به گزارش خبرگزاری بسیج گلستان به نقل از فارس ، فرهاد کر صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: عمر برخی مدارس در گمیشان 30 الی 40 سال است که باید تخریب شوند و سکونت دانشآموزان با خطرات جدی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه 20 مدرسه در گمیشان تخریبی است، تصریح کرد: اگر تا 24 فروردین راههای ارتباطی برقرار شود هیچ دانشآموزی نخواهیم داشت که امکان رفتن به مدرسه و کلاس درس را نداشته باشد.
مدیر آموزش و پرورش گمیشان افزود: 21 مدرسه در حال نوسازی در این شهرستان داریم، قبل از سیل 17 آموزشگاه تخریبی بودند، 50 مدرسه دارای شوفاژ و 34 مدرسه بخاریسوز هستند.
کر بیان کرد: دانشآموزان مدارس تخریبی در سایر مدارس استقرار یافته و اکنون مشغول تحصیل هستند.
وی از قول مساعد بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام «ره» برای بازسازی مدارس این شهرستان خبر داد.
گفتنی است تمام مدارس استان گلستان به جز گمیشان و آققلا روز شنبه ۱۷ فروردین طبق روال قبلی دایر هستند، روابط عمومی استانداری گلستان از قول میرمحمد غراوی سرپرست استانداری گلستان اعلام کرد مدارس شهرستانهای آققلا و گمیشان به درخواست فرمانداران تا 24 فروردین تعطیل است.
در پی وقوع سیل اخیر به تعداد زیادی از مدارس گلستان، از نظر تاسیسات و تجهیزات آسیب جدی وارد شده است.
حدود 2 هزار و ۲۰۰ نفر از دانشآموزان سیلزده در مدارس آب گرفته شهرستان آققلا- که روند آموزشی آنها دچار مشکل است از طریق ۵۰ کانکسی که کاربری آموزشی در اختیار مدارس قرار گیرد تا پس از تعطیلات به تحصیل خود ادامه دهند.
مشکل مدارس در شهرستان گنبدکاووس حل شده است اما با افزایش آبگرفتگی در شهرستان گمیشان تعداد مدارس آسیبدیده از ۲۵۶ به ۳۰۸ مدرسه رسیده است.
۱۲ مدرسه شهرستان بندرترکمن در اختیار سیلزدگان و دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
تاکنون ۵۲ مدرسه در اختیار دستگاه اجرایی امدادرسان قرار گرفته است و حدود ۴۰ هزار نفر از هماستانیهای سیلزده در اماکن آموزشی اسکان داده شدهاند.
3هزار میز و نیمکت برای مدارس آسیبدیده از سیل گلستان ارسال شده است.
با دستور وزیر آموزش و پرورش 5 میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز سیستمهای گرمایشی مدارس آسیبدیده به آموزش و پرورش گلستان اختصاص پیدا کرده است.
براساس برآورد اولیه حدود ۲۶ میلیارد تومان خسارت به مدارس استان گلستان وارد شده است.
گفتنی است گلستان در آخرین روزهای سال 1397 با یکی از کمنظیرترین بارشهای تاریخ خود مواجه بود بهطوریکه برابر دادههای هواشناسی در نقاط مختلف این استان بین 74 میلیمتر تا 353 میلیمتر باران در مدت زمان کوتاهی بارید و همین عامل باعث طغیان رودخانهها و سرریز سدهای منطقه شده که این شرایط همچنان ادامه دارد.
شهرهای آققلا، گُمیشان و روستاهای تابعه بیشتر از سایر نقاط استان گلستان بر اثر وقوع سیل آسیب دیدهاند.
برآوردهای اولیه نشان میدهد که سیل اخیر، حدود 4 هزار و 800 میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف تولیدی، صنعتی، زیرساختی و ... استان وارد کرده که ظرف چند روز آینده میزان دقیقتر آن اعلام میشود.
حدود 270 هزار هکتار از اراضی استان تحت تأثیر سیل قرار گرفتند که حدود 100 هزار هکتار به طور کامل محصول خود را از دست دادند و با توجه به ماندگاری سیلاب در زمینها امکان افزایش این میزان وجود دارد.
12 هزار و 500 واحد مسکونی شهری و روستایی تحت تأثیر سیلاب بوده که 3 هزار و 400 واحد به طور 100 درصد نیاز به تخریب دارند.
با وجود تلاشهای دستگاههای خدماترسان، مشکلات زیرساختی در بخشهای آب و برق و راه و ... در بسیاری از مناطق موقتا برطرف شده اما نیازمند بازسازی است.
انتهای پیام/