی به برخی از دانشجویان این رشته تدریس میکنم.
وی در پایان به لزوم حمایت مسئولین از نخبهها اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی از مسئولین آنگونه که باید از مخترعین حمایت نمیکنند.
انتهای پیام/