خبرهای داغ:
توسط استاد دانشگاه مازندران:

تولید قند از سیب‌زمینی ترش در مازندران عملیاتی می‌شود

استاد دانشگاه مازندران که طرح تولید قند گیاهی بدون عوراض را در آزمایشگاه خویش تولید کرده مجوز تجاری سازی این محصول را دریافت و در سال ۹۸ عملیات اجرای آن را آغاز می‌کند.
کد خبر: ۹۱۲۰۴۲۱
|
۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰
 به گزارش سرویس بسیج علمی خبرگزاری بسیج، آرمان محمودی اطاقوری خبر استخراج پلی کارید داروئی اینولین از گیاه هلیان توس توبره سوس که منجر به تولید قند گیاهی می‌شود را در اختیار خبرنگار علم و فناوری قرار داده است.

وی با اعلام اینکه دو سال بر روی اجرای این پروژه کار کرده است، گفت: دوم آذرماه سال گذشته طرح در معاونت علمی ریاست جمهوری پذیرش شد و مقرر شد که برای تولید قند گیاهی 300 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود و نسبت به تولید تجاری آن اقدام شود.

 این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: این طرح در ایران به ثبت رسیده است و مقدمات کار برای تولید فراهم شده است.

 عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با اعلام اینکه این طرح برای اولین بارد در کشور تولید شده است، خاطر نشان کرد: گیاهی که از آن قند گرفته می‌شود بومی کشور بوده و حدود صد سال در ایران کشت در حال کشت است.

 وی با اعلام اینکه استفاده از این قند میزان قند خون بیماران دیابتی را کاهش می‌دهد، گفت: نقش درمان کننده این گیاه داوریی بسیار زیاد است و با تولید انبوه این گیاه زمینه جلوگیری ارز و مهمتر از همه امید درمان در بیماران دیابتی به شدت افزایش می‌یابد.

 این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: فرد سالم با مصرف این قند دیابت نمی‌گیرد و از قند این گیاه می‌توان در صنایع غذایی، تولید کمپوت‌ها، نوشابه و صنایع لبنی و ماکارونی استفاده کرد.

 اطاقوری یادآور شد: مواد موجود در این گیاه اینولیون بوده و جذب کلیه نمی‌شود  و برای بدن مضر نیست.

 وی با اعلام اینکه هلیان توس توبره سوس در سطح استان مازندران قابل کشت است، گفت: نمونه تولید شده این گیاه در بیماران دیابتی پاسخ داده و ارتباط با انجمن دیابت ایران هم برقرار شده است.

این محقق و استاد دانشگاه صبح امروز در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری از دریافت مجوزهای قانونی لازم برای تولید این محصول خبر داد.

وی با اعلام اینکه مجوزهای تجاری سازی این محصول را هم دریافت کرده است، افزود: سرمایه‌گذار برای اجرای این پروژه هم مشخص شده است و بنا داریم که در سال 98 فاز اول این پروژه را در استان مازندران عملیاتی کنیم.

اطاقوری خاطر نشان کرد: این پروژه نیاز به یک میلیارد تومان سرمایه گذاری دارد که همه مقدمات لازم برای اجرای طرح فراهم شده است و حتی این طرح در کشورهای اروپایی هم مورد استقبال قرار گرفته است.

وی در ادامه با اعلام اینکه با استفاده از این گیاه امکان فعالیت کارخانه‌های تعطیل شده قند در مناطق مرزی کشور هم فراهم می‌شود، افزود: خاصیت قند تولیدی این گیاه فاقد عوارض بوده و می‌توانیم با مقدمات لازم و همراهی متولیان زمینه راه اندازی خط تولید کارخانه‌های قند که به دلیل کمبود چغندر تعطیل شده‌اند را فراهم کنیم.

این محقق و استاد دانشگاه با بیان اینکه گیاه سیب زمینی ترشی( یارم مسیح) در همه نقاط استان‌های شمالی کشور به وفور در دسترس قرار دارد و کشت می‌شود، افزود: مشکلی برای تامین مواد اولیه این واحدهای تولیدی وجود ندارد، از طرفی خاصیت این گیاه بدون عوراض بودن قند تولیدی و حتی قابلیت درمانی دارد که گام بزرگی برای کاهش دیابت در کشور برداشته می‌شود.

وی با اعلام اینکه مجوزهای لازم برای فعالیت شرکت را هم دریافت کردیم، گفت: از این به بعد نیاز به همراهی مسئولان استانی هستیم.

اطاقوری در پایان خاطر نشان کرد: در فاز اول این طرح بنا داریم که  پروژه در شهرستان بابلسر عملیاتی شود و در صورت حمایت در سطح کشور گسترش می‌دهیم.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار